Φώτης Σπύρου για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό: «Γνώριζα την οικογένεια, θα βάφτιζα το ένα κοριτσάκι»
1 year, 6 months ago
6

Έντονος ήταν ο εκνευρισμός του Φώτη Σπύρου, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τη γνωριμία του με την οικογένεια της 12χρονης στον Κολωνό.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο γνωστός ηθοποιός γνώριζε την οικογένεια και μάλιστα, είχε δεχτεί πρόταση να βαφτίσει ένα από τα παιδιά της.

«Υπάρχει προσωπική ευθύνη όλων μας σε αυτό; Υπάρχει. Μην το κουκουλώνουμε, υπάρχει δίπλα μας. Μην εθελοτυφλούμε. Κάθε φορά που το βλέπουμε, πρέπει να πηγαίνουμε στους αρμόδιους, όπως έκανε η θεία», είπε αρχικά.

«Γνωρίζω την οικογένεια αυτή. Πριν πολλά χρόνια ζούσαν στην ίδια πολυκατοικία, με έναν κολλητό μου φίλο. Γνώριζα τα παιδιά και κάποια στιγμή, είχαμε πει να βαφτίσω ένα κοριτσάκι, αλλά δεν πρόκειται για τη 12χρονη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί από τη συγκεκριμένη οικογένεια, όταν κατάλαβε τα προβλήματά τους, αλλά και τη στάση τους απέναντι στα παιδιά.

«Απομακρυνθήκαμε. Αυτή η μάνα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ελέγξει τα παιδιά, με όσες δυνάμεις είχε. Όταν αυτός ο άνθρωπος, ο πατέρας, δεν άφηνε επίδομα για επίδομα, τρόφιμο για τρόφιμο… Δεν άφηνε τίποτα, μα τίποτα. Δεν ήξερε πόσα παιδιά έχει, ήταν άρρωστος», δήλωσε.

«Το μόνο που μπορούσε να γίνει για αυτά τα παιδιά κι είναι αυτό που έκανα κι εγώ, είναι να σκεφτούμε πως αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Δεν είναι φυσιολογικό αυτά τα παιδιά να θέλουν να κάνουν παρέα μαζί μας. Σίγουρα. Οι σχέσεις με τον πατέρα ήταν τεταμένες. Ανύπαρκτες. Έχω χρόνια να το δω αυτό το παιδάκι», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, δήλωσε: «Όλα τα παιδιά εκεί μέσα μεγάλωσαν πολύ περίεργα. Αυτό το παιδί ήθελε μια ασφάλεια, μια ζεστασιά, αλλά ήταν αφύσικο, γιατί ζητούσε οικογένεια. Η γειτονιά βοηθούσε όσο μπορούσε».

protothema.gr