Κατερίνα Στικούδη – «Μου είπαν ότι έχω πάρει παρένθετη μητέρα για να μη χαλάσω το σώμα μου
2 years, 4 months ago
6

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από την πρώτη σου εμφάνιση 14 μόλις μέρες μετά τη γέννηση του γιου σου στο J2US…

Να σου πω την αλήθεια, και μένα με ξάφνιασε το πόσο γρήγορα ανταποκρίθηκε το σώμα μου και επανήλθα κοντά στα φυσιολογικά μου κιλά. Στο τέλος καταλή ξαμε ότι αν προσέχεις το σώμα σου και φροντίζεις τον οργανισμό σου με γυμναστική και σωστή διατροφή, ο μεταβολισμός σου δεν θα σε προδώσει. Τη δεύτερη εβδομάδα που ζυγίστηκα δεν το πίστευα ούτε η ίδια.

Τα κιλά της εγκυμοσύνης

Πόσα κιλά είχες βάλει στο τέλος;

Είχα βάλει 14 και όταν ζυγίστηκα είχα χάσει τα 12. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι γυναίκες πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε η μία την άλλη. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, κάθε γυναίκα χρειάζεται τον δικό της χρόνο να επανέλθει. Δεν υπάρχει κανόνας για το πώς πρέπει να είμαστε μετά τη γέννα. Δεν θέλει άγχος. Έρχεται ένα πλάσμα που ανατρέπει όλα τα δεδομένα σου, σε τρελαίνει, σου δίνει τόση χαρά… δεν μπορούμε να στενοχωριόμαστε για μια ζυγαριά.

Ήταν σύμφωνος ο Βαγγέλης (Σερίφης) να βγεις στον τηλεοπτικό αέρα στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης σου και στη συνέχεια να επιστρέψεις τόσο γρήγορα;

Με ρώτησε πώς αισθάνομαι και από τη στιγμή που η υγεία μου ήταν πολύ καλά, ρώτησα τον Βύρωνα και του είπα «παιδάκι μου, μπορώ να φύγω για πέντε έξι ώρες;». Και μου απάντησε «μη στενοχωριέσαι, μανούλα, εγώ θα κοιμάμαι, θα μου δώσει το γαλατάκι η γιαγιά».

Η σκληρή κριτική που δέχτηκε

Η τηλεοπτική σου επιστροφή συνοδεύτηκε, φαντάζομαι, και από κάποια αρνητικά σχόλια.

Περίμενα ότι θα άκουγα αρνητικά σχόλια. Το βρίσκω πολύ υποκριτικό και οπισθοδρομικό. Δεν μπορεί στην εποχή μας να ακούγονται άσχημα σχόλια από γυναίκα προς γυναίκα. Δεν μπορεί το 2021 μια γυναίκα παντρεμένη να κινδυνεύει να μην την πάρουν σε μια δουλειά ή να τη ρωτάνε υποψήφιοι εργοδότες αν έχει σκοπό να κάνει παιδιά. Δεν μπορεί μια γυναίκα να μένει άνεργη αν θελήσει να κάνει οικογένεια. Γι’ αυτό είναι λάθος όλο αυτό που γίνεται. Το τι σχόλια μου έστελναν όταν άρχισε να αλλάζει το σώμα μου με την εγκυμοσύνη, δεν μπορώ να σ’ το περιγράψω. Μου έγραψαν «ντροπή σου που μεγάλωσες το στήθος σου!». Στον πέμπτο μήνα μού έλεγαν «πώς θα ζήσεις χωρίς τους κοιλιακούς σου τώρα που πάχυνες;». Έφτασαν να μου πουν ότι έχω πάρει παρένθετη μητέρα για να μη χαλάσω το σώμα μου και όταν ξαναβγήκα στο J2US πως είχα ψεύτικη κοιλιά και αφού επέστρεψα ότι είχα κάνει κοιλιοπλαστική. Να σου πω όμως κάτι; Τα θετικά μηνύματα και οι ευχές ήταν πολύ περισσότερα κι εγώ επιλέγω να κρατήσω μόνο εκείνα.

Γνωρίζω ότι και ο ίδιος ο Νίκος Κοκλώνης σου είχε πει να πάρεις όσο χρόνο θέλεις μετά τη γέννα.

Είναι μία από τις ελάχιστες τηλεοπτικές δουλειές που δεν με πίεσε ποτέ κανένας. Με τον Νίκο δεν είχε τύχει να γνωριστούμε, ουσιαστικά είπαμε στον αέρα το πρώτο μας «γεια» και αισθάνθηκα σαν να τον ξέρω χρόνια. Αυτό είναι κάτι σπά νιο. Είναι πολύ όμορφο να δουλεύεις με ανθρώπους που σε στηρίζουν. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για αυτή την παραγωγή.

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».