Γιώργος Λιάγκας: «Γιατί να “επιτρέπεται” να γράφει βιβλίο ο Αρναούτογλου, η Τσιμτσιλή και ο Κανάκης και όχι ο Ντάνος;»
6 months, 1 day ago
6

Ο Γιώργος Λιάγκας μπορεί να απουσιάζει από την τηλεόραση εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, όμως τα σχόλιά του συνεχίζουν να προκαλούν αίσθηση. Αυτή τη φορά μέσα από το προσωπικό του blog «Δεν Κρίνω» στο Znews.gr, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής μιλά για το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Και ενώ πολλοί θα περίμεναν να… «κράξει» τον Ντάνο, ο Γιώργος Λιάγκας με μία διαφορετική ματιά, μας λέει πολύ απλά «Γιατί όχι»; Ξεκαθαρίζει μεν πως δεν σκοπεύει να το διαβάσει, όμως απορεί με το λόγο που ο νικητής του Survivor δέχτηκε τόσο μεγάλη επίθεση.

Δείτε μέρος του κειμένου του:

«Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί όλο αυτό το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός. Δικαίωμά του δεν είναι να τα ‘κονομήσει τώρα που γυρίζει και που κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα;

Δηλαδή όλοι εσείς που του τα χώνετε, αν σας δινόταν η ευκαιρία, να μην στύψετε το μυαλό σας, να μην σας βγουν τα μάτια στο γράψιμο, να το γράψει κάποιος άλλος με δική σας διήγηση, να λάβετε κι άλλη δημοσιότητα πέραν της όποιας έχετε και να ‘κονομήσετε και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ακόμα, θα λέγατε όχι;

Και στο τέλος τέλος, ο άνθρωπος δε βγήκε να πει ότι έγινε ξαφνικά συγγραφέας.

Και γιατί δηλαδή να «επιτρέπεται» να γράφει βιβλίο ο Αρναούτογλου, η Τσιμτσιλή και ο Κανάκης -που πολύ καλά κάναν και έγραψαν αφού έτσι αισθάνθηκαν- ή ο κάθε άλλος τηλεοπτικός σταρ (ετοιμαστείτε σας έρχεται!) και να απαγορεύεται να γράψει και ο κάθε Ντάνος με την μεγάλη δημοφιλία που διαθέτει;

Στο τέλος τέλος, ρε αδέλφια, έκλεψε την ιδέα που είχατε εσείς στο τσερβέλο σας και σας πρόλαβε αυτός; Ή σας κόφτει αν είναι σκουπίδι; Γιατί εάν είναι, μην το διαβάσετε ή μην το προτείνετε. Δεν σας υποχρέωσε κανένας.

ΟΚ , και μένα με ενόχλησε λίγο η υπερβολή και κυρίως η σοβαροφάνεια της παρουσίασης. Και όλο αυτό με την ειδική δερματόδετη έκδοση μου φάνηκε… κάπως. Ε, ίσως κάποιος μεγάλος φαν να θέλει να το βάλει στο ράφι της βιβλιοθήκης του, δίπλα στον τόμο του άλλου Σκιαθίτη συγγραφέα, του λίγο προγενέστερου. Του Παπαδιαμάντη. Δεν μπορεί το βιβλίο του Ντάνου να υπολείπεται σε εμφάνιση από τα «Άπαντα» ή τη «Φόνισσα!

Αλλά και μας, τι ακριβώς μας κόφτει;

Εξάλλου, για ελάτε και στην θέση του κατά τα άλλα πολύ σοβαρού εκδοτικού οίκου. Όταν η αγορά βιβλίου μαραζώνει και οι μικροί εκδοτικοί οίκοι έχουν εξαφανιστεί, αφήνεις τέτοια ευκαιρία; Προφανώς η Εκδοτική Αθηνών φαντάζομαι θα αισθάνεται πιο περήφανη για το «ΝΕΥΣΙΣ24» η για το «Λαβύρινθοι, φιλοσοφικά σπαράγματα και παραμυθίες» του Αναπολιτάνου,  απ’ ό,τι για την βιογραφία του Ντάνου. Έλα όμως που για να βγάλει τα δύο πρώτα, χρειάζεται τα λεφτά από το τρίτο».