Κληρονομιά Τράγκα: Τα βρήκαν τα αδέλφια, έρευνα σε όλους από το «Ξέπλυμα Χρήματος»
1 month, 15 days ago
6

Αλλαξε δικηγόρο η σύζυγος – Ο Οικονομικός Εισαγγελέας ζήτησε αντίγραφα των εξωδίκων, έρευνα για την κίνηση των λογαριασμών – Εντοπίστηκαν και ράβδοι χρυσού – Φρέντυ και Γιάννης πάνε στο Μονακό για τη διαθήκη – Πώς βρέθηκε ένα ακόμη σπίτι στην Αράχωβα και «χάθηκε» ένα άλλο στην Ακρόπολη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην υπόθεση της αμύθητης κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα, αφού η Αρχή Kαταπολέμησης Nομιμοποίησης Eσόδων από Eγκληματικές Δραστηριότητες έχει βάλει για τα καλά πλέον στο μικροσκόπιο τη χήρα του Μαρία Καρρά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί ράβδοι χρυσού στο εξωτερικό, ενώ έχουν ζητηθεί από την ελεγκτική αρχή όλες οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών της κυρίας Καρρά από χώρες του εξωτερικού, όπως το Μονακό και οι ΗΠΑ.

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών, ζήτησε «συνδρομή σε έρευνα», όπως αναφέρεται στο έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το «ΘΕΜΑ»: «Παρακαλούμε με κοινοποίηση της παρούσας στα μέλη σας, να λάβουμε αντίγραφα των οποιονδήποτε εξωδίκων που αντάλλαξαν η Μαρία Καρρά, ο Γιάννης Τράγκας και ο Φρειδερίκος Τράγκας, από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα».

Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στο μέτωπο της κληρονομιάς είναι ραγδαίες, αφού το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αγαπηνού δεν εκπροσωπεί πλέον τη χήρα του Γιώργου Τράγκα.

Ο τελευταίος τής το έκανε γνωστό με τρισέλιδη εξώδικη επιστολή που της απέστειλε, στην οποία εξηγεί τους λόγους διακοπής της εκπροσώπησής της, ενώ ζητάει την αμοιβή για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες που της προσέφερε.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Καρρά είχε υπογράψει έγγραφο στο οποίο αναλύονταν όλες οι αμοιβές του δικηγορικού γραφείου για τις όποιες κινήσεις θα έκανε στην υπόθεσή της. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, από τα οποία έχει καταβάλει ως προκαταβολή μόνο 5.000 και αυτά μετά από κάποιες οχλήσεις.

Πλέον ο Νίκος Αγαπηνός εκπροσωπεί μόνο τον Γιάννη Τράγκα, ο οποίος συμπλέει με τον ετεροθαλή αδερφό του Φρέντυ, αποστασιοποιούμενος πλέον από την τελευταία σύζυγο του πατέρα του.

Αυτή που με την εν γένει στάση της διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στο θρίλερ της κληρονομιάς του συζύγου της με τα δεκάδες ακίνητα, τις θυρίδες και τους λογαριασμούς εκατομμυρίων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις διαρροές, οι συνεχείς εναλλαγές στη στάση που κρατούσε από την αρχή στην υπόθεση, τα ψέματα και το γεγονός ότι απέκρυψε την ύπαρξη της χειρόγραφης διαθήκης που συνέταξε στο Μονακό ο Γιώργος Τράγκας αποδείχτηκαν καταλυτικοί παράγοντες στην απόφαση του δικηγορικού γραφείου που την εκπροσωπούσε.

Την κυρία Καρρά ανέλαβε η δικηγόρος Παρισίων και Αθηνών Γεωργία Κούβελα, η οποία την περασμένη Πέμπτη ζήτησε από το γραφείο του Νίκου Αγαπηνού τον φάκελο της υπόθεσης για την πελάτισσά της.

