«Γιατί ρε μεγάλε να κάτσω σπίτι, μοναχή μου το έκανα;»: Εκτός εαυτού η Μαριάννα Τουμασάτου στον αέρα
1 year, 1 month ago
6

Έξω από τα δόντια μίλησε η Μαριάννα Τουμασάτου για τη θέση της μητέρας – γυναίκας στη σημερινή κοινωνία, καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε ακόμα, στη σχέση με τον Αλέξανδρο Σταύρου καθώς και στους ψυχαναγκασμούς που είχε και πώς κατάφερε να τους ξεπεράσει.

 

«Όλοι κληρονομούμε πράγματα, είτε μας αρέσουν είτε όχι, κι αντίστοιχα. Τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν από εμάς πράγματα που τους αρέσουν και δε θα τους αρέσουν. Η κάθε γενιά μεταφέρει, απλά όσο εξελιγμένη είναι, λέει όχι αυτό κι εκείνο. Είναι καλό που οι καινούριες γενιές ψυχαναλύονται, αναγνωρίζουν κι αποφεύγουν. Το μεγαλύτερο πράγμα της ψυχοθεραπείας είναι να αναγνωρίσω ότι είναι λάθος μου και δεν είναι κακό. Το καταλαβαίνω και προσπαθώ να το διορθώσω. Είδα κι έπαθα να καταλάβω ότι κάνω λάθος και δεν τα κάνω όλα τέλεια. Έχω γίνει σαν το λάστιχο να τα προλαβαίνω όλα και να είμαι σούπερ. Δεν είμαι σούπερ τελικά και είναι πάρα πολύ ωραία», είπε η Μαριάννα Τουμασάτου και συνέχισε:

 

«Η κοινωνία βάζει πιο πολλά όρια στις γυναίκες και στις μητέρες ακόμα παραπάνω. Εδώ πέρα λένε, αν έχεις παιδί να κάτσεις σπίτι σου. Γιατί ρε μεγάλε να κάτσω σπίτι; Για να μεγαλώσεις το παιδί σου. Γιατί μοναχή μου το έκανα; Ότι τι; Για αυτό παλιά είχαν αποστάσεις οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους. Γιατί ο μπαμπάς ήταν αυτός που φέρνει τα λεφτά στο σπίτι και δουλεύει κι η μαμά τρέχει για τα υπόλοιπα και κάνει άλλο κουπί. Όχι, μαζί στο κουπί και στο έξω και στο μέσα».

enimerotiko.gr