Μαντώ: Είχε κλονιστεί η υγεία μου από τις αυστηρές δίαιτες, έφτασα να ζυγίζω 54 κιλά
2 years, 7 months ago
6

«Περιόρισα πολύ τα έξοδα μου» λέει η τραγουδίστρια για την περίοδο της καραντίνας – «Να φάμε και να πληρώσουμε το ρεύμα, τίποτα άλλο»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε πρόσφατα η τραγουδίστρια Μαντώ. Μιλώντας στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου, η Μαντώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις εξαντλητικές δίαιτες που έκανε στο παρελθόν και που είχαν ως αποτέλεσμα να κλονιστεί η υγεία της. Επίσης, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο βίωσε την καραντίνα, επισημαίνοντας ότι χρειάστηκε να περιορίσει πάρα πολύ τα έξοδά της λόγω της «καταναγκαστικής ανεργίας» ενώ αναφέρθηκε και στις οικονομικές της απολαβές στο παρελθόν και τη συμμετοχή της σε εκπομπές.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα της συνέντευξης:

Βιώσατε κακοποιητική συμπεριφορά στη διάρκεια της καριέρας σας;

Όλοι μας βιώσαμε λίγο πολύ πράγματα. Στη δική μου περίπτωση ήταν λίγο πιο light οι καταστάσεις. Έχω κι έναν χαρακτήρα που ξέρει να απομακρύνει με τρόπο τους άλλους. Ήμουν λίγο απόμακρη σε τέτοιες περιπτώσεις. Είμαι πολύ θετική, όμως, στο να βγαίνουν και να μιλάνε οι γυναίκες.

Έχετε ανασφάλειες με την εικόνα σας; Κάνετε αυστηρές δίαιτες, όπως πολλές γυναίκες;

Όπως πολλά κορίτσια στην εφηβεία, έτσι κι εγώ, έχω κάνει αρκετές δίαιτες. Έφτασα να ζυγίζω 54 κιλά, με ύψος 1.70. Είχα επιβάλλει στον εαυτό μου να μην τρώει. Δεν έτρωγα τίποτα και για τρεις μέρες έπινα μόνο υγρά. Έχω κάνει διάφορα τέτοια, αλλά τα έχω αφήσει πίσω μου, δεν θέλω να τα ξαναζήσω. Είχε κλονιστεί η υγεία μου, κατέληξα να έχω θυρεοειδίτιδα και προβλήματα στο στομάχι μου.

Κατά καιρούς είχα νοσηλευτεί. Η αυστηρή δίαιτα είναι ένας φαύλος κύκλος. Πρέπει το σώμα να λειτουργεί σαν μια μηχανή και να του δίνουμε αυτά που χρειάζεται. Τώρα, όμως, τρώω απ’ όλα και συμβουλεύω τις νέες κοπέλες να μην κάνουν δίαιτες γιατί είναι κάτι πολύ εναντίον στην υγεία τους.

Βγάλατε χρήματα από τη δουλειά σας, μιας και ζήσατε τις «χρυσές» εποχές;

Όλοι βγάλαμε χρήματα! Απλώς επειδή δεν ήμουν λαϊκή τραγουδίστρια, δεν δούλευα συνέχεια στις πίστες σαν πρώτο όνομα, δεν έβγαλα πιστεύω τα χρήματα που πιθανόν έβγαλαν άλλοι συνάδελφοι μου. Ήμουν άνετα οικονομικά, αλλά όχι ότι έκανα την τεράστια περιουσία. Ειδικά με την οικονομική κρίση, ήταν δύσκολο για όλους εμάς. Πόσο μάλλον τώρα που είμαστε σε καταναγκαστική ανεργία. Εδώ και ενάμιση χρόνο οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού δεν έχουμε κανένα εισόδημα.

Πώς επιβιώσατε όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας;

Κλειστήκαμε στο σπίτι και περνούσαμε σπαρτιάτικα. Περιόρισα πάρα πολύ τα έξοδα μου. Να φάμε και να πληρώσουμε το ρεύμα, τίποτα άλλο.

Ήσασταν από τους πρώτους που ισχυριστήκατε ότι οι καλλιτέχνες όταν πηγαίνουν σε μουσικές εκπομπές, πρέπει να πληρώνονται.

Όλη αυτή η κίνηση ξεκίνησε από τα σωματεία μας και εγώ τήρησα την απόφαση αυτή. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσος μεγάλος θόρυβος, είναι αυτονόητο. Από τη στιγμή που πηγαίνουμε σε μια εκπομπή και τραγουδάμε και αυτή βασίζεται στους τραγουδιστές και τους μουσικούς, όλοι αυτοί πρέπει να πληρώνονται. Όποιος δεν το κάνει, αρνούμαι να πάω, όπως και πολλοί άλλοι συνάδερφοι μου. Για αυτό, τα περισσότερα κανάλια μας πληρώνουν πλέον. Μιλάω για μουσικές εκπομπές, όχι talk shows.