Λίντα Εβαντζελίστα: Πρακτορείο μοντέλων την πίεσε να φωτογραφηθεί γυμνή στα 16 της χρόνια
1 year, 7 months ago
6

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στη βρετανική Vogue το πρώην supermodel, Λίντα Εβαντζελίστα, που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’90.

Όπως είπε, όταν ήταν 16 χρονών και έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του modeling, ένα πρακτορείο μοντέλων προσπάθησε να την αναγκάσει να βγάλει τα ρούχα της και να φωτογραφηθεί γυμνή.

  • Διαβάστε επίσης:  Έμα Κόριν: Η «Νταϊάνα» του «The Crown» είναι το πρώτο non binary άτομο σε εξώφυλλο της Vogue

Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα ιαπωνικό πρακτορείο, το οποίο μάλιστα προκειμένου να αποσπάσει μία φωτογραφία, της ζήτησε να βγάλει τα ρούχα της για να μετρήσουν τις αναλογίες της.

Η ίδια θυμάται πως έφυγε αμέσως από το πρακτορείο και κάλεσε τη μητέρα της να της περιγράψει το περιστατικό, με την ίδια να της λέει να φύγει αμέσως από τη χώρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, η 57χρονη σήμερα Λίντα, πόζαρε για πολλά γνωστά περιοδικά όπως Vogue, Cosmopolitan, Glamour, Elle και Marie Claire, περπατούσε σε πασαρέλες για μεγάλους οίκους μόδας όπως Chanel, Valentino, Dolce & Gabbana, Ralph. Lauren και Giorgio Armani.

Τα τελευταία χρόνια το πρώην supermodel απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας καθώς  υπέστη μια σπάνια αντίδραση στην αισθητική διαδικασία γνωστή ως CoolSculpting, η οποία είχε σχεδιαστεί για να μειώσει τα λιποκύτταρά της, αλλά αντίθετα, τα έκανε να διογκωθούν.

Έκτοτε έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις λιποαναρρόφησης σε μια προσπάθεια να διορθώσει το πρόβλημα, και ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι παύει να ζει μέσα στη «ντροπή» επικοινωνώντας όλο αυτό που της συνέβη. Τώρα, επέστρεψε πρόσφατα στο μόντελινγκ – και εντυπωσίασε στο εξώφυλλο του νέου τεύχους της βρετανικής Vogue.

 

Μιλώντας για την νέα της φωτογράφιση, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως το σαγόνι και ο λαιμός της δεν μοιάζουν έτσι «στην πραγματική ζωή» και ότι η makeup artist Pat McGrath χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ταινία και λάστιχα για να τραβήξει σημεία του προσώπου της προς τα πίσω, τα οποία κάλυψε φορώντας μαντήλια και καπέλα.

«Αυτό δεν είναι το σαγόνι και ο λαιμός μου στην πραγματική ζωή – και δεν μπορώ να κυκλοφορώ με ταινία και λαστιχάκια παντού. Προσπαθώ να αγαπήσω τον εαυτό μου όπως είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

in.gr