Γιάννης Κουκουράκης: «Οι ηθοποιοί δεν είναι πόρνες για τα βίτσια των άλλων»
2 years, 8 months ago
6

Φανερά εκνευρισμένος ο Γιάννης Κουκουράκης σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σχετικά με τις καταγγελίες στο χώρο της υποκριτικής

Πώς σχολιάζετε το #MeToo στο ελληνικό θέατρο, αυτή την κάθαρση;

«Δεν πιστεύω ότι έχει επέλθει ακόμη κάθαρση. Ολική τουλάχιστον. Έφυγε το κακάδι. Το πύον παραμένει και θα παραμείνει αν δεν αποφασίσουν να μιλήσουν όλοι νια όλα με ονόματα, θεωρώ ότι δεν έχει ακουστεί ούτε το 1/5 αυτών που συμβαίνουν. Βγήκαν στη δημοσιότητα δύο-τρία ονόματα για τα οποία λίγο-πολύ σχεδόν όλοι στο θέατρο είχαν ακούσει φήμες. Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι μολύνουν αυτόν τον χώρο.

Πρέπει να είναι υγιής, γιατί μέσα σε αυτόν συμβαίνουν υπέροχα πράγματα και συναντήσεις, και αλήθεια δεν ξέρω πώς είχε συνδυαστεί με την αρρώστια, τα βίτσια και τις ψυχολογικές ανεπάρκειες του καθενός. Οι ηθοποιοί δεν είναι ούτε ψυχολόγοι ούτε πόρνες (προφανώς δεν το λέω προσβλητικά προς τις ιερόδουλες, εκείνες χρήζουν σεβασμού από όλους μας), ούτε πληρωμένες βίζιτες, ούτε άβουλα όντα που ο καθένας θα κάνει με αυτά ό,τι γουστάρει και θα παίζει με την ψυχούλα τους ή με το ψωμί τους, και παρακαλώ να γραφούν ακριβώς όπως τα λέω.

Είναι άνθρωποι που θέλουν να βγάζουν τίμια το μεροκάματο τους. Είναι επαγγελματίες που εργάζονται με σεβασμό σε αυτό που κάνουν και αγάπη».

Εσείς δεχθήκατε κακοποιητικές συμπεριφορές;

«Ναι. Έχει τύχει τρεις φορές, και εν μέσω συνεργασίας μάλιστα, αλλά τους έκοψα»

in.gr