Γιώργος Βότσκαρης για τη μάχη με τον καρκίνο: «Αν πω ότι δεν έκλαψα θα είναι ψέμα»
8 months, 29 days ago
6

Πριν λίγους μήνες ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσκαρης, μας συγκλόνισε όλους μιλώντας δημόσια για την διάγνωσή του με καρκίνο αλλά και για τη μάχη που ξεκίνησε μαζί του. Σήμερα ημέρα των γενεθλίων του ο δημοσιογράφος με το μήνυμά του στο προφίλ του στο facebook μίλησε για την τελευταία του θεραπεία και τον αγώνα του για τις στιγμές που λύγισε και έδωσε το δικό του συγκινητικό μήνυμα σε όσους πάσχουν από την ασθένεια αλλά και στους υγιείς…

«Η περιπέτεια και το ταξίδι συνεχίζεται…. όσο δύσκολο και αν είναι.

Αν πω ότι δεν έκλαψα θα είναι ψέμα. Αν πω ότι δεν μελαγχόλησα θα είναι ψέμα. Αν πω ότι δεν σκέφτηκα τον θάνατο θα είναι ψέμα. Αν πω ότι δεν είπα ότι θα τα παρατήσω θα είναι ψέμα.

Υπάρχει και μια μεγάλη αλήθεια σήμερα ανήμερα στα γενέθλια μου ξαναγεννιέμαι. Πριν από λίγο έκανα την τελευταία μου θεραπεία και η αλήθεια είναι ότι ζω με την βοήθεια του Θεού.

Μπορεί ο καρκίνος να μου χτύπησε την πόρτα όπως και σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους, αλλά αυτούς τους μήνες σε αυτή την μάχη με χειρουργεία, θεραπείες, φάρμακα, ταλαιπωρία και δάκρυα βρήκα και ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου.

Ανθρώπους που χωρίς να με έχουν γνωρίσει ποτέ, έστειλαν ένα μήνυμα, ή ακόμα έστειλαν και ένα γράμμα.

Προσευχήθηκαν για έναν άνθρωπο που μπορεί και να μην γνωρίσουν ποτέ.

Για όσους με πρόδωσαν δεν θα πω τίποτα άλλο εκτός από το να τους έχει καλά η Παναγία.

Αυτό πάντως που θέλω να πω σε όλους όσους έχουν αυτή την ασθένεια, όσο και αν μας πονάει κυρίως στην ψυχή, να μην φοβόμαστε να μιλάμε για αυτή και να θυμόμαστε ότι η καρδιά μας λειτουργεί και η ανάσα μας ακούγεται.

Το θάνατο δεν το φοβάμαι απλά θέλω όταν έρθει η ώρα όποτε και αν είναι αυτή να φύγω με αξιοπρέπεια και με καθαρή την συνείδηση μου απέναντι στους συνανθρώπους μου.

Η περιπέτεια και το ταξίδι συνεχίζεται…. όσο δύσκολο και αν είναι. Αν πω ότι δεν έκλαψα θα είναι ψέμα. Αν πω ότι δεν…

Gepostet von Votskaris George am Dienstag, 11. September 2018