Καθηλώνει ο Στάθης Σχίζας: «Έκανε χημειοθεραπείες και βρέθηκα στη παιδική πτέρυγα. Έβλεπα γονείς να κλαίνε»
1 year, 9 months ago
6

Την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά τη νίκη του στο Survivor 2022 παραχώρησε ο Στάθης Σχίζας.

 

Ο νικητής του ριάλιτι που κατέκτησε το έπαθλο των 100.000 ευρώ, συγκίνησε μιλώντας στην εκπομπή του «Love it» για την απόφαση του να διαθέσει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Στάθης Σχίζας: «Τα παιδιά με καρκίνο είναι οι πραγματικοί ήρωες – Θέλω να βοηθήσω»

Όπως εξομολογήθηκε, μεγάλο ρόλο σε αυτή του την απόφαση έπαιξε η επίσκεψη σε τμήμα νοσοκομείου όπου γίνονταν χημειοθεραπείες σε παιδιά, ενώ αποκάλυψε ότι και η μητέρα του έπασχε από καρκίνο:

«Καταρχήν είμαι μπαμπάς, οπότε είμαι ευαισθητοποιημένος σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά. Όταν έκανε η μητέρα μου χημειοθεραπείες στον Άγιο Σάββα, βρέθηκα καταλάθος στον 6ο όροφο, που είναι η πτέρυγα για τα παιδιά. Είδα παιδάκια που είχαν κάνει χημειοθεραπείες, είδα γονείς να μπαίνουν με σακούλες με παιχνίδια και να χαμογελάνε και μετά να βγαίνουν από τα δωμάτια κλαίγοντας. Θέλω να βοηθήσω και με τα χρήματα και με την παρουσία μου. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες, εμείς είμαστε παίκτες ενός ριάλιτι».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν ήθελε να γνωστοποιήσει αυτή του την επιθυμία πριν κερδίσει το έπαθλο, ούτε να την εκμεταλλευτεί για λόγους δημοσιότητας. «Εγώ είχα πει στον Σπύρο Μαρτίκα τη σκέψη μου για το τι θα κάνω αν κερδίσω το παιχνίδι, αλλά δεν ήθελα να το δημοσιοποιήσω, όχι νωρίτερα. Είχα πει ότι αν το κατακτήσω, θα το πω μπροστά στον κόσμο».

 

Ο 30χρονος επιχειρηματίας δήλωσε ότι το έπαθλο το αφιερώνει στη μικρή κόρη του η οποία όπως αποκάλυψε του έστελνε συνέχεια μέιλ όσο βρισκόταν στο παιχνίδι.

Παράλληλα, μίλησε για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην καλύβα, αλλά και για την συμπεριφορά ορισμένων συμπαικτών του, ωστόσο αναφέρθηκε στις ίντριγκες και στις στρατηγικές που έβλεπε, αναφέροντας πως δεν τον ενδιέφερε τίποτα από όλα αυτά για αυτό και ποτέ δεν τον είδαμε να παίρνει θέση και να συμμετέχει.

«Όπως μπήκα στο παιχνίδι έτσι βγήκα και είμαι περήφανος για αυτό. Δεν άλλαξε ο χαρακτήρας μου. Τα σχόλια “Δάντης εναντίον Αλεξάνδρας” προσβάλλει λίγο εμάς. Αυτό η αλήθεια είναι ότι λίγο με πείραξε. Εννοείται ότι θα έχουμε στήριξη από τους ανθρώπους μας, αλλά πέντε μήνες εμείς εκεί τι κάναμε; Με την Αλεξάνδρα ήταν όλο τόσο αυθόρμητο, είχαμε πει μόνο αν θα βγει στην επικοινωνία… Στο πρώτο έπαθλο είχε βγει ως φίλη. Μόλις την είδα σε βίντεο κλήση ήταν αυθόρμητο. Φαντάσου πόσο πολύ την αγαπάω που δεν με νοιάζει να το μάθει όλη η Ελλάδα» αποκάλυψε επίσης ο Στάθης Σχίζας.

 

Τόνισε πως ακόμα δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει την επιτυχία του: «Ακόμα δεν το έχω πιστέψει. Είναι τεράστιο το συναίσθημα. Μόλις βγήκα έξω είχα πάρα πολύ άγχος, έπαθα πολιτισμικό σοκ. Συγκλονιστική η αγάπη του κόσμου, η οποία ήταν το και πραγματικό έπαθλο».

Για τη σχέση του με τον Άρη Σοϊλέδη ανέφερε τα εξής: «Δεν είχαμε έρθει κοντά αλλά χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Είχαμε θεμιτό ανταγωνισμό στα αγωνίσματα αν και υπήρξαν κάποιοι μικροί τσακωμοί».

enimerotiko.gr