«Λύγισε» ο Μάρκος Σεφερλής: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μιλήσει για το ήθος μου. Θα το φτάσω μέχρι τέρμα»
6 months, 13 days ago
6

Μετά την ανακοίνωση της εταιρίας παραγωγής, Θεατρικές Σκηνές, ότι ακυρώνεται η παράσταση «Ζητείται Ψεύτης» που θα ανέβαινε στο Παλλάς ακολούθησε ένας καταιγισμός πληροφοριών σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη και κατά πόσο ο Μάρκος Σεφερλής άφησε στο δρόμο 25 ηθοποιούς.

Ο Μάρκος Σεφερλής σήμερα βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, Μετά τα Μεσάνυχτα, και για πρώτη φορά τοποθετήθηκε δημόσια. Ο ηθοποιός μίλησε με νούμερα, αριθμούς και πολύ συγκεκριμένα στοιχεία εξηγώντας γιατί αποποιείται κάθε ευθύνη καθώς και ότι και ο ίδιος ανήκει στους 25 ηθοποιούς που έχασαν τη δουλειά τους. Ο Μάρκος Σεφερλής ισχυρίζεται πως είναι το εξιλαστήριο θύμα και εξηγεί τους λόγους.

«Ειπώθηκαν συκοφαντικά σχόλια για το πρόσωπό μου και θα κινηθώ νομικά», ξεκαθάρισε ο ηθοποιός εξηγώντας πώς λειτουργεί ως παραγωγός και ως σκηνοθέτης όλα αυτά τα χρόνια. «Δεν μπορεί να προσβάλει κανείς εμένα και την φερεγγυότητά μου (…) Έβγαινα στο δρόμο και ήμουν χαρούμενος πλέον βγαίνω και αισθάνομαι περίεργα. Αυτό που έχει γίνει τώρα με έχει βλάψει με έχει μειώσει σαν άνθρωπο σαν επαγγελματία και είναι κάτι που δεν ευθύνομαι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ας βρουν το δίκιο τους με την εταιρία παραγωγής», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο Μάρκος Σεφερλής μίλησε με στοιχεία για τις απαιτήσεις του και για τα… ψέματα που ειπώθηκαν. Ανάμεσα σε άλλα ο ηθοποιός ανέφερε πως σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Κατερίνας Γκαγκάκη για τις δηλώσεις της. Ο Μάρκος αποκάλυψε, επίσης, πως εκείνος πήγε στις Θεατρικές Σκηνές την πρόταση να ανέβει στο Παλάς το «Ζητείται Ψεύτης» και το δέχτηκαν με χαρά. Τι συνέβη μετά; Ποιος αθέτησε τη συμφωνία;

«Το μόνο που υπογράψαμε ήταν το ποσοστό μου επί των εισπράξεων. Ήταν στην αρχή 6% και μετά το κάναμε 5% μέχρι το 1εκ., μετά θα γινόταν 6%. Το ποσοστό θα άλλαζε αν πηγαίναμε το «Ζητείται Ψεύτης» περιοδεία. Ένας όρος που δεν τηρήθηκε ήταν στην επαρχία να έχω άλλες απολαβές, ήθελαν να εξακολουθώ να παίρνω το 5%», είπε.

Ένα ερώτημα ήταν γιατί όλα τα συμφωνηθέντα δεν υπήρχαν εγγράφως και έμειναν σε προφορική συμφωνία. «Και εμένα μου έκανε εντύπωση και τους ρωτούσα. Διαφήμιση δεν γινόταν. Πήγε Οκτώβρης και δεν υπήρχε διαφήμιση (…) Το καλοκαίρι ήμουν στο Δελφινάριο και τους ρωτούσα αν θα κάνουμε διαφήμιση. Και μου έδωσαν μια αφίσα με ένα νεαρό με τριγωνικό κορμί και κότσο. “Παιδιά ντρέπεστε να με παρουσιάσετε;”», τους ρώτησα.

Ενώ διευκρίνισε πως ήταν πρόταση της παραγωγής στη Μαρκίζα να είναι ο Μάρκος Σεφερλής και στη συνέχεια οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές. «Εγώ ζήτησα απλώς αυτό να μπει και στο συμβόλαιο. Στο Παλλάς εξάλλου δεν υπάρχει μαρκίζα», συμπλήρωσε.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκος Σεφερλής


Λίγο αργότερα η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρθηκε στο κείμενο που έγραψε η Έλενα Ακρίτα στη στήλη της στην εφημερίδα για τον Μάρκο Σεφερλή και ζήτησε το σχόλιο του ηθοποιού.

Ο Μάρκος Σεφερλής στην προσπάθειά του να απαντήσει στην παρουσιάστρια και στην Έλενα Ακρίτα δεν άντεξε και ξέσπασε. Ο ηθοποιός για πρώτη φορά «λύγισε» στην τηλεόραση, ένιωσε πως αδικείται για ακόμα μια φορά και πως προσβάλλουν την οικογένειά του.

Με τρεμάμενη φωνή και γεμάτα μάτια είπε «Μιλάει από μόνο του το κείμενο. Αυτό είναι ένα κείμενο που γράφτηκε από μια δημοσιογράφο, παρουσιάστρια, κριτικό, συγγραφέα βιβλίων, συγγραφέα θεατρικών παραστάσεων, σεναριογράφο… αυτή η γλώσσα που χρησιμοποιεί με τον απόλυτο σεβασμό στον κ. Γεωργουσόπουλο – για να έχουμε και το άλλοθι – νομίζω πως είναι οχετός, ούτε καν κριτική. (…) Σε ποιο από όλα να απαντήσω; Για το αν είμαι καλός ηθοποιός θα έπρεπε να είναι επιεικής μαζί μου γιατί έχει ανέβει κι εκείνη στο θεατρικό σανίδι. Όποιος δεν το έχει δει να μπει στο youtube να το δει, στο θέατρο Βέμπο, στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό», κάνει τη Marilyn Monroe και χορεύει και παίζει και τραγουδάει. (…) Τώρα αν το κοινό μου έχει μυαλό κότας δε θα το κρίνει αυτό η κα Ακρίτα. Το να πει ότι εγώ θα κουβάλαγα το ήθος του trash στο Παλλάς δεν το επιτρέπω, ήδη έχω κινηθεί δικαστικά, ήδη της έχω κάνει μήνυση. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να πει ότι εγώ είμαι σκουπίδι τη στιγμή που δουλεύω μέρα νύχτα, κάνω αυτό που αγαπάω να περάσει ο κόσμος καλά, να διασκεδάσει. Δεν είμαι από τζάκι, δεν κουβαλάω κανένα όνομα, το όνομα Σεφερλής το έκανα εγώ, δεν το πήρα έτοιμο από παππούδες, γιαγιάδες, δεν είμαι από τζάκι, μια φουφού είχαμε στην Κόρινθο, δούλευαν οι γονείς μου μέρα νύχτα για να μας μεγαλώσουν, έχω κάνει ότι έχω κάνει με τον ιδρώτα μου για να μεγαλώσω ένα παιδί και δεν επιτρέπω σε κανέναν να βγουν και να πουν όλα αυτά που λένε. Έχω ένα παιδί που πάει στο σχολείο και μας δίνουν συγχαρητήρια για το ήθος τους και τις αρχές που του έχουν δώσει οι γονείς του. Δεν επιτρέπω στο παιδί αυτό να πει ο οποιοσδήποτε ότι ο πατέρας του είναι σκουπίδι».

Δείτε όλα εξομολογήθηκε ο Μάρκος Σεφερλής