Heart of the Ocean: Το κολιέ του Τιτανικού παραμένει το ίδιο διαχρονικό με την ταινία
1 year, 2 months ago
6

Όταν μιλάμε για εμβληματικές ταινίες, ο Τιτανικός -η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον- είναι η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό. Η ταινία που ράγισε πολλές καρδιές με το φινάλε της επιστρέφει αυτό τον μήνα στην μεγάλη οθόνη για να σηματοδοτήσει τα 25 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της, πίσω στο 1997.

Τα πάντα σε αυτή την ταινία είναι iconic. Από τον νεαρό Leo που από τότε έκαιγε καρδιές (καθόλου τυχαίο σχόλιο), στην πανέμορφη Kate Winslet με τα κόκκινα μαλλιά και την αλαβάστρινη επιδερμίδα και φυσικά, το τραγούδι της Celine Dion, My Heart Will Go On, που μέχρι και σήμερα το άκουσμά του μας προκαλεί ρίγος.

Credit: IMDB

Οι λάτρεις της ταινίας την ξαναβλέπουν σε κάθε επέτειο της σχέσης ή του γάμου τους, αλλά και οι αφοσιωμένοι συλλέκτες αναζητούν διακαώς αντικείμενα εμπνευσμένα, ή ακόμα και αυτούσια όπως τα είδαν στην ταινία. Ρούχα, κοσμήματα και αποκόμματα εφημερίδων από το τραγικό γεγονός της βύθισης του υπερωκεάνιου, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα κέντριζαν το ενδιαφέρον ενός συλλέκτη.

Ένα από αυτά είναι το Heart of the Ocean, τo κόσμημα καρδιά, από μπλε ζαφείρι που φορούσε η Rose στην ταινία και που πέταξε στη θάλασσα (δεκαετίες μετά την τραγωδία).

H Celine Dion στην 70η απονομή των Oscars. Credit: SGranitz/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Ο θρύλος που ακολουθεί το κολιέ είναι ίσως ο λόγος που έχει γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια μόδας στον κινηματογράφο και που επανεμφανίζεται συνεχώς στην ποπ κουλτούρα. Στο TikTok, το hashtag #heartoftheocean έχει πάνω από 20 εκατομμύρια προβολές, ενώ στο Instagram, υπάρχουν πάνω από 30.000 αναρτήσεις με την αντίστοιχη ετικέτα. Οι άνθρωποι αγαπούν να φορούν παρόμοιες εκδοχές του κοσμήματος. Και δεν είναι οι μόνοι.

Η ίδια η Celine Dion, πίσω στο χρόνο, φόρεσε μια εκδοχή των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων στα Βραβεία Όσκαρ του 1998. Αργότερα, το 2019, η Καναδή τραγουδίστρια εθεάθη να φορά μια άλλη εκδοχή από την ανοιξιάτικη συλλογή Vetements του 2020, το οποίο είχε και η Carrie Bradshaw στο And Just Last That… Το κολιέ εμφανίστηκε επίσης στο μουσικό βίντεο της Britney Spears «Οops!… I Did It Again» το 2000, όπου ένας αστροναύτης χαρίζει το μενταγιόν στην εξωγήινη Spears.

Ενώ το περιδέραιο που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία το είχε φτιάξει η βρετανική μάρκα Asprey με έδρα το Λονδίνο (πρώην Asprey & Garrard) και ήταν κατασκευασμένο από ένα διαμάντι 42,5 καρατίων που εξήχθη τον 17ο αιώνα στην Ινδία, με το όνομα Hope Diamond, αντίγραφα πωλούνται παντού. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία λιανικής The J. Peterman Company, που ιδρύθηκε το 1987, ήταν η μόνη επωνυμία με επίσημη πιστοποίηση από την 20th Century Fox για να πουλήσει αντίγραφα, τα οποία σήμερα τα βρίσκει κανείς στο eBay για πάνω από 2.000 δολάρια. Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε τους λιανοπωλητές από το να πουλήσουν τα δικά τους αντίγραφα του μενταγιόν, αφού η ζήτηση είναι υψηλή. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του Poshmark, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 39% τον Δεκέμβριο του 2022.

Με μια τέτοια τεράστια προσφορά αντιγράφων χωρίς επίσημη πιστοποίηση γνησιότητας, οι θαυμαστές πρέπει να διακρίνουν μόνοι τους πού αξίζει να επενδύσουν και πού όχι.

Όπως και να έχει, είτε επιλέξετε ένα αληθινό ζαφείρι είτε μια οικονομική εκδοχή, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κόσμημα. Επιπλέον τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να το φορέσετε αφού όχι μόνο με την επιστροφή της ταινίας είναι επίκαιρο, αλλά είναι και τέλεια πρόταση για δώρο ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, όπου τα κοσμήματα καρδιές πρωταγωνιστούν.

instyle.gr