Λιζ Τρας: Με 44 ημέρες στην πρωθυπουργία, εξασφάλισε ετήσιο μισθό… 115.000 λιρών
1 year, 5 months ago
6

Με μαύρο κολάν, αθλητικά κι ένα πράσινο t-shirt, η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας εθεάθη σήμερα το πρωί χαμογελαστή έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Και γιατί να μην χαμογελά αφού, όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, για τις 44 ημέρες που ήταν ένοικος στην πρωθυπουργική κατοικία, δικαιούται να λαμβάνει μισθό, ύψους 115 χιλιάδων λιρών το χρόνο.

 

Όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, η πιο βραχύβια πρωθυπουργός στη Βρετανίας, δικαιούται να διεκδικήσει το ποσό των 115.000 λιρών ετησίως, μέσω του λεγόμενου επιδόματος δημοσίων δασμών (PDCA).

Το επίδομα αυτό επιτρέπει στους πρώην ηγέτες της γηραιάς αλβιώνας να διεκδικούν χρήματα για το κόστος διατήρησης των δραστηριοτήτων τους στη δημόσια ζωή.

Η Λιζ Τρας γίνεται η έκτη εν ζωή πρώην πρωθυπουργός στη Βρετανία που δικαιούται να διεκδικήσει το ποσό μέσω αυτού του συστήματος, γεγονός που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη, καταβάλλοντας πάνω από 700.000 λίρες ετησίως στους πρώην πρωθυπουργούς.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Λιζ Τρας για όσο διάστημα θα παραμένει βουλευτής στην περιφέρεια Σάουθ Γουέστ Νόρφολκ θα εισπράττει και 84.000 λίρες τον χρόνο ως βουλευτική αποζημίωση.

Χαμογελώντας αλλά με σκυμμένο το κεφάλι, η Λιζ Τρας έκανε σήμερα το πρωί τζόκινγκ για να είναι σε φόρμα, προτού φτιάξει τις βαλίτσες της για να αποχωρήσει από την πρωθυπουργική κατοικία.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, η πρωθυπουργός αθλήθηκε στο ομιχλώδες Λονδίνο.

Η Τρας θα παραμείνει στο Νο 10 έως ότου ανακοινωθεί ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών.

Την ώρα που οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι διάδοχοί της, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, ο πρώην πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον και η πρώτη γυναίκα υπουργός Άμυνας στη Βρετανία, Πένι Μόρνταντ, σηκώνουν τα μανίκια τους διεκδικώντας τον πρωθυπουργικό θώκο, η Τρας ασχολείται με το σώμα της.

Δεν έχει έγνοιες αφού έτσι κι αλλιώς έχει εξασφαλίσει τα προς το ζην και, μάλιστα, με το παραπάνω…

protothema.gr