Η Μαρία Κοζάκου απάντησε για το «κακιά αδερφή» στον Γιώργο Καπουτζίδη – «Είναι queer από μόνη της η Eurovision»
1 year, 9 months ago
6

Η Μαρία Κοζάκου αναφέρθηκε πρώτη φορά στο ρατσιστικό σχόλιο που δέχτηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης και στον τρόπο που επέλεξε ο ίδιος να απαντήσει κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision.

Αρχικά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σχολίασε: «Κάποιος έγραψε στον Γιώργο Καπουτζίδη “Είσαι κακιά αδερφή” Και ο Γιώργος αποφασίζει να απαντήσει “Δεν είμαι κακιά αδερφή, είμαι καλή αδερφή γιατί έχω κάποια καλά στοιχεία” κλπ. Την ώρα εκείνη, όλη η ελληνική οικογένεια κάθεται απέναντι από την τηλεόραση και βλέπει Eurovision. Και είπα τις προάλλες… Τι θα γίνει αν εκείνη την ώρα ένα παιδί ρωτήσει τι εννοούσε ο Γιώργος… Δεν είναι ώρα να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα σοβαρά; Νομίζω κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ενώ έξω μπορούμε να ακούσουμε τα πάντα, αν στην τηλεόραση ακούσουμε κάτι που μπορεί να μας σοκάρει, νιώθουμε και αμηχανία».

Η δημοσιογράφος από την μεριά της απάντησε: «Η τηλεόραση ούτε είναι ούτε θα πρέπει να είναι καφενείο. Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος. Ωστόσο η Eurovision είναι το πιο queer γεγονός που μπορεί να δει ο 13χρονος, η 13χρονη μαζί με τους φίλους, την παρέα τους και την οικογένειά τους. Όλο είναι queer. Θα είναι λίγο περίεργο κι υποκριτικό να μην κάνουμε κάποιο σχόλιο για αυτό το πράγμα, απλά και μόνο επειδή αυτό εκφράστηκε με λέξεις του παρουσιαστή ή της παρουσιάστριας. Είναι σαν να ανοίξαμε ανοιχτές θύρες. Είναι queer από μόνη της η Eurovision» πρόσθεσε η Μαρία Κοζάκου.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα