Κωστής Μαραβέγιας – «Έχασα δύο παιδικούς φίλους στα 23 και στα 26 τους χρόνια»
2 years, 5 months ago
6

Μια συνέντευξη – εξομολόγηση καρδιάς έκανε ο γνωστός τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας, μιλώντας για πρώτη φορά για τον θάνατο δύο παιδικών του φίλων.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο περιοδικό Gala, ο Κωστής Μαραβέγιας δήλωσε επίσης πως από μικρός του άρεσε να αμπελοφιλοσοφεί και ότι δεν έχει κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία.

 

«Δεν έχω κάνει ποτέ μου ψυχοθεραπεία, αλλά έχω διαβάσει αρκετά και έχω στοχαστεί αρκετά μόνος μου. Από πιτσιρικάς θυμάμαι να ρωτάω για τα πάντα. Ρωτούσα τη μητέρα γιατί να φάω και να μεγαλώσω, αφού κάποια μέρα θα πεθάνω. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί έπρεπε να κάνω αυτή τη διαδρομή. Από μικρός μου άρεσε να αμπελοφιλοσοφώ.

Όλο αυτό είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Νομίζω ότι κάποιες στιγμές θα πρέπει να προβάλω λιγότερη ενσυναίσθηση πάντως. Να μπορώ να θωρακίζομαι πιο καλά απέναντι σε ένα περιβάλλον που μπορεί να είναι λίγο τοξικό.

Κοιτά καιρούς, έχω παραδοθεί σε τοξικά περιβάλλοντα και έχω ψάξει να βρω τι φταίει. Καμιά φορά μπορεί να είναι μάταιο. Είναι καλύτερα να αποδεχτείς ότι δεν είναι κατάλληλο το περιβάλλον για σένα και ότι πρέπει να αποχωρήσεις. Είναι μια μικρή μου ανεπάρκεια», ανέφερε αρχικά.

«Προσπαθώ πάντα να φέρω το καλό στις καταστάσεις. Αυτό λειτουργεί θετικά για τους γύρω σου, αλλά όταν είναι αντίξοες οι συνθήκες σε τρώει. Επίσης, από νεαρή ηλικία ήρθα αντιμέτωπος με την απώλεια. Δεν το έχω μοιραστεί ποτέ αυτό. Πρώτη φορά το λέω. Έχασα δύο παιδικούς φίλους, έναν στα 23 κι έναν στα 26 του χρόνια.

Ήταν ένας λόγος που μετά, για καιρό, δεν πήγαινα στη γενέτειρα μου, το Αγρίνιο. Πραγματεύτηκα πολύ την απώλεια… Η πρώτη δεν ήταν ξαφνική. Ο φίλος μου είχε μια μακροχρόνια ασθένεια και την έζησα μέχρι την κορύφωση της. Στον πρώτο δίσκο μου είχα γράψει για εκείνον το τραγούδι «Σαν ταξιδιώτης» σε συνεργασία με τον Νίκο Αλιμπέρτη», αποκάλυψε ο Κωστής Μαραβέγιας.

 

in.gr