Κορονοϊός: Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για όσους τη χρειάζονται
Just now
6

Ένας ιός εισέβαλε με τρόπο αναπάντεχο στην καθημερινότητά μας. Καθώς ο κορονοϊός ξεκίνησε από την Κίνα, επεκτάθηκε παγκοσμίως και γρήγορα η γη κήρυξε συναγερμό για τη νέα πανδημία. Ζούμε, λοιπόν, μια περίεργη εποχή και, κυρίως, μένουμε σπίτι προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία όλων, και ειδικά εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Τι κάνουμε, όμως, όταν μένουμε στο σπίτι; Θα ήταν εξαιρετικά βοηθητικό να μπορούμε να κρατάμε το μυαλό μας απασχολημένο με ευχάριστες ασχολίες, να εργαζόμαστε και να συνεισφέρουμε στην οικονομία, να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας ταινίες, να μαγειρεύουμε και να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας. Τι γίνεται, ωστόσο, όταν οι αρνητικές ειδήσεις κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εμείς αισθανόμαστε το άγχος να μας κυριεύει και τον φόβο για τον αόρατο εισβολέα να αλλοιώνει τη ζωή μας;

Διαβάστε επίσης – Κορονοϊός: Ένας γιατρός σε κάθε σπίτι με το σύστημα τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου, ανέλαβε τη σημαντική πρωτοβουλία ψυχολογικής υποστήριξης όσων συμπολιτών αδυνατούν να ελέγξουν τον πανικό αυτής της τόσο δύσκολης περιόδου. Για τον λόγο αυτό, οργανώθηκαν και λειτουργούν:
Πρωτοβουλίες για την ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών

1. Ανοιχτές γραμμές Βοήθειας μέσω Skype, για την ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων που ταλαιπωρούνται από έντονα συμπτώματα άγχους.

2. Τηλεφωνική γραμμή για την παροχή βοήθειας, ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής των πολιτών.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες κρίνονται ως εξαιρετικά σημαντικές, καθώς προσφέρεται η δυνατότητα σε ανθρώπους που υποφέρουν από παθολογικό φόβο, άγχος και πανικό να μιλήσουν σε κάποιον ειδικό, να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους, να ακούσουν πολύτιμες συμβουλές και να νιώσουν ξανά την αισιοδοξία και την ελπίδα πως σύντομα το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και όλοι θα επανέλθουμε στους ομαλούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας και να συνδράμουν με την επιστημονική τους γνώση στην ψυχική ανακούφιση των πολιτών.
Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας
Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210 7297 957 από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ
Σάββατο και Κυριακή στο τηλέφωνο 210 7289 240 από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ
Συντονιστές

Ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπειών Γιάννης Ζέρβας και η καθηγήτρια Ψυχιατρικής και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Μαρίνα Οικονόμου.

Γραμμή βοήθειας μέσω skype
Ωράριο λειτουργίας

Από 9 π.μ. έως 7 μ.μ, καλείτε μέσω του προσωπικού σας λογαριασμού στο skype στις εξής γραμμές βοήθειας:

Γραμμή Βοήθειας 1: Aiginitio1 (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 2: Aiginitio2 (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 3: Aiginitio3 (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 4: Aiginitio4 (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 5: Aiginitio5 (Skype account)
Συντονιστές

Η επιστημονική συνεργάτιδα της Κλινικής,Ψυχολόγος δρ. Θεοδώρα Σκαλή και ο επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής Ψυχίατρος δρ. Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ανάλογα και με τις ανάγκες των ημερών, οι δυο αυτές γραμμές υποστήριξης ενδέχεται να επεκτείνουν το ωράριό τους. Η κοινωνική αλληλεγγύη, συνεπώς, κάνει τη διαφορά και ψυχίατροι και ψυχολόγοι στέκονται δίπλα σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη.