Ιωάννα Γεωργακοπούλου: Η συγκινητική ιστορία φιναλίστ του The Voice που πάσχει από σπάνια νόσο
3 years, 1 month ago
6

Η φιναλίστ του The Voice κάνει θεραπεία για τη νόσο του Στάργκαρντ

Ο μεγάλος τελικός του The Voice of Greece θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου με εννέα διαγωνιζόμενους να διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης φωνής της Ελλάδας όμως μόνο ένας θα τα καταφέρει!

Ανάμεσα στα ταλέντα που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον Τελικό είναι η Ιωάννα Γεωργακοπούλου, η οποία κέρδισε την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού και συνεχίζει με την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου.

Η 19χρονη διαγωνιζόμενη έχει μαγέψει τους coaches με τις φωνητικές της ικανότητες αλλά τους έχει συγκινήσει παράλληλα με την προσωπική της ιστορία.

Η όμορφη Ιωάννα πάσχει από τη νόσο του Στάργκαρντ (Stargardt ή Stargardt’s) η οποία αποτελεί την πιο συχνή μορφή κληρονομικής δυστροφίας και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού. Τυφλά σημεία, θολερότητα, απώλεια της αντίληψης του βάθους, μειωμένη αντίληψη των χρωμάτων και δυσκολία προσαρμογής σε χαμηλό φωτισμό είναι μερικά από τα συμπτώματα που περιγράφουν οι ασθενείς της νόσου του Στάργκαρντ.

Η Ιωάννα, η οποία διαγνώστηκε με τη συγκεκριμένη νόσο πριν τέσσερα χρόνια, είχε δηλώσει στην κάμερα:

«Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιατρός φοβήθηκα γιατί προκαλεί δυσκολίες στην καθημερινότητα. Ωστόσο, καθώς περνάνε τα χρόνια, μαθαίνεις και τις συνηθίζεις και τις ξεπερνάς και έτσι ζεις με αυτό. Αν και μου συμβαίνουν όλα αυτά στη ζωή μου νιώθω πάρα πολύ τυχερή γιατί δεν με εμποδίζουν να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπάω, που είναι η μουσική και το τραγούδι».

Μάλιστα, η ίδια προσπαθεί να αναστρέψει την εξέλιξη αυτής της ανίατης νόσου κάνοντας βελονισμό, ενώ τα αποτελέσματα είναι ήδη πολύ ικανοποιητικά για την όμορφη Ιωάννα!

Η  Ιωάννα Γεωργακοπούλου έχει γεννηθεί με καλλιτεχνική φλέβα, καθώς οι γονείς της είναι οι ηθοποιοί Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Μαρία Κατσιαδάκη. 

Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος έχει διανύσει μια πολύ σημαντική θητεία στο θέατρο, ενώ έχει συμμετάσχει και σε τηλεοπτικές σειρές (Έτερος Εγώ, Ανατομία Ενός Εγκλήματος, Κόκκινος Κύκλος, Τελευταίοι Εγγονοί) και έχει ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία.

Ο γνωστός ηθοποιός είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, του Αμόρε και του Εθνικού Θεάτρου, ενώ έχει παίξει στην Επίδαυρο το 2005 στις Βάκχες, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και το 2008 στον Ορέστη σε σκηνοθεσία του Σλόμπονταν Ουνκόφσκι, μαζί με τη Λυδία Φωτοπούλου που είναι και η νονά της Ιωάννας.

in.gr