Ελεονώρα Μελέτη: «Έχω καταγγείλει συμπεριφορά και παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου»
3 years, 1 month ago
6

«Καταλαβαίνω πάρα πολύ και ταυτίζομαι με τις γυναίκες που αργούν να μιλήσουν ή δεν μιλούν καθόλου» ανέφερε η παρουσιάστρια του Alpha

Στην εκπομπή «Χιούστον το λύσαμε» βρέθηκε καλεσμένη η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε στον Φάνη Λαμπρόπουλο και τον Νικόλα Ράπτη για τη δική της δυσάρεστη εμπειρία που είχε στη δουλειά της, με αφορμή τις πρόσφατες αλλεπάλληλες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού.

«Έχω πληρώσει άπειρες φορές ότι δεν μασάω τα λόγια μου» εξήγησε η ίδια. «Έχει τύχει να καταγγείλω συμπεριφορά και ενώ είχα δίκιο και υποστηρίχθηκα από λοιπούς, παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου. Ναι μεν είχα δίκιο και επιβεβαιωνόταν από εξωγενείς παράγοντες, αλλά δημιουργούσε πρόβλημα αυτό, πονοκέφαλο. Ζήτησαν να απομακρυνθώ και απομακρύνθηκα από το πόστο, αλλά αργότερα υπήρξε ρήγμα στη σχέση στο εργασιακό περιβάλλον».

Και συνέχισε: «Καταλαβαίνω πάρα πολύ και ταυτίζομαι με τις γυναίκες που αργούν να μιλήσουν ή δεν μιλούν καθόλου. Αυτό που αντιμετώπισα εγώ, είναι ο λόγος που δεν μιλάει μια άλλη κοπέλα. Εμένα δεν είχε να κάνει με σεξουαλική συμπεριφορά. Το πρόβλημα είναι καταδικαστέα και ποινικά διώξιμη είναι κυρίως η σεξουαλική βία, κακοποίηση και παρενόχληση, αλλά υπάρχουν ανάρμοστες συμπεριφορές που δεν διώκονται, δύσκολα αποδεικνύονται αλλά πρέπει να καταγγέλλονται» κατέληξε.