Ωστόσο, δεν τον παρέλαβε, αφού η τελευταία δεν έχει πληρώσει το ποσό που της στάλθηκε με τιμολόγιο από τον πρώην δικηγόρο της και πλέον είναι μόνη απέναντι στα παιδιά του συζύγου της και τις ελεγκτικές αρχές.

eggrafo_eisaggelea_tragkas
To έγγραφο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος με το οποίο ζητούνται τα αντίγραφα των εξωδίκων που αντάλλαξαν οι τρεις κύριοι κληρονόμοι του Γιώργου Τράγκα

Η χήρα τα ήθελε όλα

Η εμπλοκή της Αρχής Kαταπολέμησης Nομιμοποίησης Eσόδων από Eγκληματικές Δραστηριότητες στην υπόθεση της αμύθητης περιουσίας σε ακίνητα και μετρητά που άφησε πίσω του ο εκλιπών ήταν κάτι αναμενόμενο.

Πηγές προσκείμενες στην υπόθεση τονίζουν ότι θα ερευνηθούν όλες οι κινήσεις της κυρίας Καρρά σε Ελλάδα και εξωτερικό, ειδικά από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ενώ γνώριζε για την ύπαρξη της διαθήκης που συνέταξε ο σύζυγός της στο Μονακό, δεν ενημέρωσε τους γιους του.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες και το ταξίδι του Θέμη Σοφού στο πριγκιπάτο για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια της διαθήκης στα παιδιά του αλλά και στον δικηγόρο της Νίκο Αγαπηνό.

Αυτό σε συνδυασμό με ταξίδια που φέρεται να έκανε εκείνο το διάστημα στο εξωτερικό, αλλά και ένα τουλάχιστον «ίχνος» κίνησης λογαριασμού που ερευνάται λένε πολλά, όπως επισημαίνουν άριστοι γνώστες της υπόθεσης.

Επίσης φαίνεται να εντοπίστηκαν ράβδοι χρυσού στο εξωτερικό, με την ελεγκτική αρχή να έχει ήδη ζητήσει τις λεπτομερείς κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Μονακό και των ΗΠΑ στους οποίους είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος η Μαρία Καρρά.

Τα αποτελέσματα αναμένονται τις ερχόμενες μέρες και τότε θα φανεί ξεκάθαρα τι έχει συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα και δεν αφορούσε μόνο τα κληρονομικά, αλλά και εντελώς ανθρώπινες στιγμές μιας οικογένειας που έχασε τον άνθρωπό της.

Και αυτό γιατί η εν γένει στάση της σε διάφορες τέτοιες δύσκολες στιγμές, όπως η επιμονή της να μη λέει στον Φρέντυ την ώρα και το μέρος τέλεσης του μνημοσύνου, προκαλεί σίγουρα απορίες. Παρόντες στη συγκεκριμένη σκηνή ήταν τόσο ο Θέμης Σοφός όσο και ο Νίκος Αγαπηνός που έμειναν άφωνοι από τα τεκταινόμενα και χρειάστηκε να επιμείνουν έντονα για να αποκαλύψει τελικά η Μαρία Καρρά τις λεπτομέρειες στον Φρέντυ.

Οπως έγινε γνωστό πρόσφατα, η χήρα του δημοσιογράφου προέβη και σε μια άλλη κίνηση που έγινε γνωστή, αφού ζήτησε από τον εκτελεστή της διαθήκης στο Μονακό να ενημερώσει τον Ελληνα συμβολαιογράφο που είχε ορίσει ο άνδρας της εκτελεστή ότι δεν θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του.

Με λίγα λόγια, φέρεται να του ζήτησε να μείνει μακριά από την υπόθεση, κάτι που επίσης προκαλεί ερωτήματα, ειδικά από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος συμβολαιογράφος ήταν άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του συζύγου της και έχει χειριστεί όλες τις υποθέσεις του.

Η πρώτη απώλεια

Σε ό,τι αφορά τα δεκάδες ακίνητα, είχαμε κάποιες ανακατατάξεις, αφού στα δεκαεπτά έρχεται να προστεθεί άλλο ένα σπίτι, αυτή τη φορά στην Αράχωβα και πιο συγκεκριμένα στην Αγόριανη.

Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία η οποία φέρεται να ανήκει εξ ολοκλήρου στη Μαρία Καρρά, που μετράει όμως την πρώτη απώλεια από τη μυθική ακίνητη περιουσία του εκλιπόντος συζύγου της.

