Η «χρυσή» διαθήκη του Σταμάτη Κόκοτα: Οι κληρονόμοι, τα μετρητά, τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα – αντίκες
1 year, 6 months ago
6

Ο Σταμάτης Κόκοτας “έφυγε” από τη ζωή, πριν από λίγες ημέρες, στο Ασκληπιείο της Βούλας, νικημένος από τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω του μία αμύθητη περιουσία.

 

Ο αείμνηστος τραγουδιστής κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό ελάχιστοι γνώριζαν πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, με θάρρος και αξιοπρέπεια, χωρίς να χάνει την αισιοδοξία του, καθώς, επίσης, τι θα απογίνει η αμύθητη περιουσία του.

Ως γνωστόν, ο λαϊκός κοσμοπολίτης, όπως χαρακτήριζαν τον Σταμάτη Κόκοτα, ποτέ του δεν επεδίωξε να ζει στη χλιδή, φροντίζοντας με τα χρήματα που έβγαζε να ζει άνετα και αξιοπρεπώς η οικογένειά του.

Όπως είχε υπογραμμίσει ο Σταμάτης Κόκοτας «ήμασταν μεγάλη οικογένεια -τρία αγόρια, τρία κορίτσια-, ο πατέρας γιατρός, τον οποίο έχασα όσο ήμουν ακόμα μικρό παιδί. Μεγάλωσα σωστά, με πολύ καλούς τρόπους, σε σωστή οικογένεια, με μία χρυσή μάνα. Από τότε που μεγάλωνα μάθαινα από τους γονείς και τ’ αδέλφια μου το σωστό. Αυτό ακολούθησα στην πορεία της ζωής μου».

Τα χρήματα για εκείνον δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα, γι’ αυτό και παρότι κατά καιρούς τον προσέγγιζαν κορυφαίες εταιρείες, προκειμένου να ξυρίσει τις φαβορίτες του, προσφέροντάς του υπέρογκα ποσά, εκείνος αρνούνταν.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «οι φαβορίτες μου είναι το σήμα κατατεθέν μου. Ένας που θέλει να κάνει διαφήμιση για ένα ξυραφάκι, τα 50 εκατ. δεν είναι τίποτα για να ξυρίσω τις φαβορίτες μου, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει. Τον έστειλα από εκεί που ήρθε».

Γεννημένος στο κέντρο της Αθήνας, όταν ο Σταμάτης Κόκοτας άρχισε να βγάζει τα δικά του χρήματα ως τραγουδιστής, τα επένδυε σε ακίνητα. Έτσι, όταν άφησε το πατρικό του στου Ζωγράφου, εγκαταστάθηκε στο Κολωνάκι, ενώ τα τελευταία χρόνια μετακόμισε σε ένα υπέροχο σπίτι στο Παλαιό Φάληρο.

 

Οι μόνες έξοδοί του τελευταία ήταν στη γειτονιά του, εκεί όπου συνήθιζε να βγαίνει για μικρές βόλτες, περπατώντας στα κοντινά τετράγωνα, πάντα ευγενής και gentleman με όσους τον αναγνώριζαν.

Πως μοίρασε ο Σταμάτης Κόκοτας την περιουσία του

Γνωρίζοντας πως το τέλος πλησιάζει, σύναψε τη διαθήκη του, ρυθμίζοντας όλες τις εκκρεμότητες γύρω από τα περιουσιακά του και όπως σημείωσε φιλικό του πρόσωπο «όλα τα ακίνητα θα περάσουν στα παιδιά του», δηλαδή στα τρία του παιδιά, που αποτελούσαν πάντα την απόλυτη προτεραιότητά του.

Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δυο παιδιά, τον γνωστό τραγουδιστή, Δημήτρη και την Έλλη, ενώ από τον δεύτερο γάμο του με την Εύα, με την οποία έμεινε μαζί της μέχρι το τέλος, απέκτησε άλλη μια κόρη, την Μαριάννα.

Το πάθος του Σταμάτη Κόκοτα με τα αυτοκίνητα

Εκτός από τα ακίνητα και τα εκατομμύρια που είχε στην τράπεζα, τα παιδιά του θα πάρουν ένα μεγάλο μέρος από τον θησαυρό του, που δεν είναι άλλος από τα αμάξια-αντίκες που είχε στη συλλογή του.

Άλλωστε, ήταν γνωστός για τις συμμετοχές του σε αγώνες ταχύτητας στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στο Τατόι και στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα είχε δείξει τις ικανότητές του από τη θέση του οδηγού, οδηγώντας Jaguar, BMW 2002 και Ρολς Ρόις.

Μάλιστα, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, με τον οποίο ο Σταμάτης Κόκοτας συνδέονταν με μια δυνατή φιλία, είχε κάνει ένα σπάνιο δώρο στον τραγουδιστή, στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, μία πανέμορφη Lamborghini Miura S 400 ίππων, του 1969, ένα supercar, από τα κορυφαία αυτοκίνητα που σχεδίασε ποτέ ο Bertone.

 

Όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του, μια μέρα θα περάσουν στα δυο πολυαγαπημένα του εγγόνια, για τα οποία, όπως τόνισε φιλικό του πρόσωπο «κάθε φορά που μιλούσε για τα εγγόνια του, τα μάτια του πλημμύριζαν δάκρυα συγκίνησης, ευγνωμονώντας τον Θεό για το γεγονός ότι τα έστειλε στον δρόμο του».

Σταμάτης Κόκοτας περιουσία

Σταμάτης Κόκοτας περιουσία

 

enimerotiko.gr