Η βίλα του Γιάννη Γαλάτη γλίτωσε από τη φωτιά και εκείνος την άνοιξε και φιλοξενεί πυρόπληκτους [εικόνες]
1 year, 1 month ago
6

Τη βίλα του στη Ραφήνα για τους πυρόπληκτους άνοιξε ο Γιάννης Γαλάτης.

Ο σχεδιαστής έχει ήδη προσφέρει στέγη σε μία οικογένεια που έχασε το σπίτι της, ενώ δυστυχώς το ένα μέλος της, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, απεβίωσε.

Με όλη μου την καρδιά φιλοξενώ οποιονδήποτε έχει ανάγκη που επλήγη από τις φωτιές της ανατολικής Αττικής» λέει στην Espresso ο Γιάννης Γαλάτης.

Ο σχεδιαστής μάλιστα ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να φιλοξενήσει όποιον δεν είναι που να πάει.

«Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά έδωσα εντολή στον φύλακα του σπιτιού, τον κύριο Κώστα, να φιλοξενήσει οποιονδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη και δεν έχει πού να μείνει. Έτσι η κυρία Βούλα, που το σπίτι της ήταν κοντά στο δικό μου και βρέθηκε στον κυκλώνα της φωτιάς, ήρθε με τον άντρα της και τον έναν της γιο να μείνουν στο σπίτι μου για να νιώσουν πιο ασφαλείς. Δυστυχώς, χτες τη χάσαμε», εξομολογείται συγκινημένος και προσθέτει:

«Μου τηλεφώνησε ο γιος της και μου είπε κλαίγοντας το κακό μαντάτο. Δύο μέρες πριν την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο, λόγω σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων. Στενοχωρήθηκα πολύ, γιατί την κυρία Βούλα τη γνώριζα πολλά χρόνια, ήταν πολύ καλή γειτόνισσα και φίλη των αδελφών μου, της Αναστασίας και της Φραγκίσκης. Μπορώ να πω ότι την έβλεπα και σαν μάνα μου…».

Οσο για το πως σώθηκε το πολυτελές σπίτι του Γιάννη Γαλάτη στη Ραφήνα, ο ίδιος αναφέρει πως το σπίτι σώθηκε από την προνοητικότητα μιας φίλης του, της κυρίας Σταύριας, που τον τελευταίο καιρό επίσης μένει επίσης εκεί με τον άντρα της.