Μάριος Αθανασίου: Στη μία από τις τέσσερις καταγγελίες για το MeToo είχα και προσωπική επαφή
1 year, 8 months ago
6

Έκανε λόγο για τη «νίκη» των ηθοποιών μέσα από τη δυναμική του κινήματος.

Ο Μάριος Αθανασίου χαρακτηρίζει ως μεγάλη νίκη, τα όσα έχουν καταφέρει οι καλλιτέχνες τον τελευταίο χρόνο, όσον αφορά στο κίνημα του #metoo, που ξεκίνησε πέρυσι.

Ο ηθοποιός μιλώντας στο Secret αναφέρθηκε στο κίνημα και στις προσωπικές του εμπειρίες μέσα από τον χώρο του θεάτρου.

  • Διαβάστε επίσης: Μηνύσεις εναντίων ηθοποιών και γιατρών καταθέτει ο Κιμούλης

Παράλληλα δήλωσε, πως είχε γνώση κάποιων περιστατικών από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη έκανε λόγο για τη «νίκη» των ηθοποιών μέσα από τη δυναμική του κινήματος:

«Ενωθήκαμε, γίναμε μια γροθιά. Υπάρχει μια ικανοποίηση για το πώς έχουμε αντιδράσει οι περισσότεροι στο σύνολό μας. Η διάθεση συσπείρωσης και υπεράσπισης των θυμάτων που έδειξε ο χώρος μας νομίζω πως είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο είμαστε περήφανοι».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο Μάριος Αθανασίου αποκάλυψε:

«Εγώ έχω αίσθηση κάποιων ανάλογων κακών περιστατικών, αλλά όχι τόσο έντονων όσο αυτά που έχουν καταγγελθεί. Στη μία από τις τέσσερις καταγγελίες είχα και προσωπική επαφή. Είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με κάποιους ανθρώπους και τις περισσότερες φορές το διαχειριζόμουν. Και σε μία-δύο περιπτώσεις, τώρα που το βλέπω πιο ψύχραιμα, έχω μετανιώσει που δεν αντέδρασα πιο έντονα τότε που συνέβαινε. Είχα την αίσθηση ότι κάποιοι άνθρωποι έπρεπε να φύγουν από τον χώρο μας. Από την άλλη, όμως, οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι εξαιρετικού επιπέδου και υπέροχοι δάσκαλοι», σημείωσε κλείνοντας ο ηθοποιός.

in.gr