Κορωνοϊός – Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Θετικός ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ – Σε απομόνωση στη φυλακή
Just now
6

Θετικός στο ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό βγήκε, σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο καταδικασθείς για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίσης, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Ο κρατούμενος στις φυλακές της Νέας Υόρκης, Wende Correctional Facility, στον οποίο επιβλήθηκε – προ ενός μηνός – ποινή φυλάκισης 23 ετών, φέρεται να έχει τεθεί σε καραντίνα εντός του σωφρονιστικού κέντρου.

Υπεύθυνοι των φυλακών έκαναν νωρίτερα γνωστό ότι δύο κρατούμενοι είναι φορείς κορωνοϊού.

Στη συνέχεια, εκπρόσωπος του  Γουάινσταϊν, ο οποίος μίλησε στη βρετανική Sun, επιβεβαίωσε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ υποβλήθηκε σε ειδική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

O 67χρονος πρώην κινηματογραφικός παραγωγός κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό μιας γυναίκας και την έντονη παρενόχληση που άσκησε σε μια άλλη για στοματικό έρωτα. Η τελευταία περίπτωση αφορά στη βοηθό του Μίριαμ Χάλεϊ.

Τουλάχιστον 100 γυναίκες έχουν κατηγορήσει δημοσίως τον πρώην παντοδύναμο άνδρα του κινηματογράφου.

Όπως αποδεικνύεται, από τις γυναίκες που κατέθεσαν, ο Γουάινσταϊν εκμεταλλευόταν το όνειρο για καριέρα στην ηθοποιία και με υποσχέσεις επιχειρούσε βιαίως να δελεάσει νεαρές να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις.