Έλενα Αθανασοπούλου – Κώστας Κωστόπουλος: Ο μάρτυρας της ηθοποιού και η αντεπίθεση του σκηνοθέτη
1 year, 10 months ago
6

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη από τη Realnews της μήνυσης που κατέθεσε η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου κατά του γνωστού σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου, με την οποία τον καταγγέλλει για βιασμό της το 2010, επικαλούμενη, μάλιστα, και μάρτυρα που μπορεί να τον επιβεβαιώσει.

Της ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗ

Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ ο σκηνοθέτης του «Σασμού», ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδει η ηθοποιός, περνά στην αντεπίθεση.

«Τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες ο κ. Κωστόπουλος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη στον κατάλληλο χρόνο, μόλις δηλαδή ενημερωθεί αρμοδίως για το περιεχόμενο της μήνυσης. Αυτή τη στιγμή δεν επιθυμούμε να κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο», δηλώνει στην «R» ο Νίκος Βιτώρος, δικηγόρος του σκηνοθέτη.

Ο ίδιος ο Κώστας Κωστόπουλος, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στα social media, κάνει λόγο για μια «απολύτως ψευδή» καταγγελία «αν και εφόσον» αφορά εκείνον, καθώς δεν έχει
κατονομαστεί το πρόσωπό του, ενώ, όπως κάνει γνωστό, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση παραιτείται από σκηνοθέτης της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς.

Έλενα Αθανασοπούλου Κώστας Κωστόπουλος

«Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποία είχαμε μια περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα-δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την ‘‘καταγγελία’’ της με προσωπικά, κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, ‘‘φωτογραφίζοντας’’ συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από ‘‘γνωστό σκηνοθέτη’’, χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι. Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια.

Η ‘‘καταγγελία’’ αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μια χυδαία απόπειρα συκοφάντησής μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους όσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια, για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω τη συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει, άλλωστε, να ζω ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης, στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα, ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαχθώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω, όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομά του», ανέφερε ο Κώστας Κωστόπουλος.

«Βρήκα τη δύναμη»

Η ηθοποιός Ελ. Αθανασοπούλου στη μήνυσή της ισχυρίζεται πως αποφάσισε να τον καταγγείλει τώρα, αντλώντας δύναμη από το κίνημα #MeΤoo, αλλά και γιατί πλέον έχει και μάρτυρα που επιβεβαιώνει τον βιασμό της. Συγκεκριμένα, στη μήνυση που κατέθεσε στις Αρχές κατονομάζει έναν άνθρωπο από τον καλλιτεχνικό χώρο, ο οποίος φέρεται να γνωρίζει για το περιστατικό που εκείνη έχει καταγγείλει.

«Μόλις ξεκίνησε στην Ελλάδα το κίνημα #MeΤoo με μεγάλο αριθμό κοριτσιών που έπαθαν το ίδιο με εμένα και που βρήκαν επιτέλους το κουράγιο να μιλήσουν, βρήκα και εγώ τη δύναμη και
αποφάσισα να ανοίξω το στόμα μου. Και πάλι φοβόμουν γιατί ήμουν εντελώς μόνη μου και νιώθω ότι δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να έρθει και να στηρίξει όσα καταγγέλλω», τονίζεται στη μήνυση της 33χρονης ηθοποιού, υποστηρίζοντας πως ο άνθρωπος που έχει γνώση για τον καταγγελλόμενο βιασμό της, το 2010, είναι ένας γνωστός της σεναριογράφος με τα αρχικά Κ.Β.

«Τελικά όμως -και νιώθω τυχερή γι’ αυτό βρέθηκε ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο οποίος βρήκε και αυτός το κουράγιο να μου μιλήσει μετά από τόσα χρόνια. Συγκεκριμένα, είχα κάνει ένδειξη με το εικονίδιο ‘‘τέλειο’’, που συμβολίζεται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με το εικονίδιο της καρδιάς, σε ανάρτηση που είχε κάνει ο γνωστός μου σεναριογράφος κύριος Κ.Β. για τα θέματα της επικαιρότητας -και συγκεκριμένα για θέματα βιασμών- και τότε και αυτός βρήκε τη δύναμη να ανοιχτεί και να μου πει ότι έπρεπε κι εγώ να είχα μιλήσει τότε και ότι ήξερε και εκείνος από τον ίδιο τον εγκαλούμενο τι μου είχε κάνει. Προφανώς βρήκε και αυτός το θάρρος να μου ανοιχτεί, αφού κατάλαβε πλέον ότι και εγώ ήθελα να βγάλω από μέσα μου αυτό το βαρύ φορτίο που κουβαλάω τόσα χρόνια. Ίσως και ο ίδιος να νόμιζε, όλα αυτά τα χρόνια που δεν μιλούσα, ότι δεν ήθελα να γνωστοποιήσω τι μου συμβαίνει. Από τη στιγμή αυτή, λοιπόν, και μετά, κατάλαβα ότι υπάρχουν και άνθρωποι που είναι πλάι μου, βρήκα τη δύναμη και αποφάσισα να προβώ στη συγκεκριμένη παρούσα καταγγελία», καταλήγει στη μήνυσή της η Ελ. Αθανασοπούλου.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της RealnewsΔιαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

enikos.gr