Η Ματούλα του Κολωνακίου παίρνει θέση στο ελληνικό #Μe too: «Eυνουχισμός στους βιαστές ανηλίκων!»
3 years, 1 month ago
6

O μεγάλος έρωτας με τον Μπάρκουλη που τη «διακόρευσε» στα 15,5 της, οι περιπέτειες με τις «ντρόγκες» και η φιλία με την Ντάλι

Η Ματούλα του Κολωνακίου. Αυτός είναι ο τίτλος της, χωρίς επώνυμο και άλλα κοπλιμέντα. Αλλωστε, δεν της αρέσουν. Υπήρξε πάντα ειλικρινής και «αντράκι». Ετσι τη γνωρίζουν όλοι εδώ και μισό αιώνα. Πολλοί τη θεωρούν είδωλο και ένα κεφάλαιο από μόνη της στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Γνώρισε, όπως και η ίδια λέει, από τον Αριστοτέλη Ωνάση μέχρι και ανθρώπους τους περιθωρίου. Με αφορμή τα σκάνδαλα στο θέατρο, η Ματούλα δεν μασάει τα λόγια της και παίρνει σαφή σκληρή θέση, που θα συζητηθεί…

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Για πολλά χρόνια ήσουν μέσα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Πώς βλέπει η Ματούλα την ιστορία με τα ανήλικα και τις καταγγελίες περί βιασμών;

Το θέμα με τα ανήλικα με «σκοτώνει». Παιδιά 11 και 15 ετών, που δεν ξέρουν τίποτα ακόμα στη ζωή τους, να γίνονται θύματα παιδεραστίας. Είναι τρομερό θέμα. Επρεπε από την εποχή Δουρή να υπάρχει ευνουχισμός. Να τους ευνουχίσουν, εφόσον αποδειχτεί ο βιασμός ανηλίκου. Αυτή είναι για μένα η μόνη τιμωρία.

Πιστεύεις, δηλαδή, πως μπροστά από τους προβολείς και τη λάμψη υπάρχει άλλο πρόσωπο από αυτό που υπάρχει μόλις σβήσουν τα φώτα;

Ασ’ το, μην το ψάχνεις. Βρομιά. Εγραψα και στο site μου το εξής: Στην εποχή μου υπήρχε μια παροιμία που έλεγε: «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι». Πάντα υπήρχαν σκάνδαλα, όμως άλλο είναι οι ενήλικες και άλλο οι ανήλικοι.

Εχουν γίνει, όμως, και πολλές καταγγελίες περί βιασμών ενηλίκων στο θέατρο μεταξύ ηθοποιών…

Υπήρχαν και στη δική μου εποχή τέτοιες περιπτώσεις. Γίνονταν από πολύ παλιά βιασμοί, δυστυχώς. Πολλές γυναίκες που πήγαιναν για ηθοποιοί και εκείνη την εποχή είχαν πολλά τέτοια προβλήματα. Ρώτα και καμιά παλιά…. Δεν υπήρχε, όμως, παιδεραστία!

Εσύ, που υπήρξες μια πολύ ωραία γυναίκα…

Ασε τώρα. Εμένα να μου την πέσουν; Πλάκα κάνεις; Να με βάλει εμένα κάποιος μπρούμυτα χωρίς τη θέλησή μου; Μία στα γεννητικά του όργανα και θα τον άφηνα ξερό! Δεν τόλμησε να μου την πέσει ποτέ κανένας. Ψωμί να μην είχα να φάω, δεν θα πήγαινα ούτε θα υπέκυπτα. Καταρχάς, φαίνονται οι γελοίοι που σ’ την πέφτουν. Τι πόρτα να είχε κλειδώσει, τι σε υπόγειο να με είχε βάλει, θα τα έσπαγα όλα. Ευτυχώς, εγώ ήμουν αντράκι, δεν ήμουν γυναίκα (σ.σ.: γέλια). Λάθος έκανε ο Θεός που με έκανε γυναίκα.

Με τον αγαπημένο της Γιάννη Πατέρα

Αν σε είχαν βιάσει, θα το έλεγες;

Εμένα με λένε Ματούλα και είμαι «ανοιχτό βιβλίο». Δεν έχω κρύψει απολύτως τίποτα στη ζωή μου. Θα έκρυβα, αν με είχαν βιάσει; Μήπως πρέπει να κάνω μήνυση στον αείμνηστο τον Μπάρκουλη, που με διακόρευσε στα 15,5 μου; (γέλια)

Να πάμε λίγο πίσω: Είσαι 73 ετών, έχεις κάνει απολογισμό ζωής;

