LIFESTYLE, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Barbara Walters: Πέθανε η θρυλική παρουσιάστρια στα 93 της χρόνια
1 year, 3 months ago
6

Άλλη μία σημαντική απώλεια για τον χώρο της τηλεόρασης και του θεάματος αφού στην εκπνοή του 2022 έφυγε από τη ζωή η θρυλική Barbara Walters. Ήταν 93 ετών.

Ήταν πρωτοπόρος στη δημοσιογραφία και μία εμβληματική τηλεοπτική προσωπικότητα, που κατάφερε να κυριαρχήσει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και να ανοίξει τον δρόμο και σε άλλες γυναίκες, αποτελώντας πρότυπο.

Η εκπρόσωπός της, Cindi Berger, ανακοίνωσε ότι πέθανε την Παρασκευή το απόγευμα. “Η Barbara Walters πέθανε ειρηνικά στο σπίτι της περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της. Έζησε μια σπουδαία ζωή. Έζησε τη ζωή της χωρίς τύψεις. Ήταν πρωτοπόρος όχι μόνο για τις γυναίκες δημοσιογράφους, αλλά για όλες τις γυναίκες“.

Ο CEO της Walt Disney, Bob Iger, επίσης ανακοίνωσε τον θάνατο της Walters με ανάρτησή του στο twitter όπου έγραψε ότι η “μοναδική ρεπόρτερ” πέθανε στο σπίτιτ της στη Νέα Υόρκη.

Γεννημένη στη Βοστώνη, στις 25 Σεπτεμβρίου 1929, η Walters μεγάλωσε σε ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη όπου σύχναζαν διάσημοι φίλοι του πατέρα της, ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και παραγωγού του Broadway, Lou Walters. Σπούδασε στο Sarah Lawrence College και αποφοίτησε με πτυχίο στα αγγλικά.

Έπειτα από μια σύντομη θητεία ως συγγραφέας για το CBS News, η Walters ξεκίνησε την καριέρα της στις τηλεοπτικές ειδήσεις στην εκπομπή Today του NBC, όπου προσλήφθηκε ως συγγραφέας και ερευνήτρια το 1961. Σταδιακά ανέβηκε στην ιεραρχία, έλεγε τον καιρό και κάλυπτε διάφορες θέσεις προτού ασχοληθεί με τη γενική δημοσιογραφία και, τελικά, γίνει η πρώτη γυναίκα συμπαρουσιάστρια της εκπομπής μαζί με τους Hugh Downs και Frank McGee.

Μετά την αποχώρησή της από το NBC, ο Walters έγινε συμπαρουσιάστρια στο ABC Evening News το 1976 και εντάχθηκε στο πρόγραμμα ειδήσεων αυτού του δικτύου 20/20 τρία χρόνια αργότερα. Συμπαρουσίαζε αυτή την εκπομπή 20/20 έως το 2004, στη διάρκεια της οποίας ασχολήθηκε με σημαντικά θέματα και προσωπικότητες συμπεριλαμβανομένων των Vladimir Putin, Richard Nixon, Michael Jackson και Monica Lewinsky. Επίσης, θήτευσε και ως συντονίστρια στα προεδρικά debate.

Το 1997, η Walters δημιούργησε το ημερήσιο talk show της, The View, στο οποίο εμφανιζόταν συχνά ως συμπαρουσιάστρια μέχρι να αποσυρθεί από το πρόγραμμα το 2014.

Ανάμεσα στα πολλά βραβεία και διακρίσεις της είναι τρία βραβεία Emmy, ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ και τα Βραβεία Lifetime Achievement Awards από τη New York Women’s Agenda αλλά και τα EMMY για τις Ειδήσεις και το Ντοκιμαντέρ.

instyle.gr