Κώστας Αρζόγλου στο MEGA : Ελπίζω να καταλάβει ο Κιμούλης ότι οποιοδήποτε ξεκαθάρισμα γίνεται τώρα είναι μόνο για το καλό του
3 years, 1 month ago
6

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Αρζόγλου στέκεται στο πλευρό των ηθοποιών που κατήγγειλαν τον Γιώργο Κιμούλη, αποκαλύπτοντας τη δική του οδυνηρή εμπειρία που είχε σε συνεργασία τους

Αυξάνονται οι καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Αρζόγλου, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, μίλησε για τη δική του οδυνηρή εμπειρία μέσα από τη συνεργασία του με τον Γιώργο Κιμούλη.

«Για εμένα όλα αυτά τα πράγματα είναι πάνω από 30ετών και επομένως έχω φύγει πάρα πολύ μακριά από όλα αυτά και δεν με “καίει” και πάρα πολύ. Αυτό που με “καίει” όμως είναι το ότι ξαφνικά αρχίζει ένα φερμουάρ, το οποίο αποκτά ο κόσμος την αντίληψη ότι το θέατρο είναι “βρώμικο”», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Αρζόγλου.

«Αυτά είναι βλακείες και όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το αληθινό θέατρο» συνέχισε ο ίδιος κάνοντας λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ απαντώντας σε εκείνους που προτάσσουν το επιχείρημα “γιατί τώρα;” ο ίδιος είπε “γιατί  τώρα μπορούμε”.

«Ο καθένας μπορεί να καταθέσει την δική του προσωπική εμπειρία. Η δική μου προσωπική εμπειρία είναι ότι ήμουν πολύ καλός φίλος με τον Γιώργο Κιμούλη και η δική μου οδυνηρή εμπειρία  σκηνικής υποτίμησης ήταν στο έργο «Ζητείται Τενόρος». Κάθε μέρα για μία ολόκληρη σεζόν, ήταν πολύ δύσκολο για΄ μένα και πλέον δεν μιλάμε. Και μετά από την παράσταση κάναμε άλλα 30 χρόνια να μιλήσουμε.

Υπήρχε μια βαριά ατμόσφαιρα που διέλυε τα πάντα. Είχε τσακωθεί με όλο τον θίασο, στήνοντας τα πάντα γύρω από το πρόσωπό του. Αυτό δεν με άφησε να χαρώ την επιτυχία που ήθελε να καρπωθεί μόνος του» είπε μεταξύ άλλων.

«Ελπίζω να καταλάβει ότι οποιοδήποτε ξεκαθάρισμα γίνεται τώρα είναι μόνο για το καλό του. Οι κοπέλες που τον καταγγέλλουν ξέρουν τι λένε», δήλωσε ακόμα ο Κώστας Αρζόγλου.

Απαντώντας τώρα γύρω από το πόσο μπορεί ένας σκηνοθέτης να επικαλείται την Τέχνη, εφαρμόζοντας ακραίες μεθόδους, ο Κώστας Αρζόγλου είπε:

«Μπορεί να χρειαστεί ακόμα και πίεση προκειμένου να βγάλει αυτό που θέλει από κάθε ηθοποιό. Είναι κάτι που γνωρίζω ο ίδιος μέσα και από τη δική μου εμπειρία ως σκηνοθέτης. Θα νευριάσω , αλλά βρίσκω πάντα όμως μια πρακτική λύση. Ο σκηνοθέτης είναι αυτός που πάντα οφείλει να βρει λύσεις».

Τέλος, απαντώντας στο κατά πόσο έχει ακούσει ο ίδιος και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο χώρο του θεάτρου, πέραν από τις καταγγελίες για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κώστα Σπυρόπουλο ο ίδιος παραδέχτηκε:

«Φυσικά και έχω ακούσει και για άλλους, δεν έχει ανοίξει το φερμουάρ, δεν έχει βγει το πύον ακόμα».

in.gr