Τι απολογισμό; Μέχρι να πεθάνω, απολογισμούς θα κάνω. Εμένα και τώρα να ‘ρθει να με πάρει ο Θεός, είμαι υπερπλήρης. Τα έζησα όλα στη ζωή μου σε μια εποχή που δεν θα ξαναπεράσει. Η εποχή μου είχε ανθρωπιά, είχε σεβασμό, είχε αλήθειες ζωής. Τώρα όλα είναι ψεύτικα και εφήμερα. Για ποιες φίρμες και celebrities μιλάμε; Ποιος είσαι, ρε; Τι έχεις κάνει στη ζωή σου και τι έχεις προσφέρει στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση; Τους είδαμε όλους αυτούς τους φιρμάτους τι κουμάσια είναι! Τους είδαμε όλους αυτούς τους… δήθεν ποιοτικούς. Τι ποιότητα έχουν όλοι αυτοί που καταφεύγουν σε αυτές τις τακτικές απέναντι σε ανήμπορες γυναίκες συναδέλφους τους και σε ανήλικα…

Τι θυμάσαι από τα χρόνια της νιότης σου;

Θυμάμαι τα πάντα. Εχω πιει τόσο ντρόγκα, που απορώ κι εγώ πώς τα θυμάμαι όλα τόσο καλά (γέλια). Και τα θυμάμαι ακόμα και τώρα, που είμαι 32 χρόνια εκτός ναρκωτικών.

Με τον Τόλη Βοσκόπουλο και τη Ζωη Λάσκαρη, την εποχή του ειδυλλίου τους

Μετάνιωσες για την εποχή που είχες πέσει στα ναρκωτικά;

Οχι, σε καμιά περίπτωση. Εμπειρίες γέμιζα τη ζωή μου, γι’ αυτό και μπόρεσα και βγήκα από αυτό το λούκι. Και είμαι περήφανη που λέω τις εμπειρίες μου σε παιδιά που είναι σε αυτό τον δρόμο και προσπαθώ να τους πάω στον κανονικό. Και στα παιδιά αυτά τούς λέω: «Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θέλω να έρθεις, γιατί είναι η ζωή».

Είναι δύσκολο τελικά να βγεις από τον δρόμο των ναρκωτικών;

Δεν είναι τίποτα δύσκολο, αρκεί να το θέλεις. Δεν έχω μετανιώσει για κανένα κεφάλαιο της ζωής μου. Τα έζησα όλα όπως ήθελα.

Από έρωτες και εμπειρίες ανδρών είσαι γεμάτη;

Δεν είχα και πολλούς έρωτες, καψούρα. Αγάπησα δύο άνδρες: Εναν ηθοποιό και έναν εφοπλιστή. Και ενώ πήγαινα για εφοπλίστρια, έγινα μόνο… πλύστρια. (γέλια)

Ποιον ηθοποιό εννοείς;

Τον Ανδρέα Μπάρκουλη. Ηταν ο πρώτος μου μεγάλος έρωτας και θα τον θυμάμαι μέχρι να κλείσω τα μάτια μου.

Με τον άντρα της Ρομπέρτο Καριέρε

Ηταν τελικά τόσο καλός εραστής ο Μπάρκουλης, που έχει αφήσει τέτοιο όνομα;

Αυτό δεν μπορώ να σ’ το πω με βεβαιότητα. Ημουν πιτσιρίκα. Μόλις 15,5 ετών. Δεν ξέρω ποιο είναι το καλό πήδημα και το κακό πήδημα. Εγώ ξέρω ότι όταν αυτός που κάνεις έρωτα σου αρέσει πολύ, αυτός σου μένει για πάντα στο μυαλό.

Στη δική σου περίπτωση στην ηλικία των 15,5 ετών δεν θεωρείται παιδεραστία;

Οχι, ρε συ, τρελός είσαι; Φυσικά και τον ήθελα. Εμένα ο πατέρας μου με έκλεισε για 15 μέρες σε αναμορφωτήριο για να μαρτυρήσω ποιος με διακόρευσε. Μήπως ο Ανδρέας με εξανάγκασε και με έπιασε από τον σβέρκο για να με βιάσει; Μην τρελαθούμε κιόλας, που θα πω κακή κουβέντα για τον άνθρωπο αυτό!

Αρα ήθελες και έκανες σεξ μαζί του…

Φυσικά και το ήθελα…

Και πώς δεν τον παντρεύτηκες;

Πώς να τον παντρευτώ με έναν πατέρα χωροφύλακα, ο οποίος με έκλεισε ακόμα και σε αναμορφωτήριο για να ομολογήσω.

Το έμαθε ποτέ;

Φυσικά και το έμαθε, αργότερα. Με πήγε στο τμήμα πίσω από το Πολυτεχνείο για να το ομολογήσω. Και έφυγα από το σπίτι μας στα 16 χρόνια μου για να απαλλαγώ από εκείνον.

