Γιώργος Ματαράγκας: «Η πρώτη μου σεξουαλική παρενόχληση ήταν από έναν ζαχαροπλάστη» Ο γνωστός ηθοποιός παίρνει θέση για το metoo και μιλά για τη δική του προσωπική εμπειρία
1 year, 8 months ago
6

Μία εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε πρόσφατα ο Γιώργος Ματαράγκας. Ο ηθοποιός, που έχει συμμετάσχει σε πλήθος τηλεοπτικών σειρών και ταινιών, αναφέρθηκε στην καριέρα του και έκανε ειδική μνεία στο κίνημα metoo.

Παράλληλα, μίλησε για την οικονομική του εξασφάλιση από τον χώρο της υποκριτικής.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο»

«Είναι αλήθεια πως πήρα κάποια λεφτά τότε, αλλά όπως τα πήρα, τα έριξα στο θέατρο και καταστράφηκα από αυτό. Έπεσα σε δύσκολες και περίεργες εποχές και δυστυχώς ό,τι είχα βγάλει, πήγε στο θέατρο. Όταν κάνεις επιχειρήσεις, παίρνεις τα ρίσκα… Ωστόσο δεν το μετάνιωσα ποτέ. Δόξα τω Θεώ, δουλεύω και είμαι καλά», είπε αρχικά στο περιοδικό «Λοιπόν».

Και πρόσθεσε: «Όταν σταμάτησα τα καθημερινά γυρίσματα, ανακουφίστηκα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο αυτό που έκανα τότε. Διάβαζα πάρα πολύ καθημερινά. Να φανταστείς ότι τελείωσε μια σκηνή κι αν μου έλεγε ο σκηνοθέτης να την ξανά κάνουμε, δεν μπορούσα, καθώς δεν θυμόμουν τα λόγια. Ήμουν τόσο κουρασμένος. Μπορεί σε μια μέρα να έλεγα τριάντα σελίδες».

  • Διαβάστε επίσης: Γιώργος Ματαράγκας – «Συνέβη στα 17 μου και ήταν μεγάλο πλήγμα»

«Είναι μια μεγάλη κατάκτηση αυτό που έγινε»

Όσον αφορά το metoo και την απόφαση στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, τόνισε ότι φαινόμενα κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων υπάρχουν σε όλη την κοινωνία.

Τέλος, αποκάλυψε το προσωπικό του βίωμα σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στο παρελθόν.

«Όλο αυτό που έγινε με το metoo, ήταν πάρα πολύ καλό. Το ξεκίνησαν οι καλλιτέχνες, αυτοί βγήκαν πάλι μπροστά, παρόλο που σε άλλους χώρους συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα. Πιστεύω λοιπόν πως θα το σκεφτεί πάρα πολύ ο καθένας που θα περάσει από το μυαλό του να κάνει ανάλογες πράξεις. Ευτυχώς δεν είναι απλό πια. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση αυτό που έγινε με το metoo για όλη την κοινωνία, όχι μόνο για το θέατρο. Δεν θέλω μόνο να μιλάω για Λιγνάδη και Φιλιππίδη, αλλά για όλη την κοινωνία. Εγώ σε πληροφορώ ότι την πρώτη μου σεξουαλική παρενόχληση την είχα από έναν ζαχαροπλάστη στα Εξάρχεια. Συμβαίνει παντού, δυστυχώς», κατέληξε.

in.gr