Κριστιάνο Ρονάλντο: Η δύσκολη ζωή πίσω από την «αστερόσκονη» των 810 γκολ
1 year, 11 months ago
6

Βρίσκεται εδώ και σχεδόν 15 χρόνια στην κορυφή. Ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει διασχίσει τον εύκολο δρόμο. Έχει πονέσει και έχει πληγωθεί εκτός των τεσσάρων γραμμών όσο λίγοι…

«Σπίτι μου σπιτάκι μου. Η Χίο και το μωρό μας, το κορίτσι μας, είναι επιτέλους μαζί μας. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους για τα καλά τους λόγια και τις κινήσεις τους. Η στήριξή σας είναι πολύ σημαντική και όλοι νιώσαμε την αγάπη αλλά και τον σεβασμό που έχετε για την οικογένειά μας. Τώρα είναι η στιγμή να είμαστε ευγνώμονες για τη ζωή που μόλις καλωσορίσαμε στον κόσμο αυτόν».

 

Η τελευταία ανάρτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Με αυτό το μήνυμα, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ καλωσόρισε το νεογέννητο μωρό του, λίγες ώρες αφότου γνωστοποίησε πως το άλλο παιδί της γέννας έχασε τη ζωή του.

Μία είδηση που σόκαρε την οικογένεια και ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ο οποίος στήριξε τον Κριστιάνο με κάθε τρόπο, με τις εικόνες του «Άνφιλντ» να συγκινούν.

Ο πόνος που περνάει τις τελευταίες ημέρες ο Ρονάλντο είναι σίγουρα τεράστιος. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από των γονιών που χάνουν το παιδί τους.

Για τον Ρονάλντο, το συγκεκριμένο συμβάν, έρχεται για να προστεθεί στην πολύ δύσκολη ζωή που έχει περάσει ο Πορτογάλος εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Μπορεί στο γήπεδο να βρίσκεται στην κορυφή εδώ και σχεδόν 15 χρόνια. Μπορεί να είναι ένας εκ των κορυφαίων που έχουν περάσει στο άθλημα.

Ο 37χρονος ωστόσο έχει περάσει πολλά και διάφορα εκτός του ποδοσφαίρου, που τον έχουν πονέσει σε μεγάλο βαθμό.

Η φτώχια και το πρόβλημα στην καρδιά 

Είναι γνωστό πως ο Ρονάλντο έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Η οικογένεια του δεν είχε χρήματα ούτε για βασικά, κάτι που σαφώς και έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή του μικρού Κριστιάνο.

Παρόλα αυτά, στα 15 του, ο Ρονάλντο χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και ένα πολύ σοβαρό ζήτημα υγείας. Ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισαν έγκαιρα οι γιατροί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όταν ο Πορτογάλος αγωνιζόταν στις ακαδημίες των «λιονταριών».

Ο Ρονάλντο παρουσίασε μια περίεργη αρρυθμία στην καρδιά του, η οποία χτυπούσε πιο γρήγορα από το «κανονικό» όταν δεν βρισκόταν σε κατάσταση άθλησης.

Οι γιατροί μίλησαν στην οικογένεια του για το πρόβλημα και τελικά ο μικρός Ρονάλντο υποβλήθηκε σε μία ειδική διαδικασία με λέιζερ, ξεπερνώντας έτσι οριστικά το θέμα στην καρδιά, το οποίο θα μπορούσε να του βάλει πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Το αλκοόλ του πήρε τον πατέρα 

Μέσα σε όλα, ο Ρονάλντο και η οικογένεια του είχαν να αντιμετωπίσουν και την… κεφαλή του σπιτιού. Τον Χοσέ Ντινίς Αβέιρο, τον πατέρα του Ρονάλντο, ο οποίος ήταν εθισμένος στο αλκοόλ.

Ο Ρονάλντο έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές για τη σχέση μίσους που έχει με το ποτό. Ο λόγος είναι ο θάνατος του πατέρα του, όταν ο ίδιος ήταν μόλις 20 ετών.

