Μαρία Ιωαννίδου: «Πενθούμε τον καλλιτέχνη και τον σπουδαίο ηθοποιό, Πέτρο Φιλιππίδη»
2 years, 7 months ago
6

Η Μαρία Ιωαννίδου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Καλοκαίρι #Not» μιλώντας για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός υποστήριξε μεταξύ άλλων πως ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού, είχε μια «περίεργη αδυναμία για τις γυναίκες», ενώ αποκάλυψε πως και εκείνη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συγγενικό της πρόσωπο.

Λίγο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε με τις δηλώσεις της, η Μαρία Ιωαννίδου παραχώρησε νέα συνέντευξη στην εκπομπή, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η ίδια μάλιστα υποστήριξε ότι δέχτηκε ακόμη και απειλητικά τηλεφωνήματα από συναδέρφους της.

«Με μάλωσαν! Εκ των υστέρων δέχτηκα κάποια τηλεφωνήματα… απειλητικά. “Γιατί τα λες όλα αυτά; Γιατί στηρίζεις;”. Τίποτα δεν στηρίζω! Εγώ αισθάνομαι ότι έχουμε πένθος! Πενθούμε τον καλλιτέχνη και τον σπουδαίο ηθοποιό, Πέτρο Φιλιππίδη.

Τελείωσε! Τιμωρήθηκε! Γιατί αυτός ο διχασμός;

Κάποιοι συνάδερφοι με πήραν 2-3 και μου λένε να τον θάψουμε… Μα θαμμένος είναι! Αλλά, ωστόσο, δεν παύω να σκέφτομαι τον γιο του. Παιδιά είστε τρελοί; Δεν έχουν ψυχή; Πού θα πάει αυτό το παιδί; Πώς θα ζήσει; Πώς θα επιβιώσει με αυτό το όνομα;

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δυστυχώς είναι ασθενής, θα μπορούσε να έχει εκατομμύρια γυναίκες. Με το κύρος του και τη σχετική του γοητεία… Εμένα με πονάει.

Με είχε φλερτάρει, του άρεσα. Όχι με επιθετικούς τρόπους. Δεν με πέταξε στο κρεβάτι να με βιάσει. Είχα και εγώ τον τρόπο μου. Δεν συμβαίνουν μόνο στο θέατρο αυτά».

«Να σου πω και κάτι; Τι κάθεσαι; Φύγε από τη δουλειά! Πολύ απλά φύγε» είπε η ίδια απευθυνόμενη στα θύματα.

Για τον βιασμό της από συγγενικό πρόσωπο η Μαρία Ιωαννίδου είπε:

«Δεν θα το ξανακούγατε αν δεν ερχόταν η περίπτωση. Ήμουν 13 χρονών και είχα παρενόχληση από τον θείο μου, από τον καθηγητή μου των μαθηματικών στο σχολείο. Συμβαίνει συνέχεια αυτό παιδιά! Ήμουν πολύ δυνατό άτομο, δεν μασούσα μόνο τσίχλα! Δεν το είπα ακριβώς στους γονείς μου και δεν με πίστεψαν».

«Στέκομαι δίπλα στα κορίτσια. Με την Άννα Μαρία είμαστε και φίλες. Εκτιμώ πάρα πολύ την Πηνελόπη. Είναι εκλεκτά κορίτσια. Αλλά δικαιωθήκανε και με το παραπάνω. Από κει κι έπειτα όχι να παίξουμε και μπουνιές μεταξύ μας και όχι να βεβηλώσουμε το θέατρο» είπε.

in.gr