Κώστας Αρζόγλου: Η μεταθανάτια εμπειρία, η φοβία με τη θάλασσα και το «κατιναριό» των ριάλιτι
1 year, 10 months ago
6

Η κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» συνάντησε τον Κώστα Αρζόγλου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη μεταθανάτια εμπειρία που είχε, τη φοβία του για τη θάλασσα μετά τον πνιγμό της μητέρας του, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και τα reality shows.

Αναφερόμενος στα επαγγελματικά του και σε όσα κάνει αυτή την περίοδο, ο Κώστας Αρζόγλου είπε ότι «Ετοιμάζουμε κάτι σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη που έχει σχέση με την καταστροφή της Σμύρνης. Μόλις τελείωσα και τα γυρίσματα για το “Έτερος εγώ”. Η συνεργασία με τον Σωτήρη Τσαφούλια ήταν καταπληκτική, με έκανε να νιώσω πάρα πολύ ηθοποιός».

«Έκανα εκπτώσεις στην πορεία μου, δεν έχω μετανιώσει, όμως, καθόλου», παραδέχτηκε στη συνέχεια.

Απαντώντας στο αν θα επέστρεφε στην τηλεόραση, ο αγαπημένος ηθοποιός είπε ότι «Θα επέστρεφα σε καθημερινή σειρά. Τότε αμειβόμουν καλά από την τηλεόραση, αλλά αντιμετώπισα οικονομικές δυσκολίες. Τις οικονομικές μου δυσκολίες τις ευγνωμονώ λιγάκι γιατί με έκαναν καλύτερο».

«Τον αποτυχημένο ηρώα δεν τον είχα νιώσει ποτέ. Πάντα οι σκηνοθέτες με ζητούσαν για κάτι επιτυχημένο», εξήγησε ο Κώστας Αρζόγλου, ενώ μιλώντας για τους συναδέλφους του που έχουν στραφεί στην παρουσίαση, σχολίασε ότι «Οι συνάδελφοί μου καλά κάνουν και ασχολούνται με την παρουσίαση εκπομπών».

Μιλώντας για το χώρο της τηλεόρασης, και αναφερόμενος στους Έλληνες παρουσιαστές αλλά και στα reality shows, ο Κώστας Αρζόγλου είπε ότι «Βλέπω λαθάκια που κάνουν οι παρουσιαστές. Υπάρχουν λαθάκια στα ελληνικά, λαθάκια ορθοφωνίας και όλες χορεύουν. Ακόμα και στα reality που είναι επιβίωσης, λείπει η φαντασία. Είναι ένα κατιναριό τυλιγμένο με σελοφάν. Είναι κάκιστη μυθοπλασία, ο συγγραφέας των μυθοπλασιών θα έφριττε».

«Βαριέμαι τα μαγειρικά reality», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, και άλλες δουλειές που είχε αναγκαστεί να κάνει σε νεαρή ηλικία, ο ίδιος περιέγραψε ότι «Όταν δούλευα ως οικοδόμος, στις σκαλωσιές που κουβαλούσαμε τσιμέντα, έπαιρνα έναν τενεκέ γιατί ήμουν “τσιλιβήθρι”. Στο τέλος της εβδομάδας ο εργοδότης μού έδινε μισό μεροκάματο».

Ο Κώστας Αρζόγλου αναφέρθηκε και στο χαμό της μητέρας του, ο οποίος επηρέασε και τη σχέση του με τη θάλασσα.

«Έχω μια αμφίθυμη σχέση με τη θάλασσα, θέλω να είναι πάντα εκεί, αλλά δε θέλω να μπω γιατί έφυγε η μαμά μου από πνιγμό», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για άλλες φοβίες που έχει ο ίδιος εξήγησε ότι «Έχω κλειστοφοβία, μου έχει μείνει από τη χούντα, από το κελί. Σταμάτησαν την παράσταση και με συνέλαβαν».

Σχετικά με τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε, ο Κώστας Αρζόγλου μίλησε για τη μεταθανάτια εμπειρία που είχε όταν εγχειρίστηκε προκειμένου να αφαιρεθεί όγκος από τον εγκέφαλό του.

«Στο Παρίσι, σε ένα τρένο, μια κοπέλα μου είπε “κι εγώ έκανα επέμβαση στον εγκέφαλο”. Της είπα “το φως το είδες;” και συνεννοηθήκαμε. Είναι μια μεταθανάτια εμπειρία. Είναι ένα περίεργο φως σαν να είσαι πάρα πολύ κοντά στον ήλιο, χωρίς να καίγεσαι. Το συναίσθημα είναι όπως όταν είσαι σε ένα μπαλκόνι, υποχωρεί το κιγκλίδωμα και ταυτόχρονα θέλεις να πέσεις και να πιάσεις τον τοίχο πίσω σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Αρζόγλου μίλησε και για την προσωπική του ζωή.

«Με τις πρώην συντρόφους μου έχω περίπου φιλικές σχέσεις. Εκείνες δεν ξέρω πως με αντέξανε. Δε νομίζω πως ήμουν εύκολος άνθρωπος για συμβίωση. Υπήρχε μια φάση πολύ μεγάλη στην οποία ήμουν λίγο επηρμένος», παραδέχτηκε.

Μιλώντας για την υιοθεσία του γιου του Παύλου, αποκάλυψε ότι «Στην υιοθεσία του Παύλου ήμουν με το ψευδώνυμο Κώστας Ροδινός».

«Η κουμπάρα μου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήταν έντιμη και “σκύλα” όταν την έθιγες ή ήθελες να βγάλεις πουρμπουάρ. Την Αλίκη την αγαπάω ακόμα. Όταν ήταν να βαφτίσει τον Παύλο, μου τηλεφώνησε την προηγουμένη και με κάλεσε στο σπίτι να φάμε ψάρι. Μου ζήτησε να της κρατήσω λόγια για το “Πιστεύω”. Της είπα “Μπορείς να το διαβάζεις” και μου απάντησε “τι λες, θα βάλω εγώ γυαλιά;”», θυμήθηκε αναφερόμενος στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Σήμερα δεν μπορούν να υπάρξουν σταρ του βεληνεκούς της Αλίκης ή της Τζένης Καρέζη. Δεν είναι ένας κόσμος ο οποίος ζητάει σταρ. Σταρ σήμερα είναι κάποιος που επιβίωσε από ένα reality show. Σε αυτούς στρώνουν κόκκινα χαλιά για να περπατούν», είπε κλείνοντας ο Κώστας Αρζόγλου.

in.gr