Η πορνοστάρ Gigi Dior δέχθηκε αγωγή από τον οίκο μόδας Christian Dior
1 year, 5 months ago
6

Η πορνοστάρ Gigi Dior – γνωστή για ταινίες ενηλίκων με «καυτές MILFs» κατοχύρωσε το καλλιτεχνικό της όνομα πέρυσι.

Τώρα ο γαλλικός οίκος μόδας Christian Dior κατέθεσε νομική αγωγή ζητώντας να αλλάξει το ψευδώνυμό της, λέγοντας ότι βλάπτει την επιχείρησή του.

«Αυτό είναι γελοίο, το όνομά μου δεν έχει καμία σχέση με την υψηλή ραπτική και -το αστείο είναι ότι- αυτό που κάνω συνήθως περιλαμβάνει το να μην φοράω καθόλου ρούχα» δήλωσε η Gigi στο Page Six απαντώντας στην αγωγή.

Η 40χρονη ηθοποιός ερωτικών ταινιών υπέβαλε πέρυσι αίτηση για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος Gigi Dior. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, εγκρίθηκε.

  • Διαβάστε επίσης: Κριστιάν Ντιόρ: «Ό,τι ξέρω, βλέπω ή ακούω μετατρέπεται σε φορέματα»

 

Χρησιμοποιεί το όνομα στην προσωπική της ιστοσελίδα, στο λογαριασμό της OnlyFans, στις δουλειές της με κάμερες και σε όλους τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά η Christian Dior Couture με έδρα το Παρίσι είχε άλλη γνώμη: «Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες, δηλαδή, υπηρεσίες ψυχαγωγίας … προσωπικές εμφανίσεις πορνοστάρ … παροχή ιστοσελίδας με φωτογραφίες και βίντεο με θέμα ενηλίκων που δεν μπορούν να πάρουν το όνομα ενός τόσο γνωστού οίκου μόδας».

Ο οίκος μόδας αναφέρει τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στο εμπορικό σήμα της Gigi, συμπεριλαμβανομένων των εξής: «Προτεραιότητα και πιθανότητα σύγχυσης, αλλοίωση με θόλωση και αλλοίωση με αμαύρωση».

Η Gigi έχει εμφανιστεί σε επτά ταινίες πορνό, μαζί με πολλά διαδικτυακά βίντεο, όπως το «Horny Hiking». Κάνει επίσης webcamming και έχει προταθεί για «Milf of the Year» από τα Cam Awards.

«Κατέστησα εμπορικό σήμα το καλλιτεχνικό μου όνομα για λόγους ψυχαγωγίας και επιχειρηματικούς, έπρεπε να εμφανίσω αποδείξεις για ποιο λόγο χρησιμοποιούσα το όνομα, έτσι πραγματοποίησα εμφανίσεις στην exotica, και μια ιστοσελίδα για επιβεβαίωση … Το αίτημά μου έγινε δεκτό» είπε η Gigi.

 

«Πριν από δύο εβδομάδες, στις 18 Οκτωβρίου, έλαβα ειδοποίηση από την Christian Dior Couture ότι άσκησαν έφεση κατά της έγκρισης του εμπορικού μου σήματος και ισχυρίζονται ότι το όνομα Dior έχει αποδυναμωθεί και ότι εγώ αποδυναμώνω τα προϊόντα τους».

Το πρώην μοντέλο και ηθοποιός της Νέας Υόρκης, η οποία είναι ανύπαντρη μητέρα με τέσσερα παιδιά κάτω των 12 ετών, δήλωσε: «Αν χάσω το όνομά μου θα έχω πρόβλημα, έχω χτίσει ένα εμπορικό σήμα γύρω από αυτό το όνομα, έχει γίνει ένα με τη φήμη μου, οπότε είναι πραγματικά καταστροφικό να σκέφτομαι ότι μπορεί να πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν και να ξανακάνω τα πάντα.

»Έχω χιλιάδες και χιλιάδες μπλουζάκια, πινακίδες και φωτογραφίες. Έχω διατηρήσει ιστοσελίδες, όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή, θα είναι ένα τεράστιο εγχείρημα αν χάσω αυτό το όνομα.

»Είμαι συντετριμμένη και είναι γελοίο».

Η Gigi έγραψε επίσης στο Twitter: «Αυτό είναι το πρόσωπο που κάνεις όταν μαθαίνεις ότι μια εταιρεία με έσοδα πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια κινήθηκε νομικά εναντίον σου… ΠΑΡΑΚΑΛΩ RETWEET THIS. Πρέπει να διαδώσω την είδηση … Ο CHRISTIAN DIOR κάνει έφεση κατά του ΕΓΚΡΙΘΕΝTOΣ διπλώματος ευρεσιτεχνίας και εμπορικού σήματος των ΗΠΑ για το όνομά μου Gigi Dior».