Πώς τον γνώρισες τον Μπάρκουλη;

Τον γνώρισα σε ηλικία 13 ετών στην Κυψέλη, όπου έκανε γυρίσματα. Τον είχα ερωτευτεί από τον κινηματογράφο. Μιλάμε για είδωλο!

Η μητέρα σου τι ρόλο έπαιξε σε όλα αυτά;

Την έχασα όταν ήμουν 12 ετών. Αυτός είναι ο σταυρός που κουβαλάω ακόμα και σήμερα. Δυστυχώς ήταν άλλες, πολύ σκληρές εποχές εκείνες. Ο πατέρας μου ήταν της γενιάς εκείνης που έλεγε πως «αν ξεπαρθενευτεί η κόρη σου, δεν μπορείς να την παντρέψεις». Ηταν για τον χωροφύλακα πατέρα μου μεγάλη ντροπή που με πήδηξε ο Μπάρκουλης.

Με τον γιο της Λορέντζο, μολις εχει βγει από τη φυλακή

Οταν έφυγες από το σπίτι σου, πού πήγες;

Σε ένα πλυσταριό που είχαμε στην ταράτσα. Είχα κάτι παλιοσανίδες και παλιά πράγματα και το έκανα κρεβάτι. Για να βρω δουλειά, λοιπόν, για να μπορέσω να ζήσω, ξεκίνησα κομμωτική στα κομμωτήρια «Αγγελος» και από εκεί μεταπήδησα και στο μόντελινγκ. Είχα ανάγκη από λεφτά, όμως ποτέ δεν βγήκα στη βίζιτα.

Σου είχε προταθεί;

Δεν υπήρχε περίπτωση. Δεν ήμουν εγώ για πηδήματα και τέτοια. Δεν είχα αυτή την πρεμούρα. Εγώ ήθελα να είμαι μόνη μου, ελεύθερη και να τους «γράφω» όλους κανονικά. Μετά τραγούδησα με τον Ζαμπέτα, με τη Κωνσταντοπούλου και τον Μωράκη, τραγούδησα στη Θεσσαλονίκη, έκανα παρουσιάσεις και πολλές άλλες δουλειές. Ηθελα να είμαι ελεύθερο πουλί, αγάπη μου!

Νομίζω ότι πρέπει να είχες πολύ τσαγανό για να τα κάνεις όλα αυτά;

Σου είπα, ήμουν αντράκι. Ομως, δεν έχω δώσει ποτέ άνθρωπο και για τίποτα. Ακόμα και όταν με έπιασαν με 1,5 γραμμάριο για προσωπική χρήση, δεν «έδωσα» άνθρωπο. Τους είπα ότι το βρήκα σε ένα παγκάκι.

Πώς μπήκες στα ναρκωτικά, βρε Ματούλα, και γιατί έγινε αυτό;

Δεν υπάρχει γιατί μπήκα. Εγώ στη ζωή μου δεν έχω πιει ποτέ αλκοόλ. Κανά «μαύρο» έκανα μόνο. Εγινε αυτός ο κύκλος, τέλειωσε. Και όταν εγώ λέω τέρμα, είναι τέρμα. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που αφήνω περιθώρια.

Ποιος ήταν ο πιο κιμπάρης άνθρωπος από αυτούς που γνώρισες;

Γνώρισα πολύ ωραίο κόσμο στη ζωή μου. Ολοι με γνωρίζουν από την παλιά, καλή εκείνη εποχή. Δεν ξέρω πώς με έμαθαν όλοι τους. Δεν προσπάθησα ποτέ να γίνω γνωστή. Απλά ήμουν φίλη με όλες τις γκάμες ανθρώπων: Από τον Ωνάση μέχρι και ρακοσυλλέκτες.

Εσύ υπήρξες πολύ καλή φίλη με την Γκιζέλα Ντάλι…

Ημασταν πολλά χρόνια φίλες, γιατί και οι δύο μέναμε στην Κυψέλη. Εγώ την έφερα από τη Νάξο, όπου έμενε, για να χειρουργηθεί από τον καρκίνο που είχε στον λαιμό. Υπέροχο πλάσμα με μια ανατριχιαστική ομορφιά, χωρίς ίχνος μακιγιάζ ή οτιδήποτε άλλο. Σήμερα όλες είναι ίδιες από τις πολλές πλαστικές. Το βράδυ της προηγούμενης μέρας πριν πεθάνει με πήρε τηλέφωνο. Ακουγόταν πολύ βαριά η φωνή της. Μου λέει: «Ματούλα, πήρα να σε αποχαιρετήσω. Φεύγω». Πάγωσα ολόκληρη. Γυρίζω και της λέω: «Μη λες χαζά, έχεις δρόμο μπροστά σου». Την άλλη μέρα έφυγε για το μακρύ ταξίδι. Ακόμα και σήμερα τη μνημονεύω, γιατί ήταν καλόκαρδο πλάσma.

newsbreak.gr