Φώτης Πονηρός: «Πέθανε την ίδια μέρα που διαγνώσθηκε με Covid», λέει ο αδελφός του 40χρονου κοσμηματοπώλη
9 months, 21 days ago
6

Θετικός στον κορωνοϊό ήταν ο 40χρονος κοσμηματοπώλης της Μυκόνου Φώτης Πονηρός, ο οποίος έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και αφήνοντας πίσω το μόλις 8 μηνών παιδάκι του.

Ο αδελφός του μίλησε στον Alpha, σοκαρισμένος από τον ξαφνικό χαμό του. Όπως επεσήμανε, έπαθε ανακοπή, την ίδια μέρα που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό.

«Είχε κορωνοϊό. Πήγε έκανε ένα τεστ covid, διαγνώστηκε θετικός, πήγε σπίτι του και το βράδυ έπαθε ανακοπή. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, εγώ το ήξερα ότι είχε διαγνωστεί με covid, με πήρε τηλέφωνο και μου το είπε και ότι θα είναι δύσκολο να πάει στη δουλειά τις επόμενες μέρες, να ανοίξει το κατάστημα της Μυκόνου. Ήταν στο κρεβάτι, θα καθόταν δυο, τρεις μέρες, όσο ήταν. Ένιωθε δυσφορία». είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πονηρός στον Alpha.

Ποιος ήταν ο Φώτης Πονηρός

Ο Φώτης Πονηρός, ο νεότερος από τα δύο αδέρφια της οικογένειας -τρίτη γενιά στην εταιρεία Poniros- χαρακτηρίστηκε από το άσβεστο πάθος του για τη σχεδίαση κοσμημάτων και δραστηριοποιείτο επαγγελματικά σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Ακολουθώντας τα βήματα της οικογενειακής παράδοσης, η αγάπη του για τα κοσμήματα εκδηλώθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία και στη συνέχεια σπούδασε γεμολογία και σχεδίαση κοσμημάτων στο Γεμολογικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.

Γεμάτος έμπνευση και αφοσίωση στη δουλειά του, ο Φώτης Πονηρός μπορούσε να υπερηφανεύεται για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που του έδειχναν οι VIP πελάτες του. Θεωρούνταν -και όχι άδικα- ως ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα στη διεθνή σκηνή κοσμημάτων.

Ο 40χρονος κοσμηματοπώλης, η φωτογραφία του οποίου μαζί με τα άλλα δύο αδέρφια του κοσμούσε το περιοδικό της Aegean, άφηνε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα σε κάθε κομμάτι που σχεδίαζε. Κοσμήματα εξαιρετικά και τόσο σωστά ισορροπημένα σχεδιαστικά, ώστε να μπορούν να φορεθούν σε κάθε περίσταση και να συνοδεύουν κάθε στιγμή της γυναίκας.

Για τον Φώτη Πονηρό, η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τη σύλληψη του σχεδιασμού κοσμημάτων αφορούσε στο «να σπας» τους φραγμούς, και τα διεθνή του επιτεύγματα φανέρωναν ακριβώς αυτό.

Ο Φώτης, μαζί με τον αδελφό του, είχε λάβει βραβείo σχεδιασμού επί έξι συνεχόμενες χρονιές στα διεθνή βραβεία «Giuseppe Sciacca» (από το 2012 έως και το 2017), για την αριστεία στον σχεδιασμό κοσμημάτων.

«Ήταν ένας αληθινός φίλος» – Η συλλυπητήρια ανάρτηση της Κατερίνας Μονογυιού

Τη θλίψη της για την απώλεια του κοσμηματοπώλη της Μυκόνου εξέφρασε και η Κατερίνα Μονογυιού, συμμεριζόμενη απόλυτα τον πόνο της οικογένειάς του και ευχόμενη θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας για την πόλη των αγγέλων ο Φώτης Πονηρός, ένας αληθινός φίλος, έντιμος άνθρωπος, οικογενειάρχης και δραστήριος επιχειρηματίας.

Ο Φώτης θα είναι για πάντα στις καρδιές μας ως ένας άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, μεράκι και εργατικότητα.
Συναισθάνομαι απόλυτα πόσο οδυνηρό είναι όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει και αφήνει πίσω την οικογένεια του.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του, κουράγιο και δύναμη. Εύχομαι να έχει Καλό Παράδεισο.»