Ο Ντινίς Αβέιρο πέθανε στα 52 του χρόνια από καρκίνο του ήπατος που συνδέεται με το αλκοόλ…

«Με λυπεί που δεν βλέπει ότι είμαι ο πρώτος… Κατακτώ τρόπαια και δεν είναι εκεί. Δεν είδε ποτέ πόσο σπουδαίος έγινα. Με βλέπει η οικογένειά μου, η μητέρα μου, τα αδέρφια μου, ο μεγάλος μου γιος καταλαβαίνει… Αλλά ο πατέρας μου δεν πρόλαβε τίποτα», είχε αναφέρει κλαίγοντας ο Ρονάλντο σε μία μεγάλη συνέντευξη που είχε δώσει στον Πιρς Μόργκαν.

Τα προβλήματα υγείας της μητέρας του 

Μάχες έχει δώσει και η μητέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Ντολόρες Αβέιρο έχει δώσει δύο φορές μάλιστα τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Μία φορά το 2007 και άλλη μια το 2019. Και τις δύο, η μητέρα του Ρονάλντο κατάφερε να βγει νικήτρια. Ωστόσο η μοίρα της επιφύλασσε μια ακόμα δύσκολη δοκιμασία το 2020. Τότε η μητέρα του Κριστιάνο εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Ντολόρες Αβέιρο έμεινε στο νοσοκομείο για 20 ημέρες περίπου, πριν αναρρώσει πλήρως και πάρει εξιτήριο.

Ο χαμός του νεογέννητου παιδιού του

Οκτώβριος του 2021. Ο Ρονάλντο και η σύντροφός του Χεορχίνα Ροντρίγκεθ, ανακοινώνουν μέσα από τα social media πως περιμένουν δίδυμα.

 

Η μοίρα ωστόσο έπαιξε για άλλη μια φορά άσχημο… παιχνίδι στην Πορτογάλο, καθώς το ένα από τα δύο παιδιά έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της γέννας.

Ο Ρονάλντο το ανακοίνωσε μέσα από τα social media, με την είδηση να σοκάρει τους πάντες.

«Είμαστε στην πολύ δύσκολη θέση να ανακοινώσουμε ότι το μικρό μας αγοράκι έφυγε από τη ζωή. Είναι ο μεγαλύτερος πόνος που μπορεί να νιώσει ένας γονιός. Μόνο το γεγονός ότι γεννήθηκε το μικρό μας κοριτσάκι, μας δίνει δύναμη και ελπίδα για να ζήσουμε στιγμές ευτυχίας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες για τη φροντίδα και την υποστήριξη. Ολοι μας είμαστε συντετριμμένοι και ζητάμε ευγενικά την ιδιωτικότητά μας αυτή δύσκολη στιγμή.

Αγοράκι μας, είσαι ο άγγελος μας! Θα σε αγαπάμε για πάντα», ανέφερε ο CR7.

 

Μία ημέρα αργότερα, το «Άνφιλντ» χειροκρότησε τον Ρονάλντο και τίμησε την οικογένεια του στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Πορτογάλος ευχαρίστησε τους οπαδούς της Λίβερπουλ με μια ακόμη ανάρτηση, τονίζοντας πως δεν θα ξεχάσει κανένα μέλος της οικογένειας του τη συγκεκριμένη μεγάλη κίνηση.

 

Μπορεί εντός των τεσσάρων γραμμών να μοιάζουν όλα εύκολα για εκείνον, ωστόσο εκτός αυτών, ο Ρονάλντο έχει πονέσει όσο λίγοι ποδοσφαιριστές.

Πολλοί θα μπορούσαν να τα είχαν παρατήσει από το ξεκίνημα, με τον Αντριάνο να αποτελεί τρανό παράδειγμα. Ο Πορτογάλος ωστόσο έχει αποδείξει πως έχει διαφορετικό mentallity. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, έχει καταφέρει να βγει νικητής.

in.gr