Ο λόγος για το εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, ψηλά στο Κουκάκι, με απίστευτη και καθηλωτική θέα στην Ακρόπολη, με μπαλκόνια που κόβουν την ανάσα και μια εκλεπτυσμένη πολυτέλεια που ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές αρχιτεκτονικές και αισθητικές απαιτήσεις της περιοχής, όπου πλέον δεσπόζει το Μουσείο της Ακρόπολης και είναι απλησίαστη για τους κοινούς θνητούς.

Το ακίνητο είχε αγοραστεί με τίμημα κοντά στο 1.200.000 ευρώ λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο δημοσιογράφος, εκδότης, πρόεδρος κόμματος και άτυπος βασιλιάς του real estate ύστερα απ’ όσα είδαν το φως της δημοσιότητας…

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δοθεί προκαταβολή ύψους 400.000 ευρώ για το σπίτι, ενώ υπήρχε ειδικός όρος στο συμβόλαιο ότι αν δεν εξοφληθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία το υπόλοιπο, ο πωλητής κρατάει την προκαταβολή και ακυρώνεται η πώληση.

spiti_tragka_akropoli
Το εντυπωσιακό ακίνητο στην Ακρόπολη είναι η πρώτη απώλεια της Μαρίας Καρρά, η οποία δεν εξόφλησε τον πωλητή στην καθορισμένη ημερομηνία, με αποτέλεσμα να χάσει το σπίτι αλλά και την προκαταβολή των 400.000 ευρώ
spitia_tragkas_gallia_parisi
Τα σπίτια του Γιώργου Τράγκα στη Νίκαια της Γαλλίας και το Παρίσι

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η Μαρία Καρρά δεν προέβη στην εξόφληση του υπολοίπου και όταν ενημερώθηκε έκανε ασφαλιστικά μέτρα στον πωλητή, τα οποία έχασε.

Μαζί τους χάθηκε και το πανέμορφο διαμέρισμα στην Ακρόπολη, ένα μόνο από τα δεκάδες εντυπωσιακά σπίτια που διέθετε ο «θείος» Γιώργος, όπως τον αποκαλούσαν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Φρέντυ και Γιάννης πάνε Γαλλία, η Καρρά άφαντη

Τις τελευταίες ημέρες και λίγο πριν η Μαρία Καρρά χάσει την εκπροσώπησή της από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, η κατάσταση έφτασε στα άκρα, ειδικά μετά τα αποκαλυπτήρια της ιδιόχειρης διαθήκης. Η χήρα του δημοσιογράφου, προκειμένου να είναι παρούσα σε μια συνάντηση των τριών που ορίστηκε, φέρεται να απαίτησε να κινηθούν δικαστικά, αυτή και τα δύο παιδιά, εναντίον του «Πρώτου Θέματος» για τις αποκαλύψεις που χάλασαν τις ήρεμες και πολυτελείς έναστρες νύχτες που ανέμενε να ζήσει στην Κυανή Ακτή, στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη και το Μπέβερλι Χιλς – για να αναφέρουμε μερικά μόνο από τα μυθικά σπίτια του Γιώργου Τράγκα.

Αυτό όμως αρνήθηκαν να το πράξουν οι γιοι του εκλιπόντος, ενώ με τη συγκεκριμένη κίνηση διαφώνησαν και αμφότερα τα νομικά γραφεία που τους εκπροσωπούσαν. Το αποτέλεσμα ήταν η κυρία Καρρά να μην εμφανιστεί σε κοινή συνάντηση για πολλοστή φορά επιμένοντας να γίνει το δικό της. Με δύο τουλάχιστον νέα δικηγορικά γραφεία να την εκπροσωπούν, πορεύεται πλέον μόνη της σε αυτή την υπόθεση, στην οποία, σύμφωνα με όσα φαίνονται προς το παρόν, όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

aderfia_tragka
Οι δύο γιοι του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης και Φρέντυ, βρίσκονται πλέον στο ίδιο στρατόπεδο

Οι Γιάννης και Φρέντυ Τράγκας θα ταξιδέψουν στη Γαλλία και το Μονακό το επόμενο διάστημα μαζί με τους δικηγόρους τους προκειμένου να ενημερωθούν για τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες που διατηρούσε ο πατέρας τους σε τουλάχιστον δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα ακολουθήσει κι άλλο ταξίδι στις ΗΠΑ, με σκοπό να μάθουν για τα εκεί περιουσιακά στοιχεία, καθώς και αν υπήρξαν κινήσεις σε τράπεζες μετά τον θάνατό του.

Σε ό,τι αφορά την κυρία Καρρά, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εξωτερικό, βαδίζοντας στον δρόμο που είχε επιλέξει από την αρχή. Αυτόν που την οδήγησε στο να κρατήσει από την πρώτη στιγμή μια στάση έπαρσης απέναντι σε όλους, αποκρύπτοντας ολόκληρη διαθήκη την οποία είχε καταθέσει η ίδια σε συμβολαιογράφο του Μονακό.

Τώρα έχει απέναντί της τα δύο παιδιά του συζύγου της, ενώ την ίδια στιγμή σφίγγει γύρω της ο κλοιός των ερευνών από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οι ράβδοι χρυσού, τα δεκάδες ακίνητα και τα εκατομμύρια ευρώ των λογαριασμών που «χορεύουν» θα μπουν στο μικροσκόπιο ώστε να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Η πλήρης ανατροπή

Μόλις πριν από έναν μήνα ο οικογενειακός εμφύλιος στην οικογένεια Τράγκα βρισκόταν στην κορύφωσή του, με τα αντίπαλα στρατόπεδα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με επίκεντρο την κληρονομιά. Στρατόπεδα που άλλαξαν, συμμαχίες που διαλύθηκαν και μια κληρονομιά που, περιλαμβάνοντας δεκάδες ακίνητα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, όλα αγορασμένα σε ιδιαίτερα ακριβά σημεία, αλλά και μετρητά, εξακολουθεί να ταλανίζει την οικογένεια Τράγκα.

Η ύπαρξη της διαθήκης και η εμφάνισή της ανέτρεψε τα δεδομένα στη συγκεκριμένη υπόθεση, οδηγώντας τελικά σε ραγδαίες εξελίξεις. Συντάχθηκε από τον ίδιο τον Γιώργο Τράγκα στο Μονακό, το 2018, με βάση το Ελληνικό Δίκαιο, και αποτελείται από 15 σελίδες όπου παρατίθενται όλες οι επιθυμίες του εκλιπόντος σε ό,τι αφορά την περιουσία που είχε και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Σε αυτήν περιγράφονται αναλυτικά κάποια μόνο από τα περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος καθώς και καταπιστεύματα σε τραπεζικά ιδρύματα, όμως μάλλον κανείς δεν περίμενε τα όσα έχουν λάβει χώρα μετά τον θάνατο του. Η σχεδόν εμμονική στάση της χήρας του να θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στην περιουσία του, οι απαιτήσεις της και, κυρίως, τα όσα γνώριζε αλλά δεν έλεγε δείχνουν, αν μη τι άλλο, μια γυναίκα που πίστεψε ότι θα κινεί τα νήματα και οι υπόλοιποι θα χορεύουν στον ρυθμό που δίνει.

Μόνο που τελικά οι άτσαλες κινήσεις της οδήγησαν την υπόθεση σε εντελώς διαφορετικές ατραπούς και σε μια ρήξη με τα παιδιά του συζύγου της, που πλέον πορεύονται μαζί σε αυτή την ιστορία. Μια ιστορία με κύριο πρωταγωνιστή την αμύθητη περιουσία που άφησε πίσω του ένας αναμφίβολα πολύ πετυχημένος δημοσιογράφος που αμειβόταν πλουσιοπάροχα, πλην όμως το ύψος της -υπολογίζεται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ- άφησε άπαντες με το στόμα ανοιχτό.

Με τουλάχιστον 17 ακίνητα-φιλέτα που εκτείνονται από την Αθήνα, τη Μύκονο, το Παρίσι, το Σεν Τροπέ και τη Νίκαια μέχρι το Μπέβερλι Χιλς, το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας και την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, ο επαναστάτης «θείος» Γιώργος έστησε μια real estate αυτοκρατορία.

Ως είθισται, όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο θάνατός του και όσα συμβαίνουν από τον περασμένο Δεκέμβριο αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι κάποιοι άνθρωποι που ευεργετούνται δεν ικανοποιούνται τελικά όσα και αν τους έχουν αφήσει.

Τα θέλουν όλα, επιβεβαιώνοντας στο έπακρο το ότι «ο πλούτος είναι τελικά η δίνη που ρουφάει τους άπληστους».

Δείτε εδώ φωτογραφίες από ορισμένα ακίνητα της  περιουσίας του Γιώργου Τράγκα:

– Μονακό

du-Larvotto-1
Du Larvotto
monaco-eden-star
Monaco eden star
patio-palace-3
Έρευνες στο Μονακό Οι έρευνες στο Μονακό εστιάζονται στο ακίνητο που βρίσκεται στο Le Piato Palace (Hector Otto 41) και αναφέρεται ως έδρα της εταιρείας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιών Media Power Consulting, που διατηρούσε ο Γιώργος Τράγκας. Ακόμη, ελέγχεται αν ανήκει στον δημοσιογράφο και επιχειρηματία διαμέρισμα σε ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Du Larvotto.Ο Γιώργος Τράγκας είχε δώσει ως διεύθυνση κατοικίας του στο Μονακό ένα διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο του συγκροτήματος πολυώροφων κυρίως κατοικιών Eden Star στο λιμάνι του Φοντβιέιγ

– Νίκαια Γαλλίας
Eνοικιαστήριο στη Rochebaron

villa_rochebaron
rochebaron
rochebaron2
rochebaron3
rochebaron4
rochebaron5
Η βίλα προσφέρεται για ενοικίαση από ιστότοπους ανάλογων υπηρεσιών και η τιμή ανά βραδιά ξεκινά από περίπου 700 ευρώ τον χειμώνα και φτάνει κοντά στα 1.000 ευρώ το καλοκαίρι. Εμφανίζεται ως «luxury pool villa» και προσφέρει, μεταξύ άλλων, «dreamlike sea view», τέσσερα υπνοδωμάτια και πριβέ πισίνα

– Πολιτεία

politeia
politeia2
politeia3
politeia4
Αναζητείται εσπευσμένα αγοραστής για τη βίλα Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να αναζητείται αγοραστής για μια έπαυλη στην Πολιτεία, πραγματικό κόσμημα, όπως φανερώνουν οι σχετικές φωτογραφίες. Η βίλα, εμβαδού 550 τ.μ. παρακαλώ, διαθέτει όλες τις ανέσεις και τις πολυτέλειες. Όπως αναφέρεται στο σχετικό υλικό που συνοδεύει τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, υπάρχει ένα master full bathroom en suite wardrobe, υπνοδωμάτια επισκεπτών με en suite μπάνια (with jacuzzi), ένα extra spare δωμάτιο (περπάτημα στην ντουλάπα / playroom!), μια σοφίτα (για δωμάτιο οικονόμου) και μια «open plan kitchen with dining area». Επίσης, από τα δυνατά σημεία που μπορούν να προσελκύσουν κάθε ενδιαφερόμενο με υψηλές απαιτήσεις, ροπή στην καλοπέραση και τη χαλάρωση είναι η εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα με γυαλί και ανοιγόμενη οροφή, αλλά και το γυμναστήριο σε μια όμορφη γωνιά με θέα. Για να μην υπάρχουν έγνοιες, το σπίτι παρέχει μέχρι και δωμάτιο ασφαλείας (νυχτερινή φύλαξη με CCTV). Φυσικά, διαθέτει και κλειστό εσωτερικό πάρκινγκ, αλλά και δύο επιπλέον εξωτερικές θέσεις στάθμευσης μπροστά από το σπίτι. Αν και μπερδεύει το γεγονός ότι στη διπλανή Εκάλη ο Γιώργος Τράγκας διέθετε, ως κύρια κατοικία του στην Αθήνα, τη βίλα με την τραγική (προ)ιστορία, καθώς ανήκε πριν στην οικογένεια Χρυσαφίδη, τα μέλη της οποίας βρέθηκαν το 1991 δολοφονημένα, μετά από άγριο βασανισμό στο υπόγειο της οικίας, το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για το ίδιο σπίτι, αλλά για ένα ακόμα (άγνωστο μέχρι πριν από λίγο καιρό) της συλλογής του.

ΝΙΚΑΙΑ: Η αστραφτερή βίλα στην Côte d’Azur

TRAGAS_COTE_D_AZUR1
TRAGAS_COTE_D_AZUR2
TRAGAS_COTE_D_AZUR3
TRAGAS_COTE_D_AZUR4
TRAGAS_COTE_D_AZUR5
Ο έρωτας του Γιώργου Τράγκα με την Κυανή Ακτή στεγάστηκε στην πανέμορφη βίλα με την αστραφτερή πισίνα και την πανοραμική θέα στη Νίκαια. Εκεί όπου η λαχτάρα για ηρεμία συναντούσε τη μαγεία του γαλλικού Νότου και του επέτρεπε να είναι κοντά στην επιχειρηματική βάση που διατηρούσε στο διπλανό Μονακό.

ΗΠΑ: To «American dream» σε τρία ακίνητα

TRAGAS_USA
Το αμερικάνικο όνειρο σε τρία ακίνητα, που φέρεται να είχε ο Γιώργος Τράγκας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρόκειται για διαμερίσματα σε συγκροτήματα κατοικιών. Το ένα στην οδό N Bayshore Dr στο Μαϊάμι, πάνω στον Biscayne Bay, ακριβώς απέναντι από το περίφημο Miami Beach και δίπλα στο Margaret Pace Park με το πάρκο σκύλων και το τένις κλαμπ. Ολος ο παράδεισος σε μια γωνιά, έστω και με υγρασία. Το δεύτερο στην 5η Λεωφόρο στο Midtown της Νέας Υόρκης, ένας από τους πιο ακριβούς και ίσως ο πιο φημισμένος δρόμος του κόσμου. Και το τρίτο στο Veer Towers, τους δίδυμους πύργους που στολίζουν τη Las Vegas Boulevard South, στο πιο πολυτελές σημείο της πόλης και στέκουν ακομπλεξάριστα ανάμεσα στο «Bellagio Hotel» και το «MGM Grand» – οι κοινοί θνητοί τα θυμούνται μόνο από την ταινία «Ocean’s Eleven».

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ακίνητο-κόσμημα με θέα στον Ιερό Βράχο

TRAGAS_ACROPOLIS_1
TRAGAS_ACROPOLIS_2
TRAGAS_ACROPOLIS_3
TRAGAS_ACROPOLIS_4
Και μόνο η θέα της Ακρόπολης από το μπαλκόνι του σπιτιού που είχε ο Γιώργος Τράγκας στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, προκαλεί δέος. Ακίνητο-κόσμημα στη συλλογή του εκδότη, προσθέτει κύρος και προσφέρει στον ενδιαφερόμενο -καθώς το ακίνητο δινόταν και για βραχυχρόνια ενοικίαση- τη μοναδική εμπειρία να θαυμάζει τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα με την άνεση που προσφέρει η σπιτική θαλπωρή.
ΠΑΡΙΣΙ: Σπίτι-έργο τέχνης κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου
TRAGAS_PARIS_1
TRAGAS_PARIS_2
TRAGAS_PARIS_3
TRAGAS_PARIS_4
TRAGAS_PARIS_5
Κομψοί πολυέλαιοι, ξύλινοι τοίχοι που κρύβουν μυστικά αιώνων, ζεστά χαλιά, επιβλητικοί καναπέδες που σε καλούν σαν σειρήνες κοντά τους, πίνακες για εκλεπτυσμένους θαυμαστές της υψηλής τέχνης και αρχοντικά μάρμαρα συνθέτουν το σκηνικό στη βίλα επί της οδού Βικτόρ Ουγκό, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι…

protothema.gr