Έλλη Στάη: «Δεν θα γίνω trash ή πολύ light. Αυτή είναι εύκολη συνταγή»
1 year, 2 months ago
6

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την επιστροφή της στην τηλεόραση, η Έλλη Στάη απαντά στον Γιώργο Πράτανο για τα νούμερα τηλεθέασης και αναλύει τη δική της «συνταγή» που ακολουθεί το δελτίο ειδήσεων του Open.

Η επιτυχημένη anchorwoman θεωρεί πιο σημαντικό και από τα νούμερα τηλεθέασης τη «σφραγίδα προϊόντος» που θα φέρει το δελτίο ειδήσεων του σταθμού, που από ό, τι φαίνεται έχει αποκτήσει παρεμβατικότητα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Είστε πάνω από όλα δημοσιογράφος, με την αξιοπιστία να είναι το πρώτο ζητούμενο. Τα νούμερα τηλεθέασης τα παρακολουθείτε στενά;

Δεν παρουσιάζουμε απλώς τις ειδήσεις, είμαστε δημοσιογράφοι που υπογράφουμε την είδηση με τον τρόπο που την παρουσιάζουμε και τη σχολιάζουμε. Εννοείται πως όταν υπάρχουν μετρήσεις, τις παρακολουθείς. Αυτό που δεν κάνεις ποτέ είναι να αλλοιώνεις τους στόχους σου με γνώμονα τα νούμερα τηλεθέασης. Η ενημέρωση είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι ενός καναλιού με πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα και εκεί θα πρέπει να έχει κανείς τη μεγαλύτερη επιμονή για να δώσεις αυτό που έχεις σχεδιάσει ως αντίληψη και ως άποψη. Αυτό κάνουμε εμείς.

Αν με ρωτάς για τα νούμερα τηλεθέασης του δελτίου, θα σου πω πως το περιεχόμενο ενός δελτίου δεν θα πρέπει να άγεται και να φέρεται από την τηλεθέαση. Θα πρέπει να την υπολογίζει, να κάνει διορθωτικές κινήσεις, αλλά δεν πρέπει να χάνει το στόχο του. Δεν μπορώ δηλαδή από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ θέλω να κάνω πολιτική ενημέρωση, να γίνω trash ή πολύ light. Αυτή είναι εύκολη συνταγή. Η δύσκολη είναι αυτή που πρέπει να ακολουθήσεις με το σωστό τρόπο. Αν έχεις περιγράψει τι είναι αυτό που θες να κάνεις, θα πρέπει να παλέψεις με όλα όσα έχεις. Κι αυτό απαιτεί δουλειά και χρόνο.

Υπάρχουν παρουσιαστές και στελέχη των οποίων η καθημερινότητα καθορίζεται στις 7.00 το πρωί, την ώρα δηλαδή που φτάνουν τα νούμερα τηλεθέασης…

Δεν υπήρξα ποτέ από αυτούς. Εγώ είμαι με τους άλλους, με εκείνους που πιστεύουν πως πρέπει να βάλεις σφραγίδα προϊόντος. Άπαξ και τη βάλεις, συζητηθείς με τον τρόπο που θέλεις εσύ να συζητηθείς, παράγεις σωστή ενημέρωση, παράγεις αναμεταδιδόμενη ενημέρωση –πράγμα που το Open κάνει από την πρώτη ημέρα–, κοιτάς και τις υπόλοιπες παραμέτρους, συνεχίζοντας να δουλεύεις αδιάκοπα.

Βλέπετε ξανά τα δελτία σας για να διορθώσετε κάποιες αστοχίες;

Τις αστοχίες μας τις γνωρίζουμε πριν βγούμε καν, στον αέρα. Συζητάμε, βλέπουμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε… Εννοείται πως είναι συνεχώς στη σκέψη μας.

Πηγή: People