Gerard Butler: Δυσκολεύεται στα 53 του στις σκληρές σκηνές δράσης – «Πιο δύσκολο απ’ όταν γύριζα τους 300»
1 year, 3 months ago
6

Gerard Butler, στα 53 του χρόνια πλέον, παραδέχεται ότι γίνεται ολοένα και δυσκολότερο γι’ αυτόν να πρωταγωνιστεί σε σκληρές σκηνές δράσης.

Ωστόσο, ομολογεί ότι αυτό λειτούργησε προς όφελός του στην πρόσφατη ταινία δράσης “Extreme Alert”, στην οποία υποδύεται έναν πιλότο χωρίς πρότερη εμπειρία σε σύγκρουση, που τώρα έχει να αντιμετωπίσει μία σκληρή μάχη σώμα με σώμα.

“Λυπάμαι που το λέω αυτό αλλά ένιωσα -πόσο δύσκολο ήταν το γύρισμα των σκηνών δράσης- πιο δύσκολο απ’ όταν γύριζα τους “30””, λέει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο EFE, αναφερόμενος στην επική ταινία που κυκλοφόρησε πριν από 17 χρόνια όπου υποδυόταν τον βασιλιά Λεωνίδα.

Για τον Butler, η δυσκολότερη σκηνή στη νέα του ταινία, όπου υποδύεται έναν πιλότο ο οποίος αγωνίζεται πάση θυσία για να προστατεύσει τους επιβάτες του μετά την αναγκαστική προσγείωση σε ένα νησί όπου κυριαρχούν η εθνοφρουρά και ομάδες ανταρτών, ήταν μια μάχη σώμα με σώμα που διήρκεσε περισσότερα από δύο λεπτά. Ο ηθοποιός περιγράφει αυτή τη σκηνή ως “αξέχαστη” επειδή γυρίστηκε σε μία λήψη.

Αν οι άνθρωποι ήξεραν πόσο πρέπει να προετοιμαστούμε!” αναφώνησε ο ηθοποιός δίνοντας έμφαση στις δυσκολίες της σκηνής και εξήγησε ότι έπρεπε να γίνουν πρόβες στο χιλιοστό ακόμη τόσο για τη χορογραφία της μάχης όσο και για τις γωνίες της κάμερας και ακόμη κι έτσι, έπρεπε να γίνουν αρκετές λήψεις για να βγει το τελικό αποτέλεσμα.

“Το να παίζεις κάποιον που είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, αλλά μετά βρίσκει τον εαυτό του μέσα σ’ αυτές τις τρελές συνθήκες και πρέπει να βρει πώς να τις επιλύσει, αυτό κάνει αυτή τη μάχη τόσο εξαντλητική, χαώδη και απελπισμένη” σημείωσε ο Butler.

Όσο για το γεγονός ότι υποδύεται τον πιλότο, ο Σκωτσέζος σταρ αποκάλυψε ότι έμαθε να πετά αεροπλάνο.

Η διαδικασία του να είσαι πιλότος ήταν πραγματικά διασκεδαστική. Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα αυτού του επαγγέλματος, έχεις την ευκαιρία να γίνεις ειδικός σε κάτι. Κάθισα σε προσομοιωτή 737, προσγειώθηκα σε ένα αεροδρόμιο, πέταξα σε αυτοκινητοδρόμους, αναζητώντας ένα μέρος για να προσγειωθώ όπως στην ταινία, πέρασα χρόνο με πιλότους και μπήκα σε μικρά αεροπλάνα. Ήταν πολύ διασκεδαστικό” σημείωσε ο σταρ.

instyle.gr