«Έλα δεν το πιστεύω» – Δέκα ατάκες από ελληνικές σειρές που μας έχουν μείνει αξέχαστες (μέρος 1ο)
1 year, 10 months ago
6

Από την «άτακτη» Σάσα Παπαδήμα (Κατιάνα Μπαλανίκα) και τις δονήσεις της μέχρι την «αιώνια ζωηρή» Θεοπούλα (Έφη Παπαθεοδώρου) που δεν κόβει το σεξ και από την Ντένη Μαρκορά (Ντίνα Κώνστα) που δεν πιστεύει τις ντεκαντάνς καταστάσεις στις οποίες μπλέκει με τα κατορθώματα του γιου της μέχρι την Τζένη (Τζένη Μπότση) που βλέπει ότι τον Κωστάκη της (Στράτο Τζώρτζογλου) τον γουστάρει η χωριάτισσα Άννα (Βάνα Μπάρμπα).

Αυτές είναι μόνο λίγες από τις απολαυστικές τηλεοπτικές ατάκες, οι οποίες ήταν τόσο πετυχημένες που όχι μόνο έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα, αλλά έχουν αυτομάτως περάσει στην καθημερινότητά μας και έχουν υιοθετηθεί στην καθομιλουμένη.

Δείτε  συνέχεια ακολουθούν οι δέκα πιο θρυλικές ατάκες που έγιναν σλόγκαν και μάλιστα, τα τελευταία χρόνια τις συναντάμε και στα social media!

Θεοπούλα: «Κόβεται το σεξ;»

Η Θεοπούλα (Έφη Παπαθεοδώρου) ξεσπάει για τον παραγκωνισμό της τρίτης ηλικίας στην Ελλάδα, τις περικοπές σε συντάξεις, υγεία, φάρμακα και φυσικά, αποκαλύπτει τι δεν κόβεται ποτέ.

Μάλιστα, η ατάκα είχε παίξει τότε κυριολεκτικά παντού, ενώ είχε ντύσει ακόμα και ανεπίσημη διασκευή του τραγουδιού «Sex» της Έλλης Κοκκίνου που μόλις είχε κυκλοφορήσει.

Σάσα: «Έχω ζήσει εγώ δονήσεις»

Όταν η Σάσα (Κατιάνα Μπαλανίκα) του Ντόλτσε Βίτα προσπαθεί να τα «μπαλώσει» και να μη μαρτυρηθεί το ρομαντικό ταξίδι της Χριστίνας (Άννα Παναγιωτοπούλου) και του Αντώνη (Χρήστος Ευθυμιάδης) στην Κέρκυρα στην κόρη της, Ντορίτα (Κατερίνα Ζιώγου) και την πεθερά Όλγα (Μαρία Φωκά), οι οποίες νομίζουν ότι οι δυο φίλες είναι μόνες τους στη Ρόδο όπου έκανε σεισμό, «κεντάει» με τις ατάκες της.

Σωσώ: «Πλήττω»

Η Σωσώ (Καίτη Κωνσταντίνου) «πλήττει» στο σπίτι και αποφασίζει να πάρει τηλέφωνο όλο το καστ της θρυλικής σειράς του ΑΝΤ1 «Εγκλήματα» και να τους τρολάρει, χτυπώντας τους όλους στα ευαίσθητα σημεία τους. Μόνο που στο τέλος βρήκε και αυτή το δάσκαλό της στο πρόσωπο του μπαρμπα – Αριστείδη (Αθηνόδωρος Προύσαλης).

 Φωφώ: «Έλα, δεν το πιστεύω»

Μία που κόλλησε η βελόνα και η απολαυστική Φωφώ (Ελένη Καστάνη) του «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» έλεγε και ξανάλεγε την ατάκα – σταθμό για τη σειρά, μία που κόλλησε στο τηλεοπτικό κοινό όσο καμία άλλη μέχρι εκείνη τη στιγμή, ενώ την ακούμε μέχρι και σήμερα.

