Kim Basinger: Επιστρέφει στις οθόνες μας στο remake της ταινίας «9 ½ Εβδομάδες»
1 year, 1 month ago
6

H ταινία “9½ Εβδομάδες”, με πρωταγωνιστές τους Kim Basinger και Mickey Rourke, είχε τεράστιο πολιτιστικό αντίκτυπο όταν προβλήθηκε το 1986, χάρη στις καυτές ερωτικές σκηνές της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Prime Video ετοιμάζει ένα remake, με τη μορφή μιας τηλεοπτικής σειράς δέκα επεισοδίων. Στη σειρά, η οποία θα είναι πιο πιστή στη νουβέλα του “ερωτικού ποιήματος” απ’ ό,τι η ταινία, θα πρωταγωνιστήσει και πάλι η Basinger, αλλά δεν θα είναι η πρωταγωνίστρια, προς απογοήτευση των θαυμαστών της. Αντιθέτως, έχει συμφωνήσει να αναλάβει ρόλο καθηγήτριας πανεπιστημίου.

Δεν έχει καθοριστεί ακόμη ποιοι θα είναι οι δύο πρωταγωνιστές, αλλά η σκέψη είναι να μην είναι πολύ γνωστοί.
Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Basinger και ο Rourke ως ένα ζευγάρι αγνώστων που γρήγορα μπλέκονται σε μια καυτή αλλά εντελώς τυχαία σχέση με σαδομαζοχιστικές προεκτάσεις, με την ταινία να θεωρείται από πολλούς ως ο προπομπός για τις “Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι.” Το πρωτότυπο βιβλίο -που έγινε διάσημο όταν κυκλοφόρησε το 1978- ήταν της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Ingeborg Day, η οποία έγραφε με το ψευδώνυμο Elizabeth McNeill.

Στο βιβλίο, το οποίο παρουσιάζεται ως απομνημονεύματα, ο αναγνώστης μαθαίνει ότι αυτό που ξεκινάει ως ένα one-night stand μετατρέπεται σε μια σεξουαλικά υποτακτική σχέση που διαρκεί 9½ εβδομάδες. Στο τέλος, η αφηγήτρια παθαίνει ψυχική κατάρρευση.

Η Day έγραψε ένα δεύτερο βιβλίο, το “Ghost Waltz”, στο οποίο καταπιάστηκε με το ναζιστικό παρελθόν του Αυστριακού πατέρα της και τον θάνατο του γιου της όταν ήταν παιδί. Αυτοκτόνησε το 2011 σε ηλικία 70 ετών, χωρίς ποτέ να αναγνωρίσει δημόσια ότι ήταν η συγγραφέας του πιο διάσημου έργου της.

Από την πλευρά της, η Kim Basinger έγινε διάσημη ως κορίτσι του Bond το 1983 με την ταινία “Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ” όπου πρωταγωνιστούσε ο Sean Connery, και γνώρισε μεγάλη ακμή τις επόμενες δύο δεκαετίες. Στο απόγειο της δόξας της, οι ταινίες της περιλάμβαναν το ερωτικό δράμα “9½ εβδομάδες” του 1986 και το κλασικό νεο-νουάρ “LA Confidential” του 1997, το οποίο της χάρισε ένα Όσκαρ.

instyle.gr