Γιάννης Μόρτζος – «Δεν μπορεί να συνεχίζεις να συνεργάζεσαι με κάποιον που σε έχει βιάσει»
2 years, 6 months ago
6

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε το πρωί της Δευτέρας (27/9) ο Γιάννης Μόρτζος, με φόντο τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο γνωστός ηθοποιός  σχετικά με τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μόρτζος στην ερώτηση πώς είδε τις ηθοποιούς που έπειτα από χρόνια έκαναν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είπε:

«Αυτό θεωρώ ότι είναι έντιμο. Έπρεπε οι κυρίες αυτές, τις οποίες βέβαια σέβομαι ως καλλιτέχνιδες, όταν έγινε το συμβάν, την ίδια μέρα, να πάνε να πάνε να το καταγγείλουν. Αυτά τα άλλα, πριν από 10 χρόνια, πριν από 18 χρόνια, πριν από 22 χρόνια ή έχει παραγραφεί, αυτά με συγχωρείς πολύ αλλά είναι τσαρλατανισμοί. Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα».

Στην ερώτηση πώς ένιωσε όταν συνελήφθη ο Φιλιππίδης ο Γιάννης Μόρτζος απάντησε:

 «Όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα και ανταμώσαμε με τον Πέτρο στις πρώτες σκηνές αγκαλιαζόμασταν και φιλιόμασταν, γιατί λέγαμε «είμαστε ομογάλακτοι» (λόγω του Κουν). Από τη στιγμή που άκουσα την πρώτη «φωτοβολίδα» που έσκασε γι’ αυτόν, έπεσα από τα σύννεφα. Ήταν ισχυρό σοκ για μένα. Έλεγα και ξανάλεγα μέσα μου: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός που είχε τα πάντα, έκανε τέτοια πράγματα». Όμως η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει».

Το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης προβλήθηκε στο Πρωινό και στη συνέχεια ο Γιάννης Μόρτζος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εκπομπή.

«Έχω μια απορία που μάλλον θα λυθεί στα δικαστήρια. Όταν γίνεται ένα τόσο σοβαρό έγκλημα – όπως το χαρακτήρισαν μερικοί- βιασμός είναι έγκλημα βεβαίως. Ήθελα να ήξερα ποια ήταν η σχέση αυτή την 15ετία, 18ετία μεταξύ του Πέτρου Φιλιππίδη και των κυριών αυτών. Διότι από τη στιγμή που έχει διαπράξει κάποιο βιασμό τα πρόσωπα αυτά τα έβλεπε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Δεν θα μπορούσαν μέσα στο διάστημα αυτό να ανοίξουν κάποια στιγμή το στόμα τους; Δεν μπορεί να συνεργάζεσαι με κάποιον που προηγουμένως σε έχει βιάσει. Σε καμία περίπτωση δεν το δέχομαι αυτό».

Αυτά που είπε, όμως, άφησαν την Φαίη Σκορδά με το στόμα ανοιχτό.

«Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω! Ακούω και σέβομαι και την ηλικία και την πορεία, όμως, μου κάνει τόσο εντύπωση, έχω μείνει με το στόμα ανοικτό.

Αλήθεια σας λέω, ήμουν σίγουρη ότι κάτι παρεξηγήθηκε. Είναι η αλήθεια μου. Αυτό περίμενα σήμερα», είπε η Φαίη Σκορδά.

 

in.gr