Τζένη: «Τι έγινε Κωστάκη; σε γουστάρει η χωριάτισσα;»

Ίσως από τις ελάχιστες φορές που ατάκα δραματικής σειράς «Το Σημάδι του έρωτα» έγινε σλόγκαν με την Τζένη Μπότση που την ξεστόμισε ως λαϊκή τραγουδίστρια «Τζένη» να έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της ότι ούτε η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει το πόσο έχει αγαπηθεί.

Ντένη Μαρκορά: «Χριστέ μου, τι ντεκαντάνς»

Απηύδησε η Ντένη Μαρκορά (Ντίνα Κώνστα) με τα κατορθώματα του γιου της, Κωνσταντίνου (Νίκος Σεργιανόπουλος) στους «Δυο Ξένους«, ψάχνει να κρυφτεί, αλλά δεν μπορεί να μην αυτοσαρκαστεί για το τι ζει που κάνει όλα όσα πέρασε ως «Γιολάντα Ραγιά» στο «Δις Εξαμαρτείν» μερικά χρόνια νωρίτερα να φαντάζουν παιχνιδάκι.

Δήμητρα: «Εγώ πότε θα γίνω μάνα»

Ο… ΟΗΕ θα ήταν περήφανος για τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και την προσαρμογή του σεναρίου της καναδικής σειράς Un gars, une fille, που έκανε για το Mega το 2000.

Η σειρά Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς ήταν ξεκαρδιστική και η ατάκα της Δήμητρας που επίσης πρωταγωνιστούσε, «Εγώ πότε θα γίνω μάνα;», μπήκε στα χείλη όλων μας και παραμένει μέχρι σήμερα κι όχι απαραίτητα για να εκφράσει κάποιον διακαή πόθο περί μητρότητας, αλλά κάθε τι που περιμένουμε με ανυπομονησία γενικά.

Χλαπάτσας: «Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε»

Ο αγαπημένος ρουφιάνος της ελληνικής τηλεόρασης είναι σίγουρα ο Χλαπάτσας, που υποδύθηκε ο Δημήτρης Φραγκιόγλου στη σειρά Της Ελλάδος τα παιδιά που προβλήθηκε το 1993 από τον ΑΝΤ1.

Κάθε φορά που οι τρεις κεντρικοί ήρωες της σειράς τα έβαζαν με τον Χλαπάτσα, εκείνος ετοιμαζόταν να τους καρφώσει στον σμήναρχο Κάκκαλο, δηλαδή τον Γιάννη Μπέζο. Πριν το κάνει έπρεπε να διατυπώσει την απειλή του την οποία παρόλο που κάθε φορά περίμενες, ξεκαρδιζόσουν.

Ζουμπουλία: «Ιιιιιι»

Δεν είναι ατάκα αλλά περισσότερο μία κραυγή που έβγαζε η Ζουμπουλία του Παρά Πέντε, δηλαδή η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, κάθε φορά που τρόμαζε, δηλαδή σχεδόν σε κάθε επεισόδιο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η πένα του της χάρισαν τη δική της χαρακτηριστική καρυγούλα που έγινε ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε όλοι τον τρόμο μας έκτοτε. Στην ίδια σειρά οι ατάκες ήταν αμέτρητες αλλά μία, αυτή που είχε πει η Θεοπούλα, που υποδύθηκε η Έφη Παπαθεοδώρου πέρασε στην ιστορία επίσης.

Κωνσταντίνος Κατακουζηνός: «Τα μάλα»

Ο σοβαρός καθηγητής Βυζαντινολογίας, χρησιμοποιούσε λόγιες εκφράσεις ακόμα κι αν γύρω του δεν τον καταλάβαινε κανείς.

Μετά από σχεδόν μία δεκαπενταετία επαναλλήψεων τον καταλαβαίνουμε εμείς, απόλυτα.

in.gr