«Καρφιά» από Σαββάτη για Δημήτρη Λιγνάδη: «Ήμουν πολύ ηθική»
3 years, 1 month ago
6

«Ο Λιγνάδης με έκοψε από εξετάσεις του υπουργείου Πολιτισμού επειδή ήμουν πολύ ηθική για το θέατρο»!

Την έκοψε στις εξετάσεις του υπουργείου Πολιτισμού, επειδή, όπως της είπε, του φάνηκε πολύ ηθική για τον χώρο του θεάτρου!

Περίπου ένα εικοσιτετράωρο μετά τις φήμες περί απομάκρυνσης του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, και τη διάψευσή τους που ακολούθησε, η Τέτα Σαββάτη έκανε μια αποκάλυψη σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη πριν από χρόνια, όταν άρχιζε την καλλιτεχνική πορεία της.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός, που συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο σίριαλ «Της αγάπης μαχαιριά», πόσταρε στο facebook μια φωτογραφία του Δημήτρη Λιγνάδη από διαδικτυακό δημοσίευμα που έκανε λόγο για «αιφνιδιαστική αποπομπή του» από την πρώτη κρατική σκηνή της χώρας, «στο πλαίσιο καταγγελιών που έρχονται στο φως», και στράφηκε εναντίον του με το ακόλουθο σχόλιο: «Ο “κύριος” που βλέπετε, όταν είχα πάει να δώσω εξετάσεις για το υπουργείο Πολιτισμού, με είχε κόψει λέγοντάς μου πως είμαι πολύ ηθική για το θέατρο».

Σημειώνεται ότι οι φήμες πως ο Δημήτρης Λιγνάδης πρόκειται να βρεθεί εκτός Εθνικού άρχισαν το μεσημέρι της Τρίτης από μια ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα στο facebook, στην οποία έγραψε πως η Λίνα Μενδώνη φέρεται ότι ζήτησε την παραίτηση του ηθοποιού από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, χωρίς ν’ αναφέρει τον λόγο. Το σούσουρο που δημιουργήθηκε προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου, το οποίο διέψευσε τις πληροφορίες της κυρίας Ακρίτα.

Το ίδιο απόγευμα ο Δημήτρης Λιγνάδης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι «ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως», ενώ τόνισε: «Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου».

Τέλος, χθες το πρωί η Λίνα Μενδώνη ανέφερε σε τηλεοπτική εμφάνισή της ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες εναντίον του. «Οταν δεν υπάρχουν, μη δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας, που δεν στέκει σε κράτος δικαίου. Αν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες, οφείλουμε να παρέμβουμε, όχι όμως σε φήμες και συζητήσεις στα social media» είπε.

newsbreak.gr