Κούγιας: Το ποσοστό αλκοόλ στον 28χρονο δεν είναι απαγορευτικό
1 minute ago
6

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του 28χρονου οδηγού που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στο Αίγιο, σχολίασε τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

«Δεν έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα, όμως δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω. Διαφωνώ όμως ότι δεν μπορεί κάποιος (σ.σ να οδηγήσει) με 1,71. Είναι βεβαίως ποινικά κολάσιμη πράξη, γι’ αυτό και σίγουρα θα αντιμετωπίσει κατηγορία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος, αλλά το ποσοστό δεν είναι απαγορευτικό» σχολίασε ο κ.Κούγιας.

«Ανέλαβα την υπεράσπιση του συγκεκριμένου ατόμου με απόλυτη ευθύτητα. Ο εντολέας μου ανέλαβε ως αποκλειστικός υπαίτιος για την τραγωδία αυτή κι είναι αδιανόητο γι΄αυτή την οικογένεια. Δεν μπορώ να λέω πράγματα που αν ήμουν στην πλευρά της πολιτικής αγωγής θα έλεγα διαφορετικά. Είμαι υπερασπιστής όμως» πρόσθεσε.

Ο γνωστός ποινικολόγος απάντησε επίσης στο γιατί επιμένει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα τροχαία ατυχήματα αλλά και σε άλλες πράξεις να υπάρχει μια εξωδικαστική προσέγγιση, ώστε σε κάθε περίπτωση αν μπορείς να αποσυμφορήσεις τα δικαστήρια και από την άλλη αυτό είναι μια έμπρακτη μεταμέλεια» κατέληξε ο γνωστός ποινικολόγος.