Κοραλία Καράντη: «Υπάρχει ένας τρίτος γάμος στη ζωή μου, τον οποίο δεν γνωρίζει κανείς»
1 year, 11 months ago
6

Η Κοραλία Καράντη μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τον ηλικιακό ρατσισμό, τις κακοποιήσεις που υπέστη, τις σχέσεις της με τους άντρες και τον γιο της και αποκάλυψε τον τρίτο της γάμο.

Η ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στην «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, στο θέατρο «Βρετάνια», μίλησε για την οικογένειά της αλλά και για τη σχέση της με τον πατέρα της.

«Ο δρόμος της αρετής είναι ο δύσκολος, ανηφορικός άλλα αυτός είναι και ο δρόμος της λύτρωσης. Ο δρόμος της ζωής μου ήταν δύσκολος, είμαι ένα παιδί που μεγάλωσε χωρίς τον πάτερα του, όπως ακριβώς και η μητέρα μου και έχουμε προσφυγικές ρίζες. Ο πατέρας μου είχε χωρίσει ήδη από τη μητέρα μου, όταν ήμουν 2 ετών και έφυγε στο εξωτερικό όταν εγώ ήμουν 6 ετών και πλέον η απουσία του ήταν καταλυτική», είπε και πρόσθεσε:

«Όταν μεγαλώνεις συγχωρείς, κατανοείς ότι οι άνθρωποι που σε πλήγωσαν το έκαναν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, κουβαλούσαν δικά τους τραύματα.  Ξαναβρέθηκα με τον πάτερα μου, συμφιλιωθήκαμε, ήμουν μαζί του τα τελευταία δυο χρόνια της ζωής του που ήταν άρρωστος, ώρα του καλή εκεί που είναι».

Επίσης, τοποθετήθηκε για την προσωπική ζωή της, τον γάμο αλλά και για τον κοινωνικό ρατσισμό που έχει δεχθεί ως γυναίκα.

«Το ότι κατά σύμπτωση εγώ χώρισα όταν ο γιος μου ήταν δυο ετών, ήταν κάτι που είχε συγκλονίσει, συνειδητοποίησα ότι είχε ανακινηθεί μέσα μου η επανάληψη. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου μονίμως συντροφευμένη, άλλα αποφάσισα να μην επαναλάβω τα ίδια λάθη προκείμενου να μην είμαι μόνη μου. Ήμουν «κανονική» σύζυγος και όχι επαναστάτρια, αλλά δεν έκανα ποτέ υποχωρήσεις του τύπου ‘δεν πειράζει βρε παιδί μου, φτάνει να είμαστε μαζί’», επεσήμανε.

«Αγαπάω τους άντρες, νεότερη πίστευα πως οι άντρες φταίνε για όλα, δεν το πιστεύω πια, οι σύγχρονες γυναίκες είμαστε επιθετικές, απαιτητικές, δε χαρίζουμε κάστανα. Από το αντρικό στοιχείο καταπιέστηκα σε όλα, μπορεί να κάνεις μία δουλειά που στηρίζεται πάνω σου και να μην αμειφθείς με τον ίδιο μισθό επειδή είσαι γυναίκα. Έχω ακούσει άπειρα σεξιστικά σχόλια και άμα περάσεις τα 40 – 45, αντιμετωπίζεις ηλικιακό ρατσισμό, δεν υπάρχουν κεντρικοί ρολόι, άλλα παράπλευροι», σημείωσε.

Για τους ρόλους στο θέατρο και την τηλεόραση η Κοραλία Καράντη είπε πως, «αντικείμενο του πόθου είναι πάντα μία νέα κοπέλα, ενώ αν είσαι 50-55 ετών, μετά την εμμηνόπαυση, δεν μπορεί κάνεις να σε φαντασιωθεί ως ερωμένη. Μετά τα 50 υποδύεσαι κακές πεθερές, μάγισσες, συμπεθέρες, θείες».

Το #metoo και ο άγνωστος γάμος

«Οι ηθοποιοί στο Χόλυγουντ μίλησαν και μας έδωσαν το θάρρος να μιλήσουμε και εμείς, είναι πολύ σοβαρό το θέμα του #metoo και της σεξουαλικής κακοποίησης. Η σεξουαλική κακοποίηση έχει πολλά πρόσωπα, έχουν υποφέρει οι γυναίκες μέσα στα χρονιά, όπως έχουν υποφέρει και τα αγόρια δεν έχει νόημα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, είναι αυτονόητο ότι ήρθα αντιμέτωπη με τέτοια θέματα, πολλές φορές και με διαφορετικούς τρόπους. Στα δικά μου χρόνια, η κακοποίηση ήταν σε ημερήσια διάταξη, έδωσα τις μάχες μου, δεν έχει όμως νόημα να τους ξεσκεπάσω, κάποιοι από αυτούς έχουν πεθάνει», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

«Οι άντρες στη ζωή μου μάλλον με κυνήγησαν, το «ναι» δεν το έλεγα εύκολα, έπρεπε να τρέξουν πολύ, υπέκυπτα στον πιο ανθεκτικό στο τρέξιμο. Ήμουν ένα ζαρκάδι που έτρεχε και όποιος επέμενε με τσάκωνε και αυτό ήταν μάλλον και το λάθος μου. Δεν ήθελα να είμαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας, στο «κέντρο Ελενίτσα», χρειάστηκε μάλιστα να κρύψω την ώρα του γάμου μου κάποια στιγμή», δήλωσε με χιουμοριστική διάθεση.

«Υπάρχει και ένας τρίτος γάμος στη ζωή μου, πολύ νεανικός πολιτικός γάμος, που έγινε από έρωτα, τον οποίο δεν γνωρίζει κάνεις και φυσικά δεν τον κρύβω. Όλοι οι γάμοι μου έγιναν με κίνητρο καρδιάς, ποτέ δεν έκανα ένα γάμο από συμφέρον. Παντρεύτηκα στις 11 το βράδυ με τη σύμφωνη γνώμη του πάτερα της εκκλησίας που θα μας πάντρευε για να γλυτώσουμε τους παπαράτσι και τη δημοσιοποίηση», αποκάλυψε.

Τέλος, η Κοραλία Καράντη αναφέρθηκε στον γιο της και για τα συναισθήματα που θα της προσφέρει η ευτυχία του.

«Όταν έχω κάποιο θέμα, προστρέχω στον γιο μου, ζητάω τη βοήθεια του, τη γνώμη του, Θέλω να με ακούσει, είναι πλέον η φτερούγα προστασίας μου, η αγκαλιά μου. Εάν η γυναίκα του γιου μου τον αγαπάει, θα γίνω καλή πεθερά, ήθελα πολύ να αποκτήσω και μία κόρη, άλλα δεν πρόλαβα. Θα ήθελα η γυναίκα του γιου μου να γίνει κάποια στιγμή η κόρη μου και αυτή είναι η ωραιότερη ευχή που μπορεί να μου δώσει κάνεις», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή της