Γιάννης Μπέζος: «Kανείς δεν έχει την όρεξη να με δει να πεθαίνω στο σανίδι»
3 months, 23 days ago
6

Η κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» συνάντησε το Γιάννη Μπέζο, ο οποίος μίλησε για την αγάπη του για το μπάσκετ, τις φωτογραφίες που γενικά αποφεύγει, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και την κόρη του.

«Δεν ήταν στις βλέψεις μου να γίνω επαγγελματίας αθλητής, μου άρεσε το μπάσκετ, ο πατέρας μου ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής. Είναι χόμπι μου 45-50 χρόνια», είπε ο αγαπημένος ηθοποιός.

«Το θέατρο δεν είναι απλή υπόθεση»

Σχετικά με το αν σκέφτεται να αφήσει κάποια στιγμή την υποκριτική, ο ίδιος σημείωσε: «Νομίζω ότι κανείς δεν έχει την όρεξη να με δει να πεθαίνω στο σανίδι. Δεν είναι απλή υπόθεση το θέατρο, είναι απαιτητική δουλειά, πρέπει να γίνεται όσο αντέχουν οι δυνάμεις, βιολογικές και πνευματικές. Αισθάνομαι χορτάτος, αλλά δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς την υποκριτική. Όσο μεγαλώνω γεμίζω πιο πολλά ερωτηματικά. Επομένως είμαι υποχρεωμένος να παρίσταμαι».

Μιλώντας για την μέχρι τώρα πορεία του, παραδέχτηκε: «Ήμουν συγκεντρωτικός, μπορεί να ήμουν καταπιεστικός, αλλά πάντα είχα το βλέμμα να γίνει η δουλειά καλύτερη. Έχω άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους μου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων».

«Εχθρούς δεν νομίζω να έχω δημιουργήσει. Αντιπάλους και ανθρώπους που διαφωνούν μαζί μου, σίγουρα», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «Τους ανώνυμους του διαδικτύου, που είναι μια φυλή, τους θεωρώ άκυρους γιατί δεν έχουν κύρος», πρόσθεσε.

«Έχω δουλέψει σε 22 τηλεοπτικές σειρές. Παρά την επιτυχία, δε μου άρεσε να συνεχίζω τις δουλειές για 2-3 σεζόν. Νομίζω ότι πρέπει να βάζουμε μέτρο. Όταν εκτιθέμεθα πολύ, σταματάμε να λέμε ενδιαφέροντα πράγματα. Είναι ελαφρότητες όταν λένε “δούλευε τόσος κόσμος, γιατί να σταματήσει τη σειρά ο Μπέζος;”», εξήγησε ο ίδιος.

«Κανείς δεν πίστευε ότι θα κάνει επιτυχία»

Σχετικά με μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές του επιτυχίες, τη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά», ο Γιάννης Μπέζος αποκάλυψε ότι «Από τον κλητήρα του ΑΝΤ1 μέχρι τον Μίνωα Κυριακού, δεν πίστευαν ότι θα κάνει επιτυχία η σειρά. Εμένα μου άρεσε. Ο Μίνωας Κυριακού μού έλεγε “καν’ το για το γινάτι σου, θα ‘ναι αυτοκτονία”».

«Δεν έχω ζηλέψει, έχω δει εξαιρετικά αλλά και ανόητα πράγματα στην τηλεόραση», είπε για το χώρο της τηλεόρασης, ενώ σχετικά με τα reality shows σχολίασε: «Δε νομίζω ότι αρέσουν στους νέους τα reality, τα βλέπουν για να κοροϊδεύουν, χλευάζουν, πολλά πράγματα όχι μόνο τα reality».

«Αν η κόρη μου δεν ήταν καλή ηθοποιός θα το καταλάβαινε μόνη της, αλλά θα της το έλεγα κιόλας», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Μπέζος, ενώ για την «απέχθειά» του για τις φωτογραφίες εξήγησε: «Δεν είναι το φόρτε μου οι φωτογραφίες, δεν έχω ούτε από τα ταξίδια μου. Δε με ενδιαφέρει. Το χειρότερο στις πρεμιέρες είναι η φωτογράφηση. Αν τρως και έρχεται ο άλλος να πάρει φωτογραφία, κάτι δεν έχεις κάνει καλά εσύ. Από εμένα δεν περιμένουν να πάρουν φωτογραφία. Ξέρει ο κόσμος».

«Η συμπεριφορά των θεατών στις αίθουσες που παίζω εγώ είναι άψογη, αυτό το έχω κερδίσει, το επιβάλεις γιατί σέβεσαι το εισιτήριο που έχουν πληρώσει, αλλιώς δεν είναι θέατρο είναι θέαμα», είπε.

«Η Βουγιουκλάκη ήταν καλή ηθοποιός αλλά δεν το έδειχνε, έδωσε στον κόσμο απλόχερα το χαμόγελο και παγιδεύτηκε σε αυτό», ανέφερε για τη σπουδαία Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο Γιάννης Μπέζος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Αινιγματικές παραλλαγές» στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» που ξεκινάει την Παρασκευή 4/2.