Κιμ Καρντάσιαν: Σύσσωμο το προσωπικό της καταθέτει μήνυση εναντίον της
2 years, 10 months ago
6

Νέα μήνυση από πρώην άτομο του προσωπικού της, το οποίο την κατηγορεί για διάφορες παραβιάσεις στο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των μη αμειβόμενων μισθών αλλά και παραβίαση της ώρας διαλείμματος για μεσημερινό. Σε αγωγή που κατατέθηκε τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι κηπουρικής και συντήρησης που εργάστηκαν στο σπίτι της Καρντάσιαν στο Λος Άντζελες την κατηγορούν επίσης ότι δεν πληρώνει υπερωρίες και κάλυψη εξόδων αλλά και παρακρατεί ένα ποσοστό της αμοιβής τους για φόρους χωρίς να αναφέρει την απασχόλησή τους στις φορολογικές αρχές.

 

Τι αναφέρει η μήνυση;

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν αμοιβές, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου (όπως ανέφερε η NBC News) και ένας εργαζόμενος λέει ότι απολύθηκε μετά από ανησυχίες σχετικά με τις υπερωρίες, τα διαλείμματα γεύματος και τα φορολογικά ζητήματα. Ένας άλλος, ηλικίας 16 ετών, δηλώνει ότι εργάστηκε περισσότερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο ωράριο για έναν ανήλικο σύμφωνα με τους εργατικούς νόμους της Καλιφόρνια.

Η κλοπή των μισθών και άλλες παραβιάσεις στο χώρο εργασίας είναι ένα διαδεδομένο πρόβλημα στο Λος Άντζελες », λέει ο Φρανκ Κιμ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τα πρώην μέλη του προσωπικού, σε συνέντευξη στο Page Six. «Η εταιρεία μου ερευνά επί του παρόντος άλλες πιθανές παραβιάσεις εναντίον αυτών των κατηγορουμένων, καθώς και άλλων ισχυρών οικογενειών και επιχειρήσεων για λογαριασμό των καθημερινών εργαζομένων».

Συγκεκριμένα, ο Φρανκ Κιμ φέρεται επίσης ότι εκπροσωπεί ενάγοντες σε αγωγές εναντίον του Κάνιε Γουεστ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δεν πληρώνει μισθούς σε εργαζόμενους που συμμετείχαν σε συναυλία του στο Χόλιγουντ του 2019.

in.gr