Γκουίνεθ Πάλτροου – Έχει χάσει 140 υπαλλήλους σε 2 χρόνια
2 years, 6 months ago
6

Η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου  δημιούργησε το 2008 την εταιρεία της Goop.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό site που καταπιάνεται με ζητήματα ομορφιάς, ευεξίας, διατροφής, διακόσμησης, style και ταξιδιού. Το χαρακτηριστικό της εταιρείας της είναι η ολιστική ματιά στο ανθρώπινο σώμα, η σύνδεση του μυαλού με το σώμα, ακόμα και τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Προωθεί την καθαρή χορτοφαγική διατροφή, τα «πράσινα» καλλυντικά, ακόμα και οδοντόκρεμες και καθαριστικά σπιτιού με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για όσα προωθεί στο site της, μιας και έχει κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές διάφορες εταιρείες ότι χρησιμοποιούν «τοξικά» υλικά για την παρασκευή καλλυντικών, κρεμών ακόμα και των αντηλιακών (που δήλωσε ότι δεν χρησιμοποιεί), κάτι που όμως δεν στηρίζεται σε επιστημονικά στοιχεία.

Τώρα όμως το πρόβλημα με την εταιρεία της Goop, έχει να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Η αξία της εταιρείας έφτασε το 2020 να αποτιμάται σε 430 εκατομμύρια δολάρια ενώ παρουσίασε κέρδη και μέσα στην πανδημία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 όμως φαίνεται πως έχουν απολυθεί από την εταιρεία Goop τουλάχιστον 140 υπάλληλοι, ανάμεσα σε αυτους και υψηλόβαθμα στελέχη, με κάποιους να βρίσκονται στο πλευρό της ηθοποιού από την αρχή της σύστασης της εταιρείας.

Ο λόγος της μείωσης προσωπικού

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των εργαζομένων από την Πάλτροου, φαίνεται πως σχετίζεται με τους μισθούς και τις χρηματικές απολαβές. Σύμφωνα με αποκαλύψεις, οι αμοιβές που έδινε η Πάλτροου ήταν σαφώς μικρότερες σε σύγκριση με τα βιομηχανικά πρότυπα.

Πρώην υπάλληλοι της Goop ανέφεραν πως πληρώνονται 40% λιγότερο σε σύγκριση με υπαλλήλους άλλων εταιρειών σε παρόμοιες θέσεις. Συγκεκριμένα, τρεις πρώην υπάλληλοι που παραιτήθηκαν πρόσφατα από την εταιρεία υποστήριξαν πως έλαβαν την εν λόγω απόφαση κυρίως επειδή οι κόποι τους ποτέ δεν ανταμείφθηκαν και αισθάνονταν υποτιμημένοι.

 

in.gr