Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Η «Αγάπη παράνομη» και η μεγάλη επιστροφή στην τηλεόραση
2 years, 9 months ago
6

Η καταξιωμένη ηθοποιός, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μίλησε για τους συντελεστές της νέας σειράς «Αγάπη παράνομη» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει, αλλά και για την συνεργασία της με τον Νίκο Ψαρρά στο 7 Μέρες TV.

Στην «Αγάπη παράνομη» οι συντελεστές είναι εξαιρετικοί.

Κάτι που, ειλικρινά, μου δίνει τεράστια χαρά. Έχουμε έναν πολύ αξιόλογο διευθυντή φωτογραφίας, τον Γιάννη Φώτου, με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί και στο «Η ζωή εν τάφω». Είναι ένα νέο παιδί, ήδη βραβευμένο για τη δουλειά του στον κινηματογράφο. Ευγενής, αθόρυβος και αποτελεσματικός, με πολύ ωραία ματιά και άρτια γνώση της φωτογραφίας. Όλα του τα κάδρα θυμίζουν πίνακες του Βερμέερ με τα συγκλονιστικά χρώματά τους. Η δουλειά που έχει κάνει η Κική Πίττα είναι εξαιρετική. Όλη η παραγωγή της Stefi είναι μοναδική.

Με τον Νίκο Ψαρρά έχετε βρεθεί πολλές φορές θεατρικά, αλλά τηλεοπτικά είναι η πρώτη σας συνεργασία.

Μας συνδέει μία ουσιαστική φιλία από το 1994, που πρωτογνωριστήκαμε. Έχουμε συνεργαστεί πάρα πολλές φορές στο θέατρο. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε και στην τηλεόραση μαζί. Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης που υποδύεται το γιο μας, τον Γιώργη, και ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Δημήτρης Χορν», για την ερμηνεία του στο έργο «Η γίδα», είναι απίστευτα ταλαντούχος. Η Ευγενία Ξυγκόρου, που παίζει τη Χρυσαυγή, είναι επίσης έκπληξη. Είναι εξαιρετική. Ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολύ δύσκολο ρόλο. Χαίρομαι πολύ για την άψογη επικοινωνία που έχω και με τους συναδέλφους που παίζουν αυτούς τους κεντρικούς ρόλους αλλά και με όλους τους άλλους, τους περιφερειακούς.

Η ΕΡΤ επενδύει δυναμικά στη μυθοπλασία. Πώς αισθάνεστε που η δημόσια τηλεόραση δίνει βάρος στην παραγωγή σειρών;

Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί και για το κοινό και για τους δημιουργούς, γιατί υπάρχει πάντα το κύρος της κρατικής τηλεόρασης. Έτσι και αλλιώς οι επιλογές που κάνει και στις ταινίες και στις ξένες σειρές είναι πάντα πάρα πολύ προσεγμένες. Προσωπικά βλέπω πολύ Ertflix. Χαίρομαι για την επιστροφή του κοινού στην ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση προσπαθούσε να δώσει καλλιτεχνικές εγγυήσεις και στις εκπομπές λόγου. Υπάρχουν πολύ σοβαρά προγράμματα για την τέχνη. Ο κόσμος είναι συνηθισμένος να πατάει τα κουμπιά των ιδιωτικών καναλιών και είναι κρίμα αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι με αυτήν τη στροφή που κάνει και σε σειρές δημοφιλείς σε ένα πλατύτερο κοινό θα προσελκύσει και μεγαλύτερες θεαματικότητες πλέον.

in.gr