Το τελευταίο διάστημα η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας είχε να αντιμετωπίσει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο αφορούσε την έκδοση της αυτοβιογραφίας του πρίγκιπα Χάρι «Spare».Ο Δούκας του Σάσεξ αναφέρθηκε στο βιβλίο του στη βασιλική σύζυγο, Καμίλα, και φυσικά τα αποσπάσματα που αναφέρονταν σε εκείνη έκαναν το γύρο του πλανήτη.

Ο Τομ Πάρκερ Μπόουλς, ο γιος της βασίλισσας Καμίλα το βράδυ της Κυριακής, έκανε μία δημόσια εμφάνιση στο Λονδίνο και ήταν αναμφισβήτητα ευδιάθετος.

Ο 48χρονος, απαθανατίστηκε στο Groucho Club όπου σε πάρτυ της κριτικού εστιατορίων Fay Maschler. Ο ίδιος, είχε επιλέξει ένα έντονο κόκκινο μπλουζάκι, ένα μπλε πουκάμισο και ένα τζιν παντελόνι.

Με τα παιδιά της

Μετά την δημοσίευση του βιβλίου Spare του πρίγκιπα Χάρι, ο γιος της Καμίλα έκανε την πρώτη του εμφάνιση

Αυτή, ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τομ μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του πρίγκιπα Χάρι Spare, στο οποίο είχε βάλει στόχο την Καμίλα.

Στο βιβλίο, ο Χάρι ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχαν παρακαλέσει τον πατέρα τους να μην παντρευτεί ξανά και ότι είχαν αναρωτηθεί εάν η Καμίλα θα ήταν σκληρή μαζί τους.

Ακόμα, σε μία παλαιότερη συνέντευξή του στον ξένο Τύπο, ο Χάρι είχε μιλήσει και για τον χαρακτήρα της, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι αυτή που δείχνει». Μάλιστα, την είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνη» λόγω των διασυνδέσεων που έχει με τα ΜΜΕ. «Πιστευώ ότι και οι δύο πλευρές (Καμίλα και ΜΜΕ) αντάλασσαν συχνά πληροφορίες.» είχε πει χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ο δούκας περιέγραψε τη θετή του μητέρα ως «την κακιά» και το «τρίτο πρόσωπο στο γάμο» των γονιών του, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε πει η Νταϊάνα στη συνέντευξή της με τον Μάρτιν Μπασίρ το 1995.