Έλλη Στάη: «Αν ήθελαν το δελτίο on-video-on, δεν θα έπαιρναν εμένα τηλέφωνο να το παρουσιάσω»
10 months, 11 days ago
6

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ ττης Τετάρτης 24 Οκτωβρίου το Open tv.

Την πρώτη καλησπέρα στο τηλεοπτικό κοινό του νέου καναλιού είπε η Έλλη Στάη η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη, η ankorwoman μίλησε στο Tv Έθνος για το το περιεχόμενο του δελτίου καθώς και την εικόνα του. Θα δούμε ξανά τα «παράθυρα» που είχε καθιερώσει πριν πολλά χρόνια, θα υπάρχει σχόλιο ή θα παρακολουθούμε ένα πιο… στημένο δελτίο;

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη

Θα ήθελα να μου περιγράψετε τη δομή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open. Θα κινηθεί περισσότερο στη λογική του οn-video-on; Θα υπάρχει χώρος για αναλύσεις και σχόλια;

Θα υπάρχουν όλα. Αν ήθελαν το δελτίο on-video-on, δεν θα έπαιρναν εμένα τηλέφωνο να το παρουσιάσω. Δεν θα είχε νόημα. Θα είναι ένα ζωντανό δελτίο το οποίο θα περιλαμβάνει πολλά πράγματα. Με τη συνδρομή των ρεπόρτερ που θα έχουν Ιive παρουσία πέρα από τα βίντεο τους. Φυσικά, και τα βίντεο έχουν τεράστια σημασία, μια και εκεί αποτυπώνονται τα πάντα η ουσία ενός θέματος και ο τρόπος με τον οποίο θα μεταδοθεί το ρεπορτάζ στον τηλεθεατή.

Πριν από πολλά χρόνια είχατε καθιερώσει τα «παράθυρα». Θεωρείτε πως αυτό το μοντέλο, ανάλογα, βέβαια, με τις περιστάσεις της επικαιρότητας, θα μπορούσε να επανέλθει;

Εννοείς τη live συζήτηση που μπορεί να γίνει είτε με «παράθυρα» ή με πλάνα στο στούντιο. Υπάρχουν πολλά εργαλεία για να γίνει η ζωντανή συζήτηση. Και θα γίνεται με ακόμη πιο εξελιγμένο τρόπο. Όταν το ξεκίνησα στην Ελλάδα, υπήρχε ήδη στο εξωτερικό.

Η θεματολογία του δελτίου; Θα δοθεί έμφαση στην πολιτική και οικονομική επικαιρότητα; Όπως έχουν δείξει τα ποσοστά τηλεθέασης, υπάρχει μια μερίδα του κοινού που προτιμά να προτάσσονται στην ιεραρχία του βραδινού δελτίου τα κοινωνικά θέματα.

Η είδηση είναι είδηση, και αυτή προτάσσεις. Μεγάλα κοινωνικά ζητήματα πάντα άπτονται της πολιτικής. Για την τηλεόραση είναι πια πολύ δύσκολο να προτάξει είδηση. Λόγω της ταχύτητας του Διαδικτύου. Το πρώτο θέμα του βραδινού δελτίου έχει βγει από το πρωί και το διαδικτυακό μέσο όχι μόνο έχει δώσει την είδηση, αλλά και την έχει τροποποιήσει και εμπλουτίσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με την εξέλιξη της. Οπότε μπαίνουμε σε μια νέα φάση στην τηλεόραση, στην οποία πρέπει να κρατηθεί η είδηση και ταυτόχρονα να δοθεί η νέα διάσταση της. Να πάει με έναν τρόπο παρακάτω.