Έλενα Ναθαναήλ: Σπάνια φωτογραφία της σε ηλικία 16 ετών – Όταν είχε αφήσει έκθαμβο με την ομορφιά της τον Νουρέγιεφ
1 year, 4 months ago
6

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία από τη συνάντηση του κορυφαίου Ρώσου χορευτή, Ρούντολφ Νουρέγιεφ με την 16χρονη Έλενα Ναθαναήλ.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Τον Αύγουστο του 1963 ο κορυφαίος Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ (αριστερά) καταφθάνει στην Ελλάδα με την μεγάλη Αγγλίδα χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου Μαργκότ Φοντέϊν για τρεις εμφανίσεις στο Ηρώδειο στις 9,10 και 11 του μήνα, στα πλαίσια εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών.

Κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο τους υποδέχεται ο γνωστός κοσμικογράφος Δημήτρης Λιμπερόπουλος ο οποίος συνοδεύεται από την 16χρονη καλλονή Έλενα Ναθαναήλ, την περίοδο που η ίδια υπογράφει συμβόλαιο με τον Φίνο για την πρώτη εμφάνιση της στο σινεμά με το μιούζικαλ “Κάτι να καίει”. Όταν ο διάσημος χορευτής αντικρύζει την νεαρή ηθοποιό η οποία καρφιτσώνει στην μπλούζα του ένα τσολιαδάκι μινιατούρα (φωτογραφία @studio_kleisthenis), μένει έκθαμβος από την ομορφιά της δηλώνοντας πως δεν έχει δει ωραιότερο πρόσωπο στον κόσμο, του οποίου η ομορφιά είναι πέρα από τα ανθρώπινα.

Κατά τις τρεις εμφανίσεις του στο Ηρώδειο με την Αγγλίδα χορεύτρια και την συμμετοχή των Royal Ballet του Λονδίνου σε αποσπάσματα από διάφορα έργα όπως “Η λίμνη των κύκνων”, αποθεώνεται από το κατάμεστο θέατρο, αποτελώντας το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Ο ενθουσιασμός φτάνει στο αποκορύφωμα στο τέλος της κάθε παράστασης όταν εκείνος υποκλίνεται στο κοινό και στην συνέχεια με την αρχοντιά του κύκνου και την σβελτάδα ελαφιού κατευθύνεται στην παρτενέρ του όπου υποκλίνεται μπροστά της με ένα παρατεταμένο χειροφίλημα. Δύο από τους σημαντικότερους χορευτές στον κόσμο που άφησαν κυριολεκτικά εποχή ως ζευγάρι, με τον ίδιο να αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο του είδους κόβοντας κάθε φορά την ανάσα των θεατών με το απίστευτο πάθος, τις αέρινες κινήσεις και την απόλυτη πειθαρχία στην σκηνή και εκείνη μια αξεπέραστη πρίμα μπαλαρίνα που συνδύασε αριστοτεχνικά την έντονη λυρικότητα με την τεχνική τελειότητα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο @studio_kleisthenis για την παραχώρηση μέρους των φωτογραφιών από το πλούσιο και ανεξάντλητο αρχείο του που αποτελεί έναν θησαυρό ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας.

instyle.gr