Eurovision 2021: Όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες στον α’ ημιτελικό
2 years, 11 months ago
6

Γεμάτος λάμψη και χορό ήταν ο α’ ημιτελικός της Eurovivision που διεξήχθη χτες (18/5) στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Οι χώρες που διαγωνίστηκαν ήταν 16, ανάμεσα τους και η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού. Δικαίωμα ψήφου είχαν και δύο χώρες από τις «BIG 5» αλλά και η διοργανώτρια χώρα, που προκρίνονται παραδοσιακά αυτόματα στον τελικό.

Η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία ψήφισαν, λοιπόν, μαζί με τις δεκαέξι χώρες του α’ ημιτελικού και ανέδειξαν τις καλύτερες συμμετοχές. Κοινό και κριτικές επιτροπές έδωσαν τα 10 «εισιτήρια» σε Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Κύπρος, Ισραήλ, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία, Ρωσία, Σουηδία και Ουκρανία.

Ο Γιώργος Σταυρινίδης μιλώντας στο Πάμε Δανάη από το Ρότερνταμ έκανε λόγο για μια εκρηκτική βραδιά ενώ έδωσε λεπτομέρειες και για το παρασκήνιο.

Για τον Tusse και το τραγούδι της Σουηδίας «Voices», ο Γιώργος Σταυρινίδης είπε πως πρόκειται για έναν μεγάλο σταρ στην χώρα του ενώ πρόκειται για ένα τραγούδι με κοινωνικό υπόβαθρο, που μιλάει για τη ζωή του τραγουδιστή, που ήταν ένα παιδί που έφυγε μόνος του από το Κονγκό και η Σουηδία τον αγκάλιασε για να γίνει ο σταρ που είναι σήμερα.

Για το Βέλγιο και το τραγούδι «The Wrong Place» των Hooverphonic ο Γιώργος Σταυρινίδης δήλωσε ότι εντυπωσίασαν το κοινό με την απλότητα τους. Ωστόσο πρόκειται για μία συμμετοχή που διχάζει αν γιατί σε πολλούς δεν αρέσει το τραγούδι ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για μια σταθερή αξία στη μουσική. Πέρυσι μάλιστα είχαν επιτεθεί στον διαγωνισμό, όταν το τραγούδι που είχαν παρουσιάσει δεν έλαβε τα σχόλια που περίμεναν.

Όσο για το ποια χώρα έλαβε το πιο θερμό χειροκρότημα, ενθουσιάζοντας το κοινό, Μάλτα και Ουκρανία βγαίνουν μπροστά στην κούρσα των αποστολών που κατάφεραν να προκριθούν στον α’ Ημιτελικό της Eurovision.

in.gr