Φωτεινή Πετρογιάννη: Η πλαστική στη μύτη, η ενδομητρίωση και οι σκέψεις για οικογένεια
1 year, 21 days ago
6

Από τη Μαρία Παπαϊωάννου

Η Φωτεινή Πετρογιάννη είναι τόσο αυθόρμητη, που πριν από μερικούς μήνες δεν δίστασε να ενημερώσει μέσα από τα social media για την πλαστική επέμβαση που έκανε στη μύτη της. «Το χειρουργείο έγινε τον Ιούνιο. Όταν βγήκα στην πρώτη εκπομπή, τρόμαξα λίγο από τα σχόλια που μου έκαναν στα social media: “Πόσες πλαστικές έχεις κάνει;”, “Γιατί άλλαξε τόσο πολύ το πρόσωπό σου;”, “Μόνο από τη φωνή σε αναγνωρίζουμε”, “Τι έχεις κάνει και παραμορφώθηκες;”. Αισθάνθηκα την ανάγκη να το πω, για να σταματήσουν να με ρωτάνε τι έχω κάνει. Βέβαια, δεν ήξερα την έκταση που θα πάρει, μετά το μετάνιωσα λίγο. Έχω κάνει τόσες συνεργασίες, τόσα πράγματα και η πρώτη φορά που είδα να αναπαράγεται τόσο το όνομά μου ήταν όταν έκανα την πλαστική. Και το τελευταίο site που μπορεί να υπάρχει στο Διαδίκτυο έγραφε “Παρουσιάστρια του Alpha έκανε πλαστική στη μύτη και το δήλωσε”. Όποτε αναφέρονται σ’ εμένα, είμαι η δημοσιογράφος του Alpha, αλλά όταν συνέβη αυτό έγινα η “παρουσιάστρια”, για να γίνει πιο juicy».

Η Φωτεινή δεν διανύει μόνο επαγγελματικά μια δημιουργική χρονιά, αφού είναι ήρεμη και ευτυχισμένη και σε προσωπικό επίπεδο. «Είμαι σε μια σχέση που με βοηθάει να ισορροπώ. Επειδή είμαι εργασιομανής και βάζω τη δουλειά πάνω απ’ όλα, έχω την τάση να βγάζω όλη μου την ένταση στα προσωπικά μου. Η σχέση μου είναι λίγο σαν σάκος του μποξ. Το καλό όμως είναι ότι με έχει καταλάβει και το αποδέχεται, γιατί υπάρχει αγάπη». Οι εμπειρίες της την έκαναν σε πολλές περιπτώσεις δύσπιστη. «Έχω βιώσει την απιστία από την πρώτη μου σχέση και αισθάνομαι ότι δεν θα βγει ποτέ από το μυαλό μου. Ο πρώτος μου μεγάλος έρωτας είχε απιστήσει, και όχι μόνο μία φορά. Πάντα είχα ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις. Όλη την αλήθεια την έμαθα όταν πια είχαμε χωρίσει. Εξαιτίας αυτού προέκυψε και μια φοβία για τις σχέσεις και τον γάμο, ενώ μου δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα». Παραδέχεται ότι έχει προδώσει, αλλά ξεκαθαρίζει πως όταν συνέβη «η σχέση είχε αξεπέραστα προβλήματα και όδευε προς το οριστικό τέλος».

Θέτω επί τάπητος το ζήτημα «οικογένεια και γάμος» και δεν διστάζει να αποκαλύψει: «Η ιδέα ενός παιδιού με τρομάζει γιατί δεν ξέρω αν θα είμαι επαρκής και καλή μαμά. Δεν σου κρύβω ότι το πρόγραμμά μου αυτή τη στιγμή δεν θα μου επέτρεπε να κάνω παιδί και να είμαι από πάνω του. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι τα χρόνια περνάνε και πρέπει να κατασταλάξω όσον αφορά το τι θέλω για το μέλλον. Έχω γλυκάνει με την ιδέα του γάμου. Έχω αρχίσει, ίσως, να το βλέπω πιο χαλαρά σε σχέση με το πώς το είχα παλαιότερα στο μυαλό μου».

Αναφέροντας παλαιότερη δημόσια εξομολόγησή της για το πρόβλημα της ενδομητρίωσης που αντιμετωπίζει η ίδια και την πρόθεσή της μέσα από το μήνυμά της τότε να εμψυχώσει τις γυναίκες με αυτή την πάθηση, δηλώνει: «Έχω γίνει φίλη με την ενδομητρίωση πια. Κάθε φορά που πηγαίνω στον γυναικολόγο ξέρω ότι μπορεί να ακούσω ότι το έχω πάλι. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, ξέρω ότι υποτροπιάζει ανά πάσα ώρα και στιγμή, γι’ αυτό και το παρακολουθώ. Πάω στον γιατρό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν σου κρύβω ότι με προβληματίζει ως προς το αν θα μπορέσω ποτέ να κάνω παιδί. Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η πρόληψη, η προσοχή και ένας καλός γιατρός μπορεί να σε κάνουν ακόμα και να το ξεχάσεις».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.