Εριέττα Κούρκουλου: Το βαρύ όνομα των γονιών της και η προσπάθεια να αποκτήσει μωρό
2 years, 9 months ago
6

Σε μια σπάνια συνέντευξη που αποκαλύπτει διαφορετικές πτυχές του εαυτού της προχώρησε η Εριέττα Κούρκουλου στο περιοδικό Glow και στην Σόνια Ταλαντινού.

Η ιδρύτρια του Save a Greek Stray μίλησε για την επιλογή της να γίνει vegan, για τον ευτυχισμένο έγγαμο βίο της με τον Βύρωνα Βασιλειάδη ενώ εκμυστηρεύτηκε και την επιθυμία της να γίνει μητέρα για πρώτη φορά.

Πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις με αναγνωρίσιμους γονείς και πώς το διαχειριστήκατε αυτό;

Τους γονείς μου τους έβλεπα όπως όλα τα παιδιά. Αργότερα, πλήρωσα κάποιο τίμημα για τα επίθετα που κουβαλάω, παρόλο που οι γονείς μου ήταν αγαπητοί. Στην περίπτωση του πατέρα μου αισθανόμουν περήφανη, γιατί, όπου πηγαίναμε, τον αποθέωναν. Δε θα ξεχάσω, όταν μπαίναμε στην Επίδαυρο για μια παράσταση, σηκώνονταν οι θεατές και τον χειροκροτούσαν. Το συναίσθημα αυτό δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Σε στιγμές, όμως, όπως ήταν η κηδεία του, το να είσαι παιδί του Κούρκουλου ήταν πολύ δύσκολο.

Την ημέρα εκείνη θρηνούσαμε εγώ τον πατέρα μου και η μαμά μου τον έρωτα της ζωής της, κι όμως, έπρεπε να τον μοιραστούμε με όλον τον κόσμο και να είμαστε εγκρατείς μπροστά στις κάμερες. Το όνομα «Λάτση», από την άλλη, φέρει ιδιαίτερο βάρος. Μου πήρε χρόνια και αρκετή δουλειά για να μπορέσω να πω ότι είμαι περήφανη γι’ αυτό και ν’ αποβάλω τις ενοχές μου. Υπάρχει ένα μίσος για τους πλούσιους ανθρώπους, κι εγώ, παρόλο που δεν έπαιξα κανέναν ρόλο στην επιλογή της οικογένειάς μου, κατηγορούμαι γι’ αυτό. Αυτό που ξεχνάει πολλές φορές ο κόσμος είναι ότι κι εμείς άνθρωποι είμαστε. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε καλοί ή κακοί. Γνωρίζοντας, λοιπόν, την καλοσύνη της οικογένειάς μου, αρνούμαι πλέον ν’ απολογηθώ για τα χρήματα που έχει. Είμαι περήφανη για τον παππού μου, ο οποίος από το τίποτα έφτιαξε μια αυτοκρατορία και δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε. Είμαι περήφανη για τη μητέρα μου, που μας κράτησε προσγειωμένους και μας μετέδωσε αξίες που οδηγούν κάθε μας κίνηση. Εάν όλοι οι πλούσιοι του κόσμου είχαν το δικό τους μεγαλείο, δε θα υπήρχε φτώχεια σήμερα.

Σε αυτήν τη διαδρομή, όμως, δεν είστε μόνη. Με τον σύντροφό σας είστε έναν χρόνο παντρεμένοι. Πώς βιώνετε την έγγαμη ζωή;

Ο γάμος δεν άλλαξε τίποτα για εμάς. Κάθε φορά που μιλάω για τον σύζυγό μου συγκινούμαι. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι δίπλα σ’ ένα άτομο με τέτοιο απόθεμα αγάπης, που με στηρίζει σε ό,τι θέλω να κάνω και με παρακινεί να γίνομαι καλύτερη. Είναι ένας άνθρωπος μαχητής, τον οποίο θαυμάζω κι ερωτεύομαι περισσότερο κάθε μέρα.

Πρόσφατα, μοιραστήκατε μέσω Instagram και την επιθυμία σας να αποκτήσετε ένα παιδί. Τι θα συμβουλεύατε κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση;

Πάντα ήθελα παιδιά. Βρισκόμαστε σε μια φάση προσπάθειας, κι ελπίζω σύντομα να έρθει το δικό μας θαυματάκι. Οι γυναίκες που παλεύουν να κάνουν παιδί δεν χρειάζονται καμία συμβουλή. Είναι παντοδύναμες και θυσιάζουν τα πάντα γι’ αυτό, πριν ακόμη ακούσουν την καρδούλα του. Είναι ήδη μανούλες. Η συμβουλή μου είναι για τους υπόλοιπους: Μην κάνετε αδιάκριτες ερωτήσεις. Μην πιέζετε. Πολλοί δίνουν τον αγώνα τους χωρίς να θέλουν να το μοιραστούν, κι άλλοι δε θέλουν να κάνουν παιδιά και είναι ευτυχισμένοι με αυτό. Δεν αφορά κανέναν το θέμα